|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Gdzie ubezpieczyć?
Moja mama właśnie zmieniła samochód i musimy podjąć decyzje gdzie go ubezpieczyć i jak? Samochód ma już albo dopiero 4 lata i nie wiem jakiego ubezpieczyciela wybrać? Czy tylko OC czy też AC może się przydać mamie, co radzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie ubezpieczyć?
jak ma 4 lata to ja bym wziela OC i AC. AC zawsze sie przyda...
o ile OC najlepiej wybierac pod katem ceny (jak najtaniej!) to AC lepiej wybrac pod wzgledem renomy ubezpieczyciela (bo jak trzeba bedzie zglosic sie po AC to na was spadnie uzeranie sie, wiec miloby bylo jakby ubezpieczyciel byl porzadny i uzerania sie nie bylo ![]() najtaniej zazwyczaj wychodza pakiety OC+AC dlatego najlepiej obrac sobie kilku ubezpieczcieli z najlepszymi opiniami, a potem sprawdzic, ktory ma najtaniej ten pakiet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Też właśnie myślę że 4 latek to jeszcze młody jest i warto wykupić AC. Z tego co sie orientowałem to PZU cieszy sie dobra opinią jeśli chodzi o wypłacalność odszkodowań. Nie wiem jak reszta ubezpieczycieli może znacie jakieś opinie użytkowników?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o AC to znam wlasnie tylko przypadek z PZU i rzeczywiscie nie bylo najmniejszych problemow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Nie było problemu z PZU z AC nie było problemu to raczej i z OC. Teraz tylko pytanie czy lepiej opłacać ubezpieczenia w pakiecie czy rozdrabniać się na dwóch ubezpieczycieli czy to się nie opłaca?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja jak ubezpieczalam auto to okazalo sie ze lepiej oplaca sie wziasc w pakiecie niz osobno AC i OC u roznych ubezpieczycieli, nie mialam zadnych znizek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Zniżki mam jakieś nie wiem dokładnie ile bo nigdy nie panowałam nad tym bo każdy ubezpieczyciel liczy to inaczej co gorsza czasami agencji to różnie liczą. Słyszałam, że PZU daje zniżki za zniżki czy coś takiego nie wiem dokładnie a to by było dobre. Bo zawsze liczyli mi oddzielnie zniżki na oc i Ac nie wiadomo dlaczego.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
4 lata to zdecydowanie młodziutkie autko i radzę wziąć AC OC i każdą inną opcję na którą Cię stać, ja się przekonałam że na tym nie warto oszczędzać.
Również ubezpieczałam auto w PZU (dopóki złodzieje się nim nie zainteresowali....) na szczęście cały pakiet miałam, ale teraz ubezpieczyciel robi bardzo dużo problemów z wypłaceniem kasy. Dlatego co do PZU na chwilę obecną mam mieszane uczucia- zobaczymy jak się to skończy... Jeśli jednak jesteś zdecydowana na PZU to szczerze Ci radzę o zapoznanie się z Ogólnymi Warunkami Ubezpieczenia AC, ma to jakieś 20 stron i jest dostępne w necie. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
tfu tzn mialam znizke jedynie za prawo jazdy ktore mam od daaaaawna
co do PZU nie wiem gdzie to czytalam ale chyba gdzies na naszym forum ze sporo osob dochodzi z nimi swoich naleznosci na drodze sadowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj ojciec juz chyba trzy razy mial naprawiane auto w ramach AC (w tym raz skasowany przod, z rozwalona chlodnica itp.) i nigdy nie mial zadnych problemow. zazwyczaj sprawe zalatwial bezgotowkowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tez mi sie zawsze wydawalo ze to pewny ubezpieczyciel ![]() edit przejrzalam forum i znalazlam ten post: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...8&postcount=71 Edytowane przez ka_ma Czas edycji: 2008-11-20 o 21:35 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Słyszałam ze jeśli chodzi o Ac w PZU nie ma z tym większego problemu ale może faktycznie trzeba dokładnie przeczytać ogólne warunki ubezpieczania. Przynajmniej wiadomo za co bierze odpowiedzialność ubezpieczyciel a za co nie. Tylko wiecie może czym to się może różnic miedzy ubezpieczycielami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Już od ładnych parku lat ubezpieczam samochód w PZU bo przynajmniej nie mam problemu z wypłatą jakich kolwiek pieniędzy. Jak masz zaufanego agenta to niech ci przeliczy składki u kilku ubezpieczycieli i wybierzesz to co będzie ci pasowało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.