|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() "Wpadka" podczas zazywania tabletek anty??
Dziewczyny chcialam sie Was zapytac czy zdarzylo sie Wam zajsc w ciaze podczas brania tabletek anty?? Albo moze znacie takie osoby,ktore "wpadly"?? Wlasnie zaczelam je stosowac(Novynette), ale nie potrafie zaufac im do konca i dlatego stosujey dodatkowe zabezpiecenie(prezerwatyw a)...
Dlatego prosze Was wpisujcie tutaj nazwy tabletek, przy stosowaniu ktorych zdarzylo sie zajsc Wam/Waszym kolezankom/znajomym/kuzynkom... zajsc w ciaze... i jeszcze po jakim dlugim kresie ich stosowania... (Mam nadzieje,ze nie dubluje watkow,ale nic takiego nie znalazlam) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wpadka" podczas zazywania tabletek anty??
Cytat:
Uwazam, ze idea wpisywania nazw pigulek jest bez sensu.Procz szklanki wody zamiast zadna z metod nie daje 100% pewnosci, pigulki maja jej najwiekszy procent. Jesli zdarzaja sie wpadki to najczesciej z powodu zapomnienia o terminowym polknieciu pigulki, z powodu oslabienia dzialania poprzez interakcje, poprzez wymioty itp - to sie moze przytrafic przy KAZDYM RODZAJU PIGULKI, niezaleznie od skladu i nazwy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja tez mam Novynette i tez cos im nie ufam :/
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A ja Novynette biore od 1,5 roku i mamą nie jestem :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Na początku zawsze sa takie obawy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
przezorny zawsze ubezpieczony
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Ale po co nakręcać od razu psychozę taką, żeby prosić o wypisywanie nazw pigułek i jaka znajoma po nich wpadła?
Radzę lepiej poczytać fachowe treści o działaniu tabletek, pogadać z ginekologiem, a nie sugerować się tekstami typu "Znajoma znajomej mojej koleżanki mówi, że brała prawidłowo pigułki, a wpadła". Ja biorę Novynette, w zasadzie od początku współżyje bez dodatkowych zabezpieczeń, BO PO CO. I jakoś [odpukać] nie wpadłam. Tak w ogóle uważam, że jeżeli ktoś ma takie lęki przed wpadka powinien odpuścić sobie wspołzycie, bo to oznacza, że nie jest na nie gotowy. Albo partner nie ten. Ale to tylko moja skromna opinia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
szczerze mówiąc to ja nie wierzę w historię typu "...a ona wpadła pomimo dokładnego brania tabletek". Bo ten odsetek, który daje nam szxanse na ciążę przy tabletkach wynika zazwyczaj z historii typu zapomniałam o tabletce, jakieś wymioty, inne leki itp. Także jeśli się wszystko robi z głową to powinno być ok. Ja też biorę novynette i jestem spokojna. (a panikara ze mnie niesamowita, naprawdę!) pozdrawiam
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
nie, ten odsetek w żaden sposób od tego nie zależy. wskaźnike pearla pokazuje skuteczność przy IDEALNYM stosowaniu danej metody antykoncepcyjnej.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
niba tak ET-KA, masz rację, ale wskaźnik Pearla podaje się zarówno dla dokładnego stosowania danej metody anty. jak i dla nieprawidłowego. No i przy systematycznym i sumiennym stosowaniu tabletek ten wskaźnik to zaledwie 0,1. a więc w ciągu roku stosowania tabletek i regularnego współzycia 0,1 kobieta zajdzie w ciążę.... a więc ryzyko jest co najmniej znikome.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Noo tak ciekawe co bedziesz mówila jak nie daj boże dotknie cie to znikome ryzyko
![]() Wszystko niby przytrafia sie innym ...do czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też wierzę w historie o wpadkach przy pigułkach, ale mimo wszystko dopatruję się w nich "czynnika ludzkiego" (czasem być może nieświadomego).
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
to juz twoja nadinterpretacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
pewnie nadinterpretuję, ale po co te teksty "co będę mówiła gdy mi się to przydarzy i że wszystko jest okej dopóki przytrafia się innym... do czasu"?........ moim zdaniem niepotrzebna ironia.
Ale już koniec offtopicu. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
ja tu ironii nie widze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
uwazam ze metoda antykoncpecji czyli te tabletki to metoda prawie 100% i w pełni jej ufałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uwazam ze tabel;tki antykoncepcyjne to najlepsza metoda kiedy ma sie stalego partnera i conajmniej 4 razy sie uprawia z nim seks w tygodniu ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Czuczenka czy wyniki badań skłoniły Cię do podjęcia takiej decyzji? Czy rzucasz, bo gdzieś przeczytałaś, że trzeba co kilka miesięcy robić przerwę?
Jeśli to drugie to odradzam, bo takie odstawianie/branie bardzo niekorzystnie wpływa na gospodarkę hormonalną organizmu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny,tylko nie wrzeszcie na mnie..Czytalam wiele informacji na temat tabletek anty, pytalam lekarke,ulotke przeczytalam chyba z 7 razy... Ale zawsze to jakos inaczej jak tos bezposrednio odpowie mi na pytania, a w dodatku ktos,kto sam zazywa tabletki...Z gory dzieki... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
jeszcze jedna rzecz mi sie przypomniala... dotychczas moj okres trwal przecietnie 5 dni... a teraz trwa juz 7 dzien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Barwinko - trafilas juz u nas na ginekologiczne? Jest tam masa watkow na temat pigulek i przeroznych obaw zwiazanych ze stosowaniem, skutecznosci, krwawienia pomiedzy kolejnymi listkami tabletek. Owszem - sporo czytania ale rozwieje wiekszosc watpliwosci jakie masz teraz i jakie moga sie pojawic w przyszlosci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Tak Nekome trafilam juz na ginekologiczne...wiele przeczytalam,ale wciaz mam jakies watpliwosci... W kazdym razie zwroce sie tam z moimi obawami i bede liczyla na pomoc wizazanek i Pana Doktora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.