|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Manchester
KOchane dziewczyny, końcem czerwca wyjeżdżam na wakacje do Manchesteru. Chiałam się zapytać tych, które tam są ( o ile są) co warto zobaczyć, gdzie warto pójść.. w tygodniu będę pracowała ale w weekendy mam wolne, więc warto by było coś zobaczyć a nie zanudzić się na śmierć.
Czekam na jakieś podpowiedzi . buziaki ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Manchester
Aanukoo,
zakładając, że będziesz miała siłę po tygodniu pracy żwawo zwiedzać ![]() ![]() Jesli jeszcze potrzebujesz informacji o Manchesterze, pisz śmiało ![]() pozdrawiam ![]() PS. Tylko nie licz na lato w naszym rozumieniu tego słowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o lecie to wiem ze nie jest tak jak u nas ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
witaj
jezeli bedziesz chiał pozwiedzac to trzymaj kciuki zeby była ładna pogoda bo tam to róznie bywa .Jezeli masz jakich kolwiek znajomych z tamtad to oni juz sie zajma twoja oprowadzka jest co zwiedzac bo to nie Polska .Dam ci dobra rade jezeli bedziesz chodzic gdzies na disco to uwazaj zeby za duzo nie mówic po polsku bo murzyni nie cierpia polskiego jezyka nie to ze jestem jakas rasistka tylko wiem jak jest siedziałm tam 9 lat wiec wiem co sie tam dzieje i badz ostrozna na kazdym kroku .A co do zwiedzania to jak pisałm dowiesz sie wszystkiego na miejscu pozdrawiam i miłych wakacji zycze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
mieszkam w okolicach Mancheteru.....i przyznaje szczerze ze miasteczko jest całkiem miłe......co prawda jestem tutaj dopiero 2 msc.....ale jak do tej pory nie spotkałam się z nienawiścią ze strony "murzynów"....wręcz przeciwnie.....poznałam kilku znjomych "murzynów"mojego chłopaka i stwierdzam ze są przesymptyczni i bardzo mili.......
![]() ps.......szukam pray w okolicach Altrincham lub Sale.....może któraś z wizażanek mogłaby mi pomóc...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz co mozesz sprobowac poszukac pracy przez ogloszenia w gazetce ktora redaguja Polacy.Gazetka to "nasz kontakt" i mozna dostac ja w polskim sklepie na cheetam hill.Kiedys ja sobie przegladalam i bylo sporo ogloszen.A jakiej mniej wiecej pracy szukasz??
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
dzięki za podpowiedz...napewno skorzystam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz jesli umiesz dobrze angielski to idz do np Arendale i pochodz troche po sklepach bo tam zawsze kogos szukaja.Jesli potrzebuja kogos do sklepu to bedzie karteczka wisiec przy drzwiach.Albo mozesz sprobowac w hotelach otwieraja teraz nowego Hiltona i potrzebuja ludzi.Sprobuj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Traci.....dzięki....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
A tak wracajac do tematu to wlasciwie w Manchester nie ma za wiele do zwiedzania.Manchester to nie Londyn...no ale zawsze sie cos znajdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Sluchaj TRACI kultury to ty nie masz za grosz to jest 1 sprawa a 2 to kazyd ma prawo na tym portalu do wlasnej opini jak nie umiesz sie z tym pogodzic to nie pisz lepiej nic .Tak jak w Polsce tak i w kazdym jednym panstwie wystepuja ogrebne czynniki i negatywy jak tego nie widzisz to proponuje sperawdzic wzrok .To ,ze masz meza czarnego to nie znaczy ,ze on musi byc jakis felerny nie o to mi chodzi.AANUKAA chciala sie dowiedziec jak tam jest to pisze z wlasnego doswiadczenia na tym to forum polega jak tego nie pojelas to radze zapoznac sie z regulaminem i nie krytykuj w taki sposob innych jak nie mialas doczynienia z niemilymi doswiadczeniami nie tylko pieknie i ladnie sie tam dzieje i dziewczynie tez trzeba o tym napisac .I wcale rasistka nie jestm !!!!!! dla twojej wiadomosci .Ja mieszkalam 9 lat w Manchesterze a wogole to w Londynie mieszkam juz 25 lat!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
A co to jakas licytacja kto ile mieszka? Ja sie w Anglii urodzilam i co z tego????Jakie to ma znaczenie??Skoro mieszkasz juz tyle lat zakladam ze umiesz perfekt jez ang wiec powinnas wiedziec ze "murzyn" jest slowem obrazliwym.Po zapoznaniu sie z Twoja opinia na ten temat podpytalam znane mi Polki o to czy mialy z takimi sytuacjami do czynienia i zadna jakos nie miala i wogle nigdy nawet tego nie slyszalam, z drugiej strony jezyk polski nie jest az tak znany zeby go wszysccy rozpoznawali.A kulture mam.Pozdrowienia! A tak wogle to dziwna sprawa bo mieszkasz w Anglii dluzej niz zyjesz!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
przegladam ten watek i tak czytam... ja krotko w Angli, rok, tu gdzie pracuje mamy wielu ciemnoskorych kolegow i coz....rzeklabym ze ci sa niesamowice otwarci na nas kobiety slowianki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ło Ty już mówisz o nastepnych wakacjach kiedy ja jeszcze pamietam te zeszlororczne. Tez chcialabym wybrac sie do Man-u tudziez Londynu,ale wiem ze musze szkolic tez jezyk hiszpanski. I to jest ten bol-niezdecydowanie. A co do pytania zawartego w tym temacie:kup sobie jakas mapke albo przewodnik turystyczny(z pewnoscia znajdziesz je w empiku)i tam wszystko znajdziesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.