|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Szukam dla siebie signature scent...
...i chyba już potrzebuję pomocy. Moje szukanie po nutach doprowadziło mnie do zapachów, które były totalnie nietrafione.
Przez lata moim ulubieńcem była Dolce Vita Diora ale ostatnio... nie wiem co się właściwie stało, czy kolejna reformulacja, czy mój nos przywykł, ale to już nie to. A wciąż pamiętam moją pierwszą buteleczkę sprzed nastu lat, jak gryzła mnie przyprawami w nos i otulała słodyczą. Poza tym bardzo lubię Słonia Kenzo. Z tego, do czego udało mi się dojść - kardamon i wanilia są wspólnymi mianownikami. Zdecydowanie lubię przyprawowe, korzenne, ciepłe i słodkie zapachy, może z dodatkiem ciepłych cytrusów. Z lubianych: - ww. Dolce vita, - ww. słoń, - noa perle, za tę pieprzną nutę Nie cierpię natomiast zapachów kwiatowych, absolutnie odpadają nuty konwalii. Chciałabym zapach który byłby bardzo trwały, chętnie z nawet dużym ogonem. No i powiem szczerze, byłoby miło gdybym mogła to powąchać w sephorze czy douglasie, bo na zamawianiu próbek po internecie jak do tej pory nie wychodzę zbyt dobrze. Pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dla siebie signature scent...
Może bottega Veneta, zapach skóry, ciepły według mnie słodki, dolce the one ale w czarnej wersji z karmelem? Gucci Guilty!słodki i długotrwały zapach 🙂 z tanich Just me Paris Hilton tu mamy dużo pieprzu 🙂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, będę wąchać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
spin doctor
|
Cytat:
Feminite du Bois Lutensa Tom Ford Noir Secret Obsession CK mozesz spróbować jeszcze powąchać Decadance Marc Jacobs, mogą Ci sie spodobać ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a może spróbuj
Venezia Laura Biagiotti Roma Laura Biagiotti Liquid Gold Euphoria CK Cashmir Chopard |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może też perfumy od lancome według mnie wszystkie są trwałe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.