|
Notka |
|
Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Zaproszenia ślubne
Witam serdecznie wszystkie wizażanki. Dosc długo czytam to forum i znalazłam tu super pomysły tylko brak mi czasu na ich realizację. Obecnie wykonuję aniołki z masy solnej ,zaczełam robic karneciki i myślę nad robieniem kartek. Znajoma chciała żeby wykonać dla niej zaproszenia ślubne. niestety nie orientuję sie w cenach i kosztach. Ona miała propozycje za jedno zaproszene 3 zł z wydrukiem napisów w środku. Chciałam was zapytać czy będzie opłacalne zrobienie takich zaproszeń za kwotę np 2.80 ( chce około 100 sztuk). Jeszcze jedna prośba: czy macie jakieś sprawdzone hurtownie lub sklepy internetowe( jestem z Sosnowca-Sląsk) zaopatrujące w takie artykuły do zdobienia kartek (pasmanteria ,bibuły i inne),prosze o namiary,bo do tej pory to kupowałam w papierniczym ,ale na tyle sztuk to chyba sie nie opłaci. Z góry dziękuję za wszelkie rady.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zaproszenia ślubne
Czy Nikt Mi Nie Pomoże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Najlepier porozglądaj się za hurtownią papierniczą na swoim terenie. Nawet jesli nie sprzedaja odbiorca indywidualnym (tj. takim którzy nie posiadaja nr NIP podmiotów gospodarczych) zawsze możesz podpytac jakąś firmę, zakład w którym pracujesz o taki nr i wziąść rachunek na ten zakład. W hurtowni wystawią rachunek na ten NIP, opłacisz go gotówką i zabierzesz dla siebie. Nietrafia on więc do firmy na która go wzięłaś. Jest to prosty sposób ominiecia przepisów i bardzo skuteczny.
Co do ceny to wszystko zalezy od wysokości poniesionów przez Ciebie kosztów. Wiadomo ceny w hurtowni sa nizsze niz w sklepie za półprodukty więc warto sie potrudzić i poszukać optymalnych rozwiązań. Sama robię zaproszenia. Z 1 arkusza A4 wychodzą mi 2 zaproszenia. Nie mam odpadów a odpowiedni posób złożenia (III częśći: I zawiera cytat, II zaproszenia na ślub, III zaproszenie na przyjecie weselne) pozwala mi uzyskać zaproszenie o wymiarach 8,5 cm * 14,5 cm. Więc nie takie znów małe. Życze owocnej pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.