|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pałace, zameczki -śląsk
Szukam lokalu który swoim wygladem bedzie przypominał lub po prostu będzie palacem, zameczkiem. Znalazłam już W Wodzisławiu Śląskim "Lesniczówke" i w Promienicach taki lokal. Mieszkam w Sosnowcu i jednak troszke za daleko żeby robic tam wesele. Moze ktoras z Was wie gdzie jest coś podobnego?
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pałace, zameczki -śląsk
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
A ja znam super zamek blisko czestochowy: strona:
http://nieznanice.gold.pl/ Podoba sie? ja bede slub brala w tym zameczku. |
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
a co myslisz o palacu kawalera w swierklancu?
http://www.palackawalera.pl/ |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
silviania
Wiesz co moze o tym lokalu? ceny i czy dobre jedzonko?
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Co do ceny to jedna noc od osoby kosztuje 175 zl pierwszy dzien a drugi ok 100zl w zaleznosci od menue. jesli wyslesz im e-maila to podadza ci dokladnie co proponuja ale oczywiscie mozna tez zasugerowac swoje menue. ale jedzonko jest dobre. jesli goscie chca zostac na noc to kazda noc kosztuje 65zl + sniadanie, bez sniadania 50 zl. ludzie sa mili.
![]() to tez zalezy ile osob planujesz mniec na weselu. ale wydaje mi sie ze takie miejsce jest najlepsze bo przynajniej nie trzeba sie martwic o nic. a co do ceny to wychodzi na jedno i tosamo i masz wiecej czasu dla siebie. ![]() |
|
|
|
|
#7 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Dwór Szczepańskich Orzesze - Woszczyce. O niebo lepszy od Pałacu Kawalera! Tyle, że nie ma wokół niego parku
http://www.dsw.com.pl/startpl.html
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
co do ceny wesela to w tamtym roku wesele dwudnoiwe kosztowalo 160 zl.ile teraz to nie wiem dokladnie.ale jedzenie jest super a obsluga fajna.poza tm nie musisz sie niczym martwic bo co bedziesz chciala to ci zrobia bylam tam na weselu i bardzo mi sie podobalo
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
A zna ktoś ceny w Dworze Sczepańskich?? Bo jak maila do nich wysłałam to lakonicznie mi odpowiedzieli, że to zalezy od menu i nie podali, żadnej ceny. A w sumie chciałabym wiedzieć czy "startują" pod 150 czy od 200 bo to róznica
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
A jeszcze apropos Promnic. Cena podstawowa to 190 zł od osoby jest menu na stronie internetowej. Z tym że tam chyba niewielkie wesele mozna zrobić raczej mało miejsca jest.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moi znajomi robili tam baaaardzo wystawne wesele na ok. 80 osób. Wyszło po 220zł od osoby/ 1 dzień.
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
220/osobę
nie no to odpada zdecydowanie, ale dziekuję serdecznie za informację
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że mniej "rarytasowe" menu jest tam dużo tańsze
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
jestem pod wielkim wrazeniem tych zameczkow.najbardziej podoba mi sie dwor szczepanskich i jeszcze dzis pokaze go mojemu narzeczonemu.jesli chodzi o promnice to jest tam bardzo ladnie-jak ktos lubi zameczki mysliwskie. ja bylam tam na weselu przyjaciolki.bylo okolo 100 osob,siedzielismy na dwoch salach a tance byly przy wejsciu,zaraz przy schodach.troche za malo miejsca jak na tyle ludzi i orkiestre.jedzenie dobre ale podawane bardzo wykwintnie tzn malutko na talerzach i czesto cos innego.po 24 bylo ogromne ognisko,pieczony prosiaczek i zabawa na podworku.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
KamaO to ja chyba wyślę do nich maila. Bo bardzo mi sie podoba dwór Szczepańskich
|
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
polecam stronke
http://www.zamkipolskie.com/ |
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest jeszcze jeden piękny pałac:
http://www.czarnylas.com.pl/ Ale tu już będzie drożej niż u Szczepańskich - tak mi się wydaje
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
odswieze troche ten watek.pokazalam ten dwor szczepanskich mojemu narzeczonemu.nawet mu sie podoba wiec pojedziemy tam na kolacje.moja przyjaciolka ma sasiadke ktora robila tam swoje wesele wiec kiedy bede w polsce to zapytam ja jak bylo. slyszalam z innego zrodla ze jedzenie jest niezbyt dobre.no..ale gusta sa rozne! sama sie przekonam.napisze za tydzien!
dziewczyny a znacie jakies przyjemne hotele w gorach? np w wisle lub ustroniu? moge wam polecic ville almire,jest piekna! niestety ja poszukuje miejsca na ponad 100 osob a tam jest raczej kameralnie. www.almira.pl pozdrawiam! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.

nie no to odpada zdecydowanie, ale dziekuję serdecznie za informację