|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mocno zażelaziona woda!
Mam pytanie. Pobieram wodę ze studni, przechodzi przez filtr lecz jest w niej sporo żelaza. Czy ma ona jakiś wpływ na włosy, na ich połysk i kondycję? Bo zauważam, że moje włosy straciły połysk, końcówki się 'strzępią' itp. Dodam, że jestem nastolatką, nigdy nie farbowałam włosów, używam łagodnych szamponów dla dzieci. Byłabym wdzięczna za odpowiedzi!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mocno zażelaziona woda!
Zdecydowanie ma wpływ na włosy. Powiem Ci, że przez tę zażelaźnioną wodę moje blond włosy baaaaaardzo szybko żółkły, no i kondycja włosów się znacząco pogorszyła, dlatego teraz kupuję sobie wodę niegazowaną w takim 5l baniaczku i nią myję włosy. Tobie radzę to samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą, szampony dla dzieci nie muszą być łagodne. Większość z nich ma zwykłe detergenty, używane w szamponach dla dorosłych. Oczywiście, woda może mieć wpływ na włosy, ale może Twoje problemy z włosami są wynikiem ich niedostatecznej pielęgnacji? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Zmieniono dopływ wody, moje włosy są w lepszej kondycji, ale zamiast szamponu dla dzieci przez pewien czas używałas Syoss'u i zmieniłam dietę. Pomogło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.