|
Notka |
|
Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
zapisywanie rysunków
mam takie pytanie:
Gdy jakiś rysunek bądź zdjęcie po otworzeniu załącznika chcę zapisać u siebie na dysku- zapisuje mi się w formacie bmp. Czemu tak jest- czy to są ustawienia u mnie w kompouterze? Jeśli tak, to jak je zmienić? Trochę mnie to denerwuje, bo potem każdy rysunek trzeba przekonwertować do jpg aby służyć wizażankom tym rysunkiem w razie potrzeby. Głównie chodzi o to że mi się nie chce ytego robić, bo zapisuję stąd dużo obrazków więc leń szuka innego sposobu ![]() PS Wcale się nie zdziwię, jeśli pytanie nalezy do typu "głupich" ![]()
![]() |
#2 | ||
Administrator
|
Dot.: zapisywanie rysunków
rzyrafka
![]() ![]() Ja zadam kilka "glupich" pytan, bo przypadek dziwny ![]() Cytat:
![]() Pytanie: Czy widzisz rozszerzenia plikow w trakcie zapisywania na dysk? (czy masz mozliwosc wyboru ? ) Czy po zapisaniu domyslnie otwiera je program np. Paint w swoim edytorze? (*bmp to wynalazek windowsa) Cytat:
![]() ale ustawienia z tym zwiazane mozesz sprawdzic: Panel sterowania-> Pliki i Foldery-> zakladka: Typy Plikow -> znajdz z rozszezeniem *.bmp i zobacz co tam jest. Lub zapisz jakis obrazek na dysku, prawy klik myszki -> otworz za pomoca... -> i wybierz inny program graficzny i zobacz czy sie otworzy. (jesli zapisane ze strony w w formacie *bmp, a plik byl *.JPG to przekonwertowal sie w "locie" lub udaje *bmp ![]() Tak czy inaczej, dziwna sprawa ![]() aniolek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że to jest wina mojego głupiego komutera, który po ostaniej avarii robi różne głupie rzeczy... No, ale okazuje się, że nie jestem sama z bmp problemem. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Chyba mi się udało zmienić tę bmp na JPEG.
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() buziaki ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No niestety, przez chwilę zapisywało się w jpeg, a teraz od nowa w bmp.
![]() Próbuję tam coś pozmieniać, ale nie przynosi to rezultatów. POnadto nigdy fotki nie zapisywały mi się w bmp, a zawsze w JPEG. Nie wiem co się znowu popieprzyło? ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
|
Oki
![]() To ja juz chyba wiem w czym problem ![]() Pisania duzo, ale MS opisal ladnie problem ![]() Program Internet Explorer zapisuje obrazy jako mapy bitowe (pliki .bmp) aniolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą dodaję zrzut ekranu, aby nie utrudniać... ![]() Czy mam to usunąć bez skrupułów, czy zostawić? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
|
Pomadka
![]() "Aby uruchomosc skaner nalezy zainstalowac ActiveX " i klikasz instaluj ![]() lub " aby wyswietlic obrazek zainstaluj Flesh" ![]() Wszystko to co bedzie potrzebne zainstaluje sie ponownie, przy pierwszym wejsciu na dana www. Pomadka, sprawdz tez w : Internet Explorer -> Narzedzia-> i zobacz czy masz cos w rodzaju: Sun Java Console. ps. zobacz tez 2 linki na dole na stronie Microsoft. (inne rozwiazania prawie tego samego problemu) aniolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co z tym zrobić? Pamiętam, że te Jave instalowałam z Interii, bo mi była potrzebna do gry w kurniku. ![]() Usunęłam wszystko jak zalecałeś mi Aniołku, ale to Google Activate się nie da usunąć. Wyskakuje okienko, że nie może to być usunięte.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Administrator
|
Pomadka
![]() Java Oki, jak jej czegos bedzie brakowalo to sie doinstaluje ![]() (trzeba ja czasem uaktualnic, ale widze po dacie, ze sie uaktualnia) Sun Java Console jest o wiele bardziej bezpieczniejsza niz JAVA MS. Google Activate pewnie masz pasek Google i dlatego sie nie da ( ja tez mam ![]() Pomadka, ja Ci proponuje zainstalowac tez Firefoxa lub Opera - zawsze jak IE "padnie" to masz druga przegladarke ![]() IE jest integralna czescia windowsa, ale mozna jej nie uzywac, jednak czasem sie bardzo przydaje np. do Windows update, skanerow Online. aniolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję CI Aniołku za informację.
![]() Tak, tak mam pasek Google. ![]() Niestety miałam Firefoxa i Opere, ale mój komp., totalnie się wówczas zamulał, ledwo chodził. ![]() Natomiast co się tyczy zapisywanych załączników, to chyba wszystko będzie już ok. Właśnie weszłam w kilka wątków i próbowałam zapisać parenaście fotek, wszystkie się zapisały jako JPEG. ![]() Mam nadzieję, że już nic się nie zmieni w ustawieniach-samoistnie. ![]() Dziękuję. ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Administrator
|
Cytat:
![]() Rzyrafka, zobacz jeszcze tutaj: Program Internet Explorer nie zapisuje plików graficznych we właściwym formacie... Twoj program graficzny nie ma wplywu na zapisywanie zdjec w jednym formacje ( sprawdzilam) wiec przyczyna w przegladarce IE ![]() Pomadka, OKi ![]() aniolek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
sprawdziłam te opcje i okienko o plikach szyfrowanych jest odznaczone
![]()
![]() |
#17 |
Administrator
|
rzyrafka
![]() Ja Ci polecam Opera, ale bardziej popularna i zalecana na wizaz jest Firefox. Mozesz zainstalowac obie ![]() z IE to wina bledow w IE i pewnie jakis "smiec" to wykorzystal i ja przestawil ![]() ![]() a Update windows: Internet Explorer-> Narzedzia-> Update windows-> i reszta zrobi sie sama, Ty tylko odpowiadasz na pytania ![]() AD-Aware to idealny pogramca "smieci". (opis instalacji w Topic wyzej) aniolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.