|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jak zaprosić z zagranicy??
Witam
Mam pytanie, jak zaprosić gości kiedy mieszkamy zagranicą, wesele odbędzie się w Polsce...Niestety nie możemy być osobiście w odpowiednim terminie, i niektórym gościom wręczyć osobiście zaproszeń. Myślę żeby wysłać je z zagranicy, doradźcie jak to zrobić?? I jeszcze jedno, w jaki sposób prosić o potwierdzenie przybycia, podać numery do rodziców którzy mieszkają w Polsce, czy prywatne do nas?? Ja myślałem o e-mailu, ale nie wszyscy chyba by to ogarnęli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zaprosić z zagranicy??
Zaproszenia wysyłasz normalnie pocztą a potwierdzenie na tel rodziców.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
absolutnie nie mail. My mamy potwierdzenie na nasz telefony komórkowe, bo stacjonarnych nie mamy, a to my, a nie Rodzice zajmujemy się organizacją.
Za granicę wysłaliśmy papierowe zaproszenia pocztą.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
My też zajmujemy się organizacją, ale myślimy że wygodniej będzie dla gości kontaktować się z nimi w kraju, niż z nami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Chilanes nie wszyscy będą chcieli dzwonić za granicę, żeby potwierdzić przybycie. Łatwiej będzie im potwierdzić u rodziców bo oni są cały czas w Polsce.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Taki sam problem będzie miała moja siostra. Ślub jest w przyszłym roku, ale już staramy się nad wszystkim zapanować. I w końcu zapadła decyzja, że w imieniu Młodych zaproszenia będą roznosić rodzice, a do znajomych zaproszenia wyślą pocztą po wcześniejszym poinformowaniu telefonicznym. Mamy wyrozumiałą rodzinę, wszyscy wiedzą że obydwoje pracują za granicą i myślę nikt nie będzie się czuł urażony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Hej , ja mam ślub za tydz w sobotę. Mieszkamy oboje w Ire. Akurat byliśmy w Polsce na 5 dni w lutym i kogo mogliśmy odwiedzić, odwiedziliśmy. Reszta dostała zaproszenia pocztą.
Jeśli macie pomocnych rodziców, to na waszym miejscu zamówiłabym IMIENNE zaproszenia na allegro z prośbą o wysłanie ich na adres rodziców. Rodzicom dałabym/wysłała mailem porządną listę z imionami i nazwiskami oraz adresami gości i kasę na wysłanie zaproszeń.. Przecież to żaden problem, a duuużo taniej ![]() Co do potwierdzeń, my podaliśmy telefony rodziców oraz e-maile.. A goście i tak robią co chcą.. Część po prostu powiedziała rodzicom , że przychodzi, część napisała do mnie na NK, część dała mi znać na skype.. a część w ogóle nie dała mi znać..grrr.. Powodzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
My zrobilismy zaproszenia, i puste (do wypisania) wyslalismy do Polski do rodzicow do dystrybucji. Nikt nie zostal zaproszony osobiscie jako ze dawno w kraju nie bylismy i nie mielismy takiej okazji.
Oprocz zaproszenia mielismy takie male karteczki w prosba o powiadomienie jak ktos nie moze przyjsc i numer telefonu rodzicow oraz moj email.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A to taki powazny problem ?chyba nikt z gosci nir oczekuje ze bedziecie mieli tydzien urlopu aby poroznosić osobiscie zaproszenia.
Wysylasz poczta i juz podajesz nr do siebie ,do rodziców i mozna tez maila. Moze akurat ktos z gosci bedzie mial ochote zadzwonic do was za granicę ,nie sa to az takie koszty juz 20 lat temu . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
W takim przypadku najlepiej najpierw zadzwonic do tych osob i zaprosic przez telefon oraz poinformowac, ze wyslecie zaproszenie. Dzieki temu beda mogli wczesniej zaplanowac ewentualny urlop na przyjazd. Z samym dojsciem sa czasem problemy. Do mojej siostry zaproszenie "szlo" prawie miesiac(ach ta poczta...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
My dla odmiany zapraszamy wiele osób z zagranicy i na zaproszeniach będą nasze nr telefonów oraz nasz wspólny mail specjalnie założony na te okazję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
My mamy ślub w przyszłym roku w lipcu. Na święta Bożego Narodzenia będziemy w Polsce, więc postanowiliśmy, że wtedy zaprosimy gości. Wiemy, że to ponad pół roku wcześniej, ale wytłumaczymy gościom, że później nie będziemy mogli przyjechać (bo potrzebujemy dużo urlopu na sam ślub) i to wszystko. Jeżeli nie uda nam się wszystkich zaprosić, to reszcie wyślemy pocztą. Ja myślę, że rodzina nas zrozumie
![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
my 3 tyg temu bylismy w polsce i odebralismy juz zamowione wczesniej zaproszenia - slub w listopadzie i mysle ze na tydzien wyskoczymy jeszcze koncem sierpnia i ze wiekszosc wreczymy osobiscie
![]() natomiast wyslanie rodzicow to tez nie glupi pomysl ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- a na zaproszeniach na dole jest ty;lko dopiska ze prosimy o potwierdzenie przybycia do ... i tyle, przeciez nie zapraszamy obcych ludzi i jak nie maja do nas nr to przy wreczaniu zaproszen mozemy dac a do rodzicow wszyscy maja wiec wiedza jak sie kontaktowac
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.