|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak usunąć hennę z włosów po długotrwałym farbowaniu
Drogie Wizażanki,
Witam. Zawsze chciałam być ruda - tak zaczęła się moja przygoda z henną ELD. Używałam jej, bo przeczytałam, że się spłukuje, nie ma problemów z odrostami i rzeczywiście tak było. Mój kolor w ciągu miesiąca blaknął, zmieniał się, nigdy nie miałam odrostów, farbowałam je kiedy miałam ochotę. Poza tym kolor był naturalny, nie wyglądały na farbowane. Minęły już chyba jakieś dwa lata i wszystko się zmieniło. Kolor wpił się w moje włosy, mam odrosty, więc farbuję włosy co miesiąc, są coraz intensywniej rude, już nie tak naturalnie... Chciałabym wrócić do swojego koloru, ale nie chcę obcinać włosów (ciężko mi się je zapuszcza, bo szybko niszczą mi się końcówki). Znacie jakieś sposoby aby się jej pozbyć? Coś co działa i nie niszczy, ani nie odbarwia włosów. Bardzo Was proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Jak usunąć hennę z włosów po długotrwałym farbowaniu
Cytat:
![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=622375&page=9 #270 tu masz wątek o hennowaniu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
również odsyłam do wątku o hennowaniu, ale powiem Ci, że ja mam dokładnie odwrotnie - rudość mi się nie znudziła, za to Eld działa na mnie coraz słabiej, jak widać reguły nie ma
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi, jestem załamana. Trudno, muszę zostać ruda, na razie włosów na pewno nie zetnę. Ja dalej uważam rudy za najpiękniejszy kolor, ale jakoś tak zaczęłam przeglądać zdjęcia i stwierdziłam, że każdemu najbardziej pasuje naturalny kolor. Poza tym, wkurzają mnie te odrosty i ten coraz bardziej czerwony i intensywny odcień (ładny, ale taki sztuczny). Nie liczyłam, że podacie mi sposób, który w magiczny sposób usunie ją za jednym razem na zawsze, ale że może coś by ją stopniowo wypłukiwało... Cóż, postaram się chociaż nauczyć farbować sam odrosty, żeby nie pogłębiać tej rudości przy każdym farbowaniu. Bo farby chemicznej też nie mogę na nią nałożyć tak długo, aż henna nie zejdzie całkiem (czyli do końca życia ;D), prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A jaki masz naturalny kolor włosów? Ja podobnie jak Ty używałam henny przez ok 2 lata. Wmoim przypadku to była Khadi naturalna. Włosy miałam machoniowo-rude. Teraz staram się przejść na blond i obawiam się, że to batalia nie do wygrania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Mam taki dziwny kolor, ale większość ludzi określała go słowami "ciemny blond". Normalnie taki szary, a na słońcu miodowo/miedziany. Właśnie wiem, że powinnam robić odrosty i teraz na pewno już będę tylko je robić. Po prostu przyzwyczaiłam się, że się spłukuje więc robiłam na całą długość, żeby kolor był jednolity. Jeszcze w tamtym roku jak poszłam na godzinę na basen, kolor spłukał sie od chloru całkowicie. Ostatnio specjalnie pływałam pod wodą, żeby je wymoczyć, ale nic ich nie ruszyło ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nawiasem mówiąc właśnie taki kolor mi się podobał, zawsze farbowałam się, kiedy byłam dłużej w domu i one szybko z ognistych stawały się rudawe. Może się to wydać dziwne, ale właśnie o to mi chodziło. Przez cały rok studiów wszyscy byli pewni, że jestem naturalnie ruda i faktycznie moim zdaniem mi pasował. Więc może przy Twojej metodzie znów powoli wrócę do takiego odcienia ![]() Edytowane przez hegna Czas edycji: 2012-08-15 o 09:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Podany miałas link do strony gdzie wszystko dziewczyny opisują o hennowaniu. Również o glossie.
Henne musisz zalać odrobiną wody ciepłej żeby ją rozrobic lub z cytryna żeby uwolnił się barwnik ( zależy jaka henna) i dopiero do konsystencji odpowiedniej dokładasz odżywkę. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Więc warto poczytać ![]() ![]() Edytowane przez marika39 Czas edycji: 2012-08-16 o 16:43 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ok. Dziękuję jeszcze raz za wszystkie odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Farbowałam się henną (kiedyś) przez rok. Na rudo.
Przez miesiąc myłam codziennie włosy szamponem przeciwłupieżowym (dwa razy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.