|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
Pokaż wyniki sondy: Co sądzisz o tym wątku | |||
Świetny pomysł |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 20,00% |
Całkiem niezły |
1 | 20,00% |
Może byc... |
3 | 60,00% |
Lipa |
0 | 0% |
Głosujący: 5. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy Ktoś Z Was Barwił Kiedyś Piasek?
Jakiś czas temu odkryłam całkiem fajny sposób na barwienie piasku takiego na ozdobę. Nie wiem jak to się robi profesjonalnie, ale ja to robię tak:
Potrzeba: -żwir lub piasek gruboziarnisty -farba plakatowa wyciskana(przynajmniej ja takiej używam) -trochę wody ....................... Robimy tak: Niewielką ilośc piasku wsypujemy do naczynia rozłożystego (TO NIE MOŻE BYĆ GŁĘBOKI KUBEK BO PIASEK NIE WYSCHNIE ZBYT DOBRZE) Następnie rozrabiamy farbę z niewielką ilością wody, tak aby powstała gęsta "polewa" hihi. Mieszamy ją z piaskiem. Jeżeli jest za suche dolewamy po trochu wody ale tak żeby nie powstało błoto. Roztrząsamy piasek w naczyniu tak aby samoistnie powstały grudeczki. Pozostawiamy na intensywnym słońcu do wyschnięcia. UWAGA. Musi by do tego na prawdę słoneczna pogoda. Ja swój piasek robiłam w lipcu podczas najintensywnijszych upałów bo wtedy najlepiej i najszybciej wysycha. ![]() ![]() a tak to wygląda w efekcie końcowym :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy Ktoś Z Was Barwił Kiedyś Piasek?
A ja robie cos takiego z solą:
Potrzebne są: nożyczki kreda sól czysta,drobna naczynie do naczynia wsypuje co nieco soli,biore krede np.rozową i nożyczki,nożyczkami zeskrobuje kredę(do tego co z kredy wychodzi bardziej pasuje s(z)czesuje ![]() efekt---pikny kolorek ![]() ![]() Przepraszam za nieskładność ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
ja nie barwilam kredą tylko mazakiem sól ale fajny pomysl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Wyprobowałam to barwienie soli tylko że z pomoca mazaka co do soli to kiedyś też dolałam płynu do kapieli i czekałam az sól przesnie wtedy się pieniła, ale piasek faktycznie lepiej sie barwi kiedy używałam farb plakatówek.
Gdyby została Ci tylko jedna godzina życia, i mógłbyś zadzwonić tylko do jednej osoby, lub tylko z jedna osoba mógłbyś spędzić tą godzinę, do kogo byś zadzwonił? z kim byś spędził ten czas? I dlaczego jeszcze zwlekasz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.