|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Suczka-gryzoń
Kochane wizażanki!
Ponad półtora miesiąca temu zaadoptowałam 6-8-tygodniową suczkę - mieszańca. Odkąd się u mnie pojawiła mam z nią problem, bo strasznie gryzie po rękach i nogach. Nic na nią nie działa. Ani kaganiec, ani klaps w pupę, ani zabieranie rąk w czasie zabawy, ani mówienie "nie rusz". Mama chce już ją wyeliminować do schroniska, bo ma dość tego małego gryzonia, na co ja się nie zgadzam (i nie zgodzę). Nexi przez niechęć rodziców zaczyna robić agresywna, a nie chcę stracić kolejnego zwierzaka (poprzedni odszedł na atak serca), zwłaszcza, że bardzo się z nią związałam, a dom bez psa to nie dom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Suczka-gryzoń
a ma zabawki, które może gryźć? Kaganiec i klaps to nie metody wychowawcze, może warto pomyśleć o szkoleniu- "psim przedszkolu" dla pieska?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
To jeszcze szczeniak - psie dziecko. Nawet jeśli podstawicie jej pod nos najlepsze zabawki i tak pewnie będzie kąsała. Klaps w pupe nic nie zmieni! Nie oddawajcie psiaka, tylko uzbrojcie się w cierpliwość, bo to minie z czasem. Starajcie się jej po prostu nie prowokować do gryzienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
a udawanie piszczenia gdy ugryzie? probowaliscie?
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
gryzie bo jej rosną zęby. Moja tez gryzła jak była mała i to strasznie, nie dalo się jej dotknąć, a teraz jest bardzo bardzo łagodna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Już się trochę uspokoiła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.