![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Rozpuszczone włosy do ślubu
Wiem, wiem, wszystko zależy od kreacji (; Do jakich sukni według Was ładnie wyglądają rozpuszczone włosy? Chyba nie da się wtedy porządnie doczepić welonu, prawda? Widzicie to w ogóle, czy to według Was zbyt swobodna fryzura? Któraś z Was planuje rozpuścić?
Czy delikatnie podkręcone i utrwalone fale wytrwają do rana? Czy jeśli wesele jest w lecie, to po kilku godzinach na zgrzanej PMce z rozpuszczonych włosów zrobią się brzydkie, poprzyklejane do ramion strąki? Słyszałam opinie, że w rozpuszczonych byłoby ładnie tylko młodej pannie młodej, od pewnego wieku to "źle wygląda", co Wy na to?
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Rozpuszczone włosy do ślubu
do prostych sukni pasują włosy rozpuszczone tzn żeby nie były w stylu księżniczki takie rozłozyste np do takiej http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwBg&dur=200
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem to całkiem ciekawa fryzurka dla tych co nie lubią wszelkigo rodzaju koków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jak widac ta PM miała rozpuszczone włosy (widać że pod koniec wesela chyba trochę jej sie rozburzyły) , ale ogólnie fryzura wygląda ładnie , Wszystko zalezy od rodzaju włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem to zależy od włosów i od PMki. Jeśli na co dzień chodzisz w rozpuszczonych włosach, to wiesz jak się zachowują gdy jest gorąco itd. Bo chodzi też tu o wygodę przecież
![]() Wg mnie ładnie wyglądają PMki z rozpuszczonymi włosami, ale ja osobiście nie odważyłabym się na to. Po prostu byłoby mi gorąco i niewygodnie, a poza tym akurat moje włosy nie wyglądałyby korzystnie przy tańcach idt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Też mi się wydaje, że to bardziej od włosów zależy, nie od sukni
![]() Propozycje wyżej są śliczne, ale ja wizualnie mam może 1/3 włosów modelek ze zdjęć ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Miałam rozpuszczone włosy - uparłam się na nie, choć absolutne wszyscy doradzali mi upięcie.
Miałam odsłonięte ramiona i rozpuszczone włosy opadały na ramiona - zrezygnowałam z naszyjnika - do tego doszły mi kolczyki tylko. Czułam się swobodnie, pięknie, miałam upragnione hollywoodzkie fale - bałam się że przy koku bardziej będzie widać mój stres (wszystkie emocje maluja mi się na twarzy), albo że będę zmęczona kokiem. Miałam wpięty 3 m welon - trzymał się bez problemu - miałam bardzo 'haczący' grzebyk ![]() O 2, 3 w nocy niestety po fryzurze nie było ani sladu - prawdopodobnie ze względu na wilgotność powietrza - ale to już brałąm jako ryzyko na jakie się pisze, bo moje włosy kompletnie nie nadają się do rozpuszczenia. Jesli intuicja Ci podpowiada rozpuszczone - to pewnie ![]()
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moje niestety, ale zaraz by się napuszyły, jedna kropla deszczu i po nich. Poza tym gorąco, niewygodnie, a co chwilę wyskakiwać by je przeczesać...nie, na weselu nie ma na to czasu ![]() Z uwagi na to, że zapuszczałam włosy bardzo długo, bo 4 lata, stwierdziłam, że bez sensu były by moje starania, aby potem spiąć je w kok. Rozpuszczone nie wchodziły w grę, miałam więc włosy na bok, lewa strona gładka, a te zaczesane miały fale...i to bylo optymalne rozwiązanie- byłam mega zadowolona. Rozpuszczone włosy moim zdaniem nie pasują do każdej sukni, bardziej do natural look, zwiewnej sukni z wiankiem we włosach lub kwiatem, do welonu też widziałam, ale zbytnio mnie to nie urzekło, bo welon dyndał i wyglądał jakby zaraz miał się zsunąć ![]() Z mojego punktu widzenia rozpuszczone włosy na weselu= męczarnia. Długie i rozpuszczone wlosy rzeczywiście w "pewnym wieku" już nie pasują zbytnio- to tak jakby kobieta chciała na siłę się odmłodzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
na przekór do celu
|
Ja będę mieć rozpuszczone
![]() ![]() Zresztą wszelkie upięcia to dla mnie katorga, mam grube i gęste włosy, czuje się jak z turbanem na głowie, który po 3 godzinach się rozjeżdża. Będę miała rozpuszczone do sukienki lekkiej princeski ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sama wiesz w czym będzie Ci najlepiej/ najwygodniej ![]() No ja też miałam bardzo długie, ale w rozpuszczonych to nie było by to w moim przypadku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Japońska rzepa
|
Według mnie rozpuszczone włosy dobrze wyglądają do sukienek w stylu boho albo w stylu lat 20-stych. niekoniecznie bardzo prostych,ale takich "w stylu"
![]() ![]()
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Według mnie rozpuszczone włosy przede wszystkim do sukni krótkich, prostych, ewentualnie takich jak ja to nazywam na kształt "syreny".
W przypadku sukni "rozłożystej", czy z dużą ilością falban, koronek, przytłoczą sylwetkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Ja również planuję mieć rozpuszczone, lekko podkręcone włosy.
Moja suknia będzie spora, rozłożysta, ale raczej prosta (bez ozdób, koronek, kryształków itd.) i raczej nie powinno być wrażenia przepychu ![]() ![]() Marzą mi się naturalnie wyglądające większe loki a la Victoria's Secret ![]() Opcjonalnie - gładki, duży kok a la balerina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja będę upinać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Mi się bardzo podobają rozpuszczone włosy do ślubu. Ja miałam lekko pokręcone i w kilku miejscach spięte, a reszta rozpuszczona. Ale podobają mi się zupełnie rozpuszczone jak miała Agata Paskudzka, Anja Rubik
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja miałam rozpuszczone. Zamarzyłam sobie fale a'la Veronica Lake (http://ilarge.listal.com/image/41772...onica-lake.jpg), a do tego rękawiczki. Ponieważ miałam kasztanowe włosy, siostra stwierdziła, że wyglądałam jak Jessica Rabbit w wersji ślubnej ;p
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Odkopuję temat, bo potrzebuję Waszej rady
![]() Mam suknię ślubną typu księżniczka, z gorsetem, więc cała góra będzie odkryta. Bardzo chciałabym mieć rozpuszczone włosy, ale wszyscy mi to odradzają. Włosy mam za łopatki i lekko falowane na co dzień. Co mam zrobić? Wszelkiego rodzaju koki odpadają, bo nie lubię i kompletnie mi się nie podobają. Nie wiem co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
MAKARENA - śliczna fryzura
![]() jak się trzymała ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() cos tak jak tutaj : https://www.youtube.com/watch?v=cokDikQhrmg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Makarena82, świetna fryzura! Też właśnie chcę hollywoodzkie fale, tylko na sporo dłuższych włosach. Wiem, że Twój post jest z 2013 roku, ale może jeszcze przeczytasz i odpowiesz - jak długo trzymała Ci się taka fryzura i czy fryzjerka bez problemu Ci ją zrobiła?
Ja chcę jedną z fryzur z załączników |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale czy to wyzej czy lekko spiete jak tu https://www.youtube.com/watch?v=eUXQaW0e3N4 to chyba nie ma duzej roznicy ( w kwesti trwalosci) a robisz probna ?(ja na pewno ale dopiero na wiosne) Edytowane przez 201701300929 Czas edycji: 2015-01-17 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
No ja też mam włosy podatne na kręcenie. Na co dzień mam lekko pofalowane. Ta druga fryzura z lekkim upięciem też ładna i chyba nawet lepsza, bo łatwiej będzie gdzieś wczepić welon. I mimo wszystko chyba bardziej trwała, bo te włosy mają się na czym podtrzymać.
Tak, będę robić fryzurę próbną, ale jakoś w kwietniu chyba dopiero. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
żona bez ogona
|
Cytat:
Na 100% będę miała rozpuszczone włosy w dniu ślubu, najlepiej i najpewniej się w takich czuję, na co dzień też prawie w ogóle nie upinam włosów.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez 100procentbawelna Czas edycji: 2015-02-05 o 14:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
odkopałam wątek
![]() Czy któraś z Was próbowała już taką fryzurę ? Ja idę w piątek. chcę mieć rozpuszczone pofalowane, mam nadzieję że będą się trzymać. ![]()
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Ja też z początku myślałam o rozpuszczonych włosach, tym bardziej że nie mam wesela tylko uroczysty obiad. Fryzjerka mi to jednak odradziła bo mam gęste grube włosy, a w sierpniu może być upał i moje włosy zamienią się w płachtę leżącą na karku i ramionach. Zdecyduje się raczej na luźne upięcie w dniu ślubu, a z rozpuszczonymi włosami zaszaleję na sesji plenerowej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.