|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Jaki kolor?
Długo zastanawiałam się na którym forum umieścić to pytanie. Moje makijaże chyba pasują. Otóż chodzi mi o radę. Jakiego koloru cieni mogę urzyć do fioletowej sukienki? Fioletowe są też buty. Czy jeśli na oczy położę fiolet nie będzie go za dużo?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki kolor?
to chyba pytanie na wizażystkę i think
wiesz, ja do fioletowego zestawu już nie robiłabym sobie fioletowego make up'u. nie lubię, być jednokolorowa przesyt też nie jest dobry, mimo iż make up pasowałby do stroju, byloby już tego fioletu za dużo. może dobierz sobie make up do urody raczej? a może jakiś delikatny róż z bielą albo przydymiony? żeby twarz nie zlała się z sukienką.
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
To zależy przed wszystkim od dwóch spraw. Przede wszystkim zarówno buty, jaki i sukienka powinny być w podobnym odcieniu fioletu, tak samo makijaż, inaczej mogą się gryźć. Poza tym fiolet pasuje najlepiej sniadym w większej ilości, więc jeśli masz ciemną kaenację i włosy to nie widzę przeszkód, jeśli natomiast jesteś jasną blondynką to postaw raczej na coś lżejszego. A oto kilka propozycji (niektóre od wizażanek
)dla Ciebie |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Wątek idzie na wizażystkę.
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Odcienie różu, bądź turkusu, fiolety też mogą być jeśli masz ciemną karnację (ktoś już o tym wspomniał
). Zależy jaki masz typ urody
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Co za dużo, to niezdrowo. Uwazam, ze jezeli buty i sukienka są w tym samym kolorze to jakis kontrast byc musi - wszystko zależy od ciebie - jezeli wolisz jasne makijaze, to użyj jasnego rozu, lila, bieli, kremu, a jezeli lubisz mocny makijaz, to czerni lub grafitu. Fioletowy akcent w makijazu nie zaszkodzi, ale tylko akcent (np. odrobina fioletu w kaciku oka). Wszystko tez zalezy od tego, co ci pasuje
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

wiesz, ja do fioletowego zestawu już nie robiłabym sobie fioletowego make up'u. nie lubię, być jednokolorowa
przesyt też nie jest dobry, mimo iż make up pasowałby do stroju, byloby już tego fioletu za dużo. może dobierz sobie make up do urody raczej? a może jakiś delikatny róż z bielą albo przydymiony? żeby twarz nie zlała się z sukienką.