|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
zmarszczki wokół oczu
Jaką kurację zafundować skórze wokół oczu, żeby zniknęły przynajmniej trochę zmarszczki? Używam kremu Erisa z folacyną.
Czy kwasy pomogą coś na to? Mam zamiar niedługo zacząć kurację Lysanel Activ. Pozdrawiam. Justyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zmarszczki wokół oczu
plaujesz używać lysael activ na zmarszczki pod oczami??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Pewnie że nie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lysanel active napewno w pewnym stopniu ci pomoże ale nie na zmarszczki wokół oczu bo stosując kwasy należy unikać okolic oczu!!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
tak lysanel active pod oczy to nie bardzo. chyba że raz w tygodniu baaardzo ostrożnie i daleko od oczodołow, ale proponowałabym active c pod oczy, krem pod oczy elixine iwostin...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzięki! Nie planowałam napchać sobie kwasów do oczu
![]() ![]() Mam w takim razie pytanie (kolejne). Ponieważ wpadła mi w ręce próbka kremu ujędrniającego i przeciwzmarszczkowego do twarzy La Roche Posay. I używałam go kilka dni pod oczy właśnie. I nie wiem czy to tylko autosugestia czy faktycznie zadziałał... I tak się zastanawiam czy by nie kupić kremu La Rocha ujędrniającego pod oczy. Ale ja nie wiem czy w moim wieku takie coś mi nie zaszkodzi. Czy nie będzie tak, że przez te kremy moja skóra się zmęczy i za 20 lat już nic nie będę w stanie z nią zrobić. Ja mam dopiero 22 lata... I naprawdę nie przesadzam z tymi zmarszczkami. U nas rodzinnie chyba wszystkie kobiety baaaardzo szybko mają zmarszczki. I ja chciałam z tym właśnie walczyć. Po co niektóre kosmetyki są zalecane dla kobiet np. od 30 roku życia? Można je używać wcześniej, czy raczej się nie powinno? Pozdrawiam. Justyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
nie zaszkodzi! skóra weźmie z kremu tylko to czego potrzebuje reszte odrzuci. skoro przypasował Ci czemu \miałabyś go nei kupić? pewnie mocno nawilżył przez co zmarszczki spłyciły sie a to dobrze przecież ze tak nawilża
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
aha i skóra się nie zmęczy i nie przyzwyczaja. to mity obalone przez badania dermatologiczne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Powinnas stosowac na dzien kremy z filtrami gdyz za sterzenie sie skory odpowiadaja głównie promienie uv a reszta to geny, odżywiani, pielęgnacja dlatego żeby się uchronić przed promieniowaniem na dzień przez cały rok.Stosuj kremy z wysokim IPD i PPD- wskażnik ochrony przed UVA , odpowiedzialnego za starzenie się skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie EMILIA1!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
A mi dzismoja kochana młodsza siostrzyczka uświadomiła, że mam straszliwe zmarszczki pod oczami
![]() ![]() ![]()
Tutuszka Edytowane przez libra22 Czas edycji: 2006-10-03 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a uczucie sciagniecia czesto ustepuje po zmianie płynu do mycia twarzy , bez alkoholów wysuszajacych czy sodium lauryl sulfate- SLS'ów, łagodny nawilzajacy tonik i naprawdę czesto nieprzyjemne uczucia suchosci po umyciu znika |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
kosmitka
|
W sumie też mam młodą (26 l.) skórę, ale wokół oczu są pierwsze zmarszczki. Trochę mi szkoda opieniędzy na drogi krem pod oczy, może polecicie coś z ziaji? Jest o wiele tańsza, tylko co z efektami?
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja uzywam taniego zelu z Eveline ( kolo 15 zlotych) Gold Therapy-złote nici mlodosci
![]() ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o ziaje to jogurtową serie , albo rozswietlajacą 100% pielegnacji. oczywiscie nie mozna oczekiwac wygładzenia idealnego, ale nawetpoprzez dobre nawilzenie zmarszczki ulegaja spłyceniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Mam też małe zmarszczki pod oczami(mam 22 lata) i nie wiem czy używać kremu pod oczy nawilżającego czy przeciwzmarszczkowego?I jakie byście poleciły?Może być coś aptecznego byle skutecznego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
przede wszystkim ochrona przeciwłsoneczna, nic nie działa tak p-zmarszczkowo jak filtry. jelsi masz zmarszczki to mozesz cos mocniejszczego i nie musi byc to krem pod oczy, moze do całej twarzy byc jesli nie masz uczucia cięzkoscina przykad podczas aplikacji kremu z twarzy pod oczy. moze byc np active c LRP , jesli chcesz koniecznie po d oczy to tez maja taką opcję .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
A moge uzywac Active c mając naczynka na policzkach i na nosie?Na KWC przeczytałam że ten krem jest dla cery dojrzałej. Nie jestem za młoda na jego uzywanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
swietnym kremem jest ystheal zel pod oczy . Zawiera retinaldehyd min
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.