|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
nie umiem, no nie umiem...
dołączylam juz jakiś czas temu ale jak dotąd siedziałam cicho - więc w pierwszej kolejności witam serdecznie wszystkie forumowiczki
![]() w makijażu raczkuję dopiero i.... no wlasnie... pytanie 1 - jak mam zrobic makijaż z pierwszej fotki? ile i jakie (mniej wiecej ) cienie sa tam użyte? sama tego nie rozszyfruje... S.O.S i drugie pytanie - jak Wam się udaje RÓWNO zrobić te kreski nad górną powieką (patrz fotka)??? mnie po paru próbach szlag trafia, ani to proste ani fala... użyć twardej czy miękkiej kredki? ![]() uhhhh.. jeszcze dluga droga przede mna... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: nie umiem, no nie umiem...
Hejka
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mogę Ci odpowiedzieć tylko odnośnie kreski. Tez niczęsto robie sobie taką kreseczkę więc nie mam w tym wprawy, wychodzi mi krzywo. Dlatego jak juz ją zrobię, moczę patyczek (do uszu) w mleczku kosmetycznym, tak tylko, zeby troszkę nasiąknął i przejezdzam nim równo po powiece usuwając to co wyszlo poza zamierzoną linię. Potem wygląda to tak, jakbym od początku namalowała prostą kreskę. To samo z kredką czy eyelinerem. Polecam i pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja dokładnie tak sie maluje jak na pierwszej fotce tylko łącze brązik z biało-prełowym co do kolorku na tym zdjęciu to niewiem jaki to jest :/ Pozdrawiam
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o makijaż to wydaje mi się, że to rudo-brzoskwiniowy cień + biały rozświetlający.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
dzięki wszystkim za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.