Pomocy! Za szerokie spodnie:( Czy krawcowa pomoże? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-25, 15:17   #1
ehe
Raczkowanie

Pomocy! Za szerokie spodnie:( Czy krawcowa pomoże?

Hej. kupiłam dzisiaj spodnie takie z Crossa niby ladne, ale w domu zobaczylam, ze sa za duze. Co rpawda w sklepie widzialam, że rozmiar bylby lepszy o jeden mniejszy, ale nie bylo wiec, wzielam bo wydawalo sie, ze nie jest zle. No i z przodu i z boku nie było, ale jak w domu lusterkiem zobaczyłam tył to się załamałam Strasznie mi na tylku wisza. I tak się zastanwiam czy jesli dam do krawcowej, że by zwęziła czy to coś pomoże, bo chce zeby były obicsle na tylku i w udach. Z drugiej trony boje się, że mi popsuje fason i bede robily mi sie fałdki w kroku. Ale w sumie na szczęście to biodrówki, więc będzie łatwiej. Doradzcie czy mam zanieść do krawcowej i czy to ta oczekiwany efekt. Odpowiedzcie szybciutko

P.S. moze ktos wie ile by to kosztowało.
ehe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 15:26   #2
Lipglossjunkie
Zakorzenienie

GG do Lipglossjunkie
Dot.: Pomocy! Za szerokie spodnie:( Czy krawcowa pomoże?

Powinien zrobic,ale wybierz porzadnego krawca.Ja tez kiedys uparlam sie za duze spodnie,ale krawiec do ktorego poszlam zwezic troche dal ciala-strasznie niewygodnie sie w nich chodzilo, byly jakies krzywe...W rezultacie zalozylam je tylko raz
Lipglossjunkie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 15:29   #3
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Napisane przez ehe Pokaż wiadomość
Hej. kupiłam dzisiaj spodnie takie z Crossa niby ladne, ale w domu zobaczylam, ze sa za duze. Co rpawda w sklepie widzialam, że rozmiar bylby lepszy o jeden mniejszy, ale nie bylo wiec, wzielam bo wydawalo sie, ze nie jest zle. No i z przodu i z boku nie było, ale jak w domu lusterkiem zobaczyłam tył to się załamałam Strasznie mi na tylku wisza. I tak się zastanwiam czy jesli dam do krawcowej, że by zwęziła czy to coś pomoże, bo chce zeby były obicsle na tylku i w udach. Z drugiej trony boje się, że mi popsuje fason i bede robily mi sie fałdki w kroku. Ale w sumie na szczęście to biodrówki, więc będzie łatwiej. Doradzcie czy mam zanieść do krawcowej i czy to ta oczekiwany efekt. Odpowiedzcie szybciutko

P.S. moze ktos wie ile by to kosztowało.
Trudno ocenic nie widzac spodni .
Najprosciej bedzie jak pojdziesz z nimi do krawcowej i zapytasz czy da sie cos zrobic zeby nie zepsuc fasonu. Co do cen to nie bardzo sie orientuje bo mam babcie krawcowa , ale z tego co kojarze to rok temu kolezanka zwezala sobie spodnie i placila ok 25-30 zl, ale to pewnie zalezy od miasta
sweeney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 16:14   #4
AnEett
Raczkowanie

a nie mozesz poprostu ich zwrócić do sklepu lub poprostu zamienić ich na jakiś inny fason?
AnEett jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 16:31   #5
ehe
Raczkowanie

Ddziękuje Wam kochane za odpowiedź W moim miescie co prawda nie mam za bardzo wybru dobrego krawca. Mysle, ze bedzie najbezpiczniej jhesli zaniose do zakladu krawiieckiego. Choc nadal mam obawy. Jesli ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia w zwezaniu spodni to bardzo prosze o podzielenie sie tymi informacjami, bo nie chce spaprac jeansow nowych Jesli chodzi o zdjecie to nieznalazlam, ale mzoecie wejsc na strone Crossa i tam ejst bardzo duzo jeansow to moje sa dosc podobne do jednych z tych jasnych. (nie moglam skopiowac zdjecia Bardzo rposze odpisujcie jeszcze, bo nadal nie wiem co zrobic, a jutro chcialbym zaniesc ewentualnie.

Cytat:
Napisane przez AnEett Pokaż wiadomość
a nie mozesz poprostu ich zwrócić do sklepu lub poprostu zamienić ich na jakiś inny fason?
Własnie nie bardzo Bo po pierwsze oczywiscie jak glupiutka wyrzucilam paragon a po drugie faosn mi sie podoba tylko wisza na pupie Ale dzieki za dobre checi

Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
ale z tego co kojarze to rok temu kolezanka zwezala sobie spodnie i placila ok 25-30 zl, ale to pewnie zalezy od miasta
A moglabys mi powiedziec czy ta kolezanka byla zadowolna? I czy spodnie ladnie wygladaly i jak: czy były dobrze dopasowane itp.

Edytowane przez czarownicagosia
Czas edycji: 2006-09-26 o 04:43 Powód: post pod postem, prosze korzystac z funkcji Multi-Quote
Stary 2006-09-25, 20:28   #6
ishtar
Zakorzenienie

W Krakowie, w galerii kazimierz jest krawcowa i tam oferuje zwężanie o jeden rozmiar, jak na galerię to cenia nawet ok, bo chyba 30 zł. Każde spodnie da sie zwęzić, tylko z dżinsami jest ten problem, że to gruy materiał i nie kazda krawcowa sobie poradzi. Tak naprawdę trzeba by było zgubuć troche w biodrach centymetrów i poprowadzic troche w dół, co spowoduje zwężenie również i na dole (jesli to są dzwonowate spodnie to może być problem. Generalnie w kolanach spodnie bywają lużniejsze i tam właśnie przeszywając po skosie trzeba by było zgubic to "zwężenie". Pozostaje też kwestia pasa, bo gubusz w biodrach, w pasie tym samym też trzeba, a to już gorzej, bo pas w dżinsach robiony z takiego "paska" jest i z tym pokombinowac też by trzeba było.

Da sie zrobić, ale potrzeba wprawnej ręki i mocniejszych nici (bo inaczej się pruć będą).
ishtar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 23:08   #7
ehe
Raczkowanie

Z pasem nie bedzie problemu bo to biodrówki. Sa dzwonowate ale tak bardzo delikatnie, i one nie sa jakos bardzo za duzo, tylko tak o jeden rozmiar, wiec nie ma tragedii, a ja po rpsotu chcialabym zeby byly bardziej na pupie opiete bo nie lubie takich wiszacych ;/ No zobaczymy, jutro zaniose chyba najlepiej do zakladu krawieckiego i tam zpytam sie Jak wroce to napisze co powiedzialy panie krawcowe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-26, 04:45   #8
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia

Przenosze na Zrob to sama

czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości