|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Sałatka z kurczaka
*Kurczak (zimny, ugotowany może być z rosołku
![]() *Warzywka (w stylu rzodkiewki sałaty pomidora ogóra grzybki co tylko dusza zapragrnie - wszystko siekamy) * szklanka majonezu (na dużą miskę, bo to ma wyglądać jak sałatka i kurczak a nie jak majonez ![]() * dwie łyżki śmietany * dwie łyżki soku z cytryny * troche soli, pieprzu itd Mieszamy wszystke składniki i zjadamy. Bardzo prosty przepis ale za to jaki dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sałatka z kurczaka
Ja uwielbiam ten rodzaj salatki ktory opisalas. Potwierdzam, jest pyszny !!!
Mozna zamiast majonezu i smietany uzyc samej oliwy z oliwek ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Albo można do tego ugotowanego kurczaka dodać ryż, kiełki, majonaz, czosnek i wymieszać!!! Pycha
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Mniam, takie sałatki z gotowanym kurczakiem uwielbiam i polecam. Do wody, w której gotuję kurczaka dodaję koniecznie sok z cytryny, podpatrzyłam u Pascala.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
ja zawsze robie taką sałatkę z kurczakiem: sałata lodowa, pomidor, ogórek ,kukurydza oliwki i podsmazone kawaki kurczaka do tego sos z jogurtu naturalnego przyprawy dużo czosnku pycha
albo druga sałatka ugotowany kurczak kukurydza, seler ze słoiczka, fasola czerwona ryż oczywiscie majonez i przyprawy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.