Tessa w domu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-04, 19:18   #1
makadamia
Raczkowanie

Tessa w domu

Niedawno (chyba miesiąc temu) pojawił się na antenie TVN Style nowy program kulinarny "Tessa w domu"...piękna dojrzała kobieta, w pięknym domu gotuje niewyszukane włoskie potrawy dla różnych gości...w pierwszym była to Paulina Młynarska...w ostatnim Gerard Depardieu...niestety całość programu psuła pseudopomocnica, niejaka Kasia Rostworowska (who is it??) głupowato dziwiąc się "bulion do ryżu " "będziesz smażyć ryż ..pierwsze słyszę"...
Jak oglądałyście odcinki "w międzyczasie" powiedzcie czy fajne przepisy i czy warto oglądać dalej ten program

Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą.
Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie:
może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem

Théophile Gauthie
makadamia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-04, 21:00   #2
^olka^
Rozeznanie

Dot.: Tessa w domu

czytałam, że Ona w rzeczywistości mało sympatyczna... ale w programie wydaje się być zupełnie inna... przepisy dość ciekawe, nawet lubię Ją oglądać, ale ta Jej pomocnica też doprowadza mnie do szału a jeśli idzie o Tessę to pisze fajne książki...
^olka^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-04, 21:11   #3
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Oglądalam kilka jej odcinków, mam jakoś wieksze szczęscie trafić na nią niz na Pascala... i potrawy wydaja mi się ciekawe, a po produkty nie trzeba jechać do Ameryki. Dziś uważam, że cielecina była ok- i w przyrządzeniu i w produktach.
Natomiast na pytania pomocnicy też zwróciłam uwagę... "uwielbiam" takie dziwowanie się! Idetycznie jak męża siostra, która w zyciu rosól jadła i bialy barszcz, a reszta to już egzotyka.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-04, 22:30   #4
lain
Zakorzenienie

nie lubie jej sposobu mowienia i zdziwionej pomocnicy Kasi, ale program ciekawy, przepisy takze, nio i bardzo fajne porady. ogolnie ok.
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-04, 22:41   #5
Kiya
Zakorzenienie

a mnie sie nie podoba,wydaje mi sie że TVN chciał zrobić polska Nigelle z tym że Tessa jest jakaś ciotkowata i nieciekawa.
Stary 2006-06-05, 09:37   #6
beliczek
Zakorzenienie

Pani Tessa, arytokratka z Florencji, ma niebywałą klasę. Uwielbiałam jej pisanie o jedzeniu w ELLE.
Program jest fajny, gdyby nie ta pomocnica i jej "niewyrobienie" (kto ją zatrudnił i wpuścił na wizję ? ).
Tessa świetnie mówi po polsku, z cienie włoskiego akcentu - przeuroczo to brzmi.
Jej szparagowe farfalle z szynką, mozarellą i parmezanem to mistrzostwo świata.
Cieszę się, że nie samym Pascalem zyje telewizja i program kulinarny prowadzi ktoś taki jak Tessa.
Po Nigelli to mój drugi ulubiony "jedzeniowiec" w TV.
Brawa dla TVN Style!
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-05, 09:44   #7
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beliczek
Pani Tessa, arytokratka z Florencji, ma niebywałą klasę. Uwielbiałam jej pisanie o jedzeniu w ELLE.
Program jest fajny, gdyby nie ta pomocnica i jej "niewyrobienie" (kto ją zatrudnił i wpuścił na wizję ? ).

W jednym z pierwszym programów Kasia zwróciła się do Tessy per Mamo więc Możliwie,że to jej córka,która jest już mężatką

EDIT-mam również,dzięki google ,Katarzynę Rostworowską-polską szlachciankę

Mnie Tessa nudzi Jakoś nie mam ochoty robić cokolwiek z tego co ona proponuje. Zawsze podobało mi się to co pisała w Elle,ale w tv jej nie lubię. Wolę powtórki Nigelli

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-05, 10:02   #8
^olka^
Rozeznanie

Dziewczyny jeśli lubicie czytać Tessę w ELLE to z pewnością przypadną Wam do gustu Jej książki... gorąco polecam...
Stary 2006-06-05, 13:01   #9
IlonaP
Zakorzenienie

Beliczku, podpisuję się obiema rękami pod Twoim postem. Również mnie Pani Tessa przypadła do gustu, co nie znaczy że "zdradzam" Nigellę! Ale ta klasa i obycie mi się podobają, jak również nieskomplikowane przepisy. Robiłam krem z groszku i brushcettę - pycha. Tylko ta Kasia, słów brakuje ...
Stary 2006-06-05, 13:04   #10
beliczek
Zakorzenienie

Lubię Tessę ale Nigellę lubieciąle z taka samą intensywnością
Stary 2006-06-05, 13:20   #11
IlonaP
Zakorzenienie

Jeszcze coś mi się przypomniało z pierwszego programu, wynikało by z tego że pomocnica jest koleżanką jej córki ze szkoły i że często gościła w jej domu.
A o tym jej szlachectwie też słyszałam - idea w teorii by się zgadzała: arystokracja razem, tylko tej młodszej niestety brak klasy, bo nawet "wyrobienie się" jej nie pomoże. A może ja za bardzo czepliwa jestem?

Aha, ja lubię obie, każdą na swój sposób!
Stary 2006-06-05, 14:06   #12
gosik79
Zakorzenienie

Nie lubię ani jej ani tej wiecznie zdziwionej pomocnicy. Nigella sprawia wrażenie przyjacielskiej i normalnej osoby, Tessa wywyższającej się baby.
gosik79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-05, 14:48   #13
nelly26
Raczkowanie

GG do nelly26 Send a message via Skype™ to nelly26

czasem ogladam choc przyznam ze zdaza mi sie ziewac...jakos mi nie podszedl ten program.a Kasia...hmm ta Kasia
Stary 2006-06-06, 13:29   #14
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beliczek
Tessa świetnie mówi po polsku, z cienie włoskiego akcentu - przeuroczo to brzmi.
Jej szparagowe farfalle z szynką, mozarellą i parmezanem to mistrzostwo świata.
Cieszę się, że nie samym Pascalem zyje telewizja i program kulinarny prowadzi ktoś taki jak Tessa.
Po Nigelli to mój drugi ulubiony "jedzeniowiec" w TV.
Brawa dla TVN Style!
Zgadzam się w całej rozciągłości .
Stary 2006-06-07, 11:16   #15
marricka
Raczkowanie

a może te zdziwienie Kasi jest specjalne? No bo jak ogląda to ktoś kto nie wie, że do ryżu można dać bulionu, to Kasia zapyta za niego i już wie
A Nigellę lubię bardzo, bo się nie przejmuje jakimiś bzdetami w gotowaniu - oblizuje palce i takie tam. Nie jest idelna i przez to bardziej sympatyczna. A pani Tessa to mnie fascynuje swoją perfekcją, jak układa kwiaty, na jakie sposoby (szparagi w bukiecie - mój mały móżdżek by na to nie wpadł ). Widać, że tak samo robi w domu, tak ją nauczono. Mnie tak nikt nie wychowywał i teraz "Tessa w domu" to dla mnie powiew świeżości i niedoścignionego ładu w domu (bo u mnie wszystko byle jak i odwieczny bałagan ).
marricka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 13:48   #16
Dorota243
Przyczajenie

Przepisy fajne i w wiekszosci proste - w koncu kuchnia wloska
I do zrobienia w naszych realiach. Skladniki takie, ktore mozna kupic w pobliskim sklepie.
Podoba mi sie wylaczajac pomocnice. Myslalam, ze tylko mnie zrazila swym zdziwieniem wielkim, a tu znalazlam cala grupke jej "wielbicielek".
Dorota243 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 15:22   #17
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marricka
a może te zdziwienie Kasi jest specjalne? No bo jak ogląda to ktoś kto nie wie, że do ryżu można dać bulionu, to Kasia zapyta za niego i już wie
A Nigellę lubię bardzo, bo się nie przejmuje jakimiś bzdetami w gotowaniu - oblizuje palce i takie tam. Nie jest idelna i przez to bardziej sympatyczna. A pani Tessa to mnie fascynuje swoją perfekcją, jak układa kwiaty, na jakie sposoby (szparagi w bukiecie - mój mały móżdżek by na to nie wpadł ). Widać, że tak samo robi w domu, tak ją nauczono. Mnie tak nikt nie wychowywał i teraz "Tessa w domu" to dla mnie powiew świeżości i niedoścignionego ładu w domu (bo u mnie wszystko byle jak i odwieczny bałagan ).
Może faktycznie ta Kasia udaje tylko taką niezbyt rozgarniętą osobę?
Tak, czy inaczej program lubię i mam nadzieję, że zostanie w TVN style na dłużej.
Off-top: strasznie się ciesze, że zdjęli z ramówki "musisz to mieć" z Puślecką i Jacykowem. Wyjąkowo niesympatyczna para i niesympatyczny program.
Stary 2006-06-07, 15:33   #18
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beliczek
Tak, czy inaczej program lubię i mam nadzieję, że zostanie w TVN style na dłużej.
Off-top: strasznie się ciesze, że zdjęli z ramówki "musisz to mieć" z Puślecką i Jacykowem. Wyjąkowo niesympatyczna para i niesympatyczny program.
W pełni podzielam Twoje zdanie - nadęty bufon, który nic sobą nie reprezentuje a mniemanie o sobie... ho, ho, ho!
Stary 2006-06-08, 10:30   #19
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ^olka^
Dziewczyny jeśli lubicie czytać Tessę w ELLE to z pewnością przypadną Wam do gustu Jej książki... gorąco polecam...
Olu, mam nieśmiałe pytanko : czy w Płocku można kupić jej książki, czy pozostaje internet? Bo mnie to teraz ciężko się ruszyć z domu z trzylatkiem i 7-miesięcznym brzuszkiem !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-08, 10:50   #20
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IlonaP
Olu, mam nieśmiałe pytanko : czy w Płocku można kupić jej książki, czy pozostaje internet? Bo mnie to teraz ciężko się ruszyć z domu z trzylatkiem i 7-miesięcznym brzuszkiem !
Ilonka!!! Gratulacje brzusia!!! Chłopczyk czy dzieczynka?
Stary 2006-06-08, 11:18   #21
^olka^
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez IlonaP

Ilonko, można kupić w księgarni sieci Matras, wiesz gdzie się mieści? Mają jedną z Jej książek, ale można u nich ksiązkę zamówić jeśli nie ma jej na półce. Polecam Ilonko, w każdym bądź razie w Twojej sytuacji zakupić na merlinie, tam bez problemu dostaniesz obydwie.

Pozdrawiam serdecznie i również dołączam się do gratulacji!!!
Stary 2006-06-08, 11:32   #22
IlonaP
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny .
Podobno dziewczynka, ale straszna z niej wiercipięta !
Muszę przyznać, że nie słyszałam o takiej księgarni, ale ja ogólnie jestem ostatnio mocno do tyłu.
Stary 2006-06-08, 12:07   #23
^olka^
Rozeznanie

Ilonko, niedaleko Tayger'a był śrubmet, pod polo marketem, teraz mieści się tam księgrania, z czystym sumieniem polecam, mnóstwo książek...
Stary 2006-06-08, 15:29   #24
IlonaP
Zakorzenienie

O, dzięki! Zazwyczaj jak idę to nie patrzę do góry więc mi umknęła, bo na pewno bym weszła, jako że ze mnie prawdziwy "mól książkowy".
Stary 2006-06-10, 16:55   #25
makadamia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beliczek
Może faktycznie ta Kasia udaje tylko taką niezbyt rozgarniętą osobę?
Się zgadzam w całej rozciągłości z off-topic zastąpił ich program, kóry uwielbiałam oglądać na BBC: "czego nie nosić"

Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą.
Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie:
może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem

Théophile Gauthie
makadamia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-10, 18:38   #26
^olka^
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez makadamia
Się zgadzam w całej rozciągłości z off-topic zastąpił ich program, kóry uwielbiałam oglądać na BBC: "czego nie nosić"

uwielbiam Trinny
Stary 2006-06-12, 16:13   #27
Nikkolaa
With Beauty In Love

Tessa wybitnie działa mi na nerwy. Tak dziwnie nienaturalnie się śmieje, tzn. usta się śmieją a oczy takie ma zimne...
Nikkolaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-15, 11:15   #28
^olka^
Rozeznanie

Tessa zrobiła ostatnio clafoutis z truskawkami, ja robię również w wiśniami, pychotka
Stary 2006-06-15, 14:01   #29
LadyM
Rozeznanie

mnie ten program nie przypadł do gustu. oglądam, bo pasjami oglądam wszelkie tego typu programy, ale jest na szarym końcu. dla mnie niesympatyczne obie panie i taki mało dynamiczny sposób robienia wszystkiego...
LadyM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-16, 19:00   #30
Evka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kiya
a mnie sie nie podoba,wydaje mi sie że TVN chciał zrobić polska Nigelle
Raczej Marte Stewart

Niecierpie Tessy ale oglądam Kobieta jest strasznie nieżyciowa i sztuczna- zwaszcza te śmiechy w obecności Depardieu..o matko
Kanapki z ogórkiem wymiatały Kasia też
Evka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości