obydwoje jesteśmy niesmiali.. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-03, 21:40   #1
rachelka93
Przyczajenie

Unhappy

Mam... dopiero 13 lat, ale mam niestey problem.. Od kąd przyszłam do gimnazjum poznałam jednego chłopaka, jest to przyjaciel moich przyjaciółek i teraz też mój przyjaciel. Po jakimś czasie zakochałam się wnim i on we mnie też. Obydwoje o wszystkim wiemy. Ale rozmawiamy na gadu gadu. Tam mówimy sobie o wszystkim. Raz byliśmy na spacerze. I w sumie to obydwoje wiemy że jestesmy razem, ale nie umiemy rozmawiać w szkole chociaż strasznie tego chcemy. Prosze pomóżcie. Może macie jakies rady jak do niego podejść i zacząć rozmowę. Chciałabym żebyśmy zachwowyali się przy sobie noramalnie i żebyśmy się nie wstydzili. Liczę na waszą pomoc...

Edytowane przez rachelka93
Czas edycji: 2007-03-12 o 17:31
rachelka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-03, 22:03   #2
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate
Dot.: Pocałunki.

Dymne.

Przepraszam, ja wiem ze jestes mlodziutka, ze moze ja jakos nieodpowiednio podchodze do tego problemu... ale no... nie ja nie umiem sie powaznie ustosunkowac do takie problemu zwlaszcza umieszczonego na forum pomiedzy pomiedzy hm..powazniejszymi?

nie myslalas o uzyskoaniu pomocy na forum gdzie spotkasz wiecej rowiesnikow?

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-03, 22:07   #3
xyoko
Zakorzenienie

Dot.: Pocałunki.

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Dymne.
Umarłam

rachelka93 - wszystko zależy od tego, ile się znacie, czy jesteście "parą" itd... Rozumiem, że masz 13/14lat? Ja już nie pamiętam jak TO się wtedy robi
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-03, 22:15   #4
rachelka93
Przyczajenie

Dot.: obydwoje jesteśmy niesmiali..

to ja się lepiej.. wycofam z 'forumowania'
Stary 2007-02-03, 22:30   #5
keira24
Zadomowienie

Nie wiem w którym wątku odpisać na Twoje 2 pytania. Ale padło na ten .
Co do całowania, o którym piszesz w innym wątku... Rachelko93 oboje jesteście młodymi osobami. Dopiero zaczynacie wkraczać w etap emocji i uczuć. Myślę, że jeśli chcesz pocałować swojego chłopaka, to po prostu przejmij inicjatywę i zrób to. Najlepiej w jakiejś miłej, romantycznej atmosferze np. jak będziecie siedzieli blisko siebie, obejmowali się. On zapewne też czuje sie nieswojo w tych nowych sytuacjach. Odrobinka cierpliwości i odpowiedni nastrój na pewno Wam pomogą zacieśnić więzy.

A co do drugiego problemu. To może znajdź jakiś pretekst by podejść. Np. poproś o wytłumaczenie czegoś z lekcji itp. Skoro jednak rozmawiacie swobodnie na gg to może ustalcie sobie jakie będą Wasze relacje w szkole. Wystarczy w końcy zwykła rozmowa. Nie musicie afiszować się przed całym światem, że łączy Was coś więcej. Wg mnie tak nawet jest lepiej. Nikt Wam potem nie będzie dokuczał.

Ja jestem na zupełnie innym etapie emocjonalno - uczuciowymi nie wiem, czy moje rady cokolwiek wniosą, ale życze powodzenia.

Pozdrawiam .
Stary 2007-02-03, 22:53   #6
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachelka93 Pokaż wiadomość
Mam... dopiero 13 lat, ale mam niestey problem.. Od kąd przyszłam do gimnazjum poznałam jednego chłopaka, jest to przyjaciel moich przyjaciółek i teraz też mój przyjaciel. Po jakimś czasie zakochałam się wnim i on we mnie też. Obydwoje o wszystkim wiemy. Ale rozmawiamy na gadu gadu. Tam mówimy sobie o wszystkim. Raz byliśmy na spacerze. I w sumie to obydwoje wiemy że jestesmy razem, ale nie umiemy rozmawiać w szkole chociaż strasznie tego chcemy. Prosze pomóżcie. Może macie jakies rady jak do niego podejść i zacząć rozmowę. Chciałabym żebyśmy zachwowyali się przy sobie noramalnie i żebyśmy się nie wstydzili. Liczę na waszą pomoc.

Jak mam pokazac chłopakowi że chciałabym go pocałować, w usta. Bo jak narazie jesteśmy na poziomie... policzka.. no i... ja naprawde go lubie... tylko sie wstydzimy.. ale może umiecie mi powiedzieć jakie znaki mogłabym mu dać.
Połączyłam Twoje dwa wątki i może w ten sposób uzyskasz pomoc w temacie.

Nie ma co się zrażać do forum. Dziewczyny nie są takie groźne na jakie wygladają.
Wizażanki proszę się nie nabijać.

Poza tym wszystko przychodzi z wiekiem i nie ma co się stresować. Przyjdzie na to czas... Jesteście jeszcze na tyle młodzi, że pocałunki w policzek wystarczą, a spacery są bardzo romantyczne.

Stary 2007-02-04, 00:23   #7
SiSleyS
Zakorzenienie

Droga Rachelko, myślę że najpierw powinniście zacząć od małych kroczków.

Na razie i on i Ty jesteście chyba zbyt nieśmiali na pocałunki. Najlepiej najpierw poznajcie się lepiej, przebywajcie ze sobą, zobaczysz to zbliży Was bardziej do siebie i spowoduje że będziecie się krepować swojej obecności coraz mniej.

Pocałunki myślę, że nastąpią naturalnie, nie ma się co spieszyć
Powodzenia!
SiSleyS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-04, 01:07   #8
blue _eyes
Zadomowienie

Głowa do gory, piers do przodu i ruszaj!! Przejmij ty inicjatywe. Zastosuj rady dziewczyn. No i odwagi

blue _eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-04, 15:28   #9
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue _eyes Pokaż wiadomość
Głowa do gory, piers do przodu i ruszaj!! Przejmij ty inicjatywe. Zastosuj rady dziewczyn. No i odwagi
No to już myślę, że Cię zdopingowało Rachelko do działania

I nie zapomnij napisać tu jak się sprawy potoczyły
SiSleyS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-04, 18:14   #10
rachelka93
Przyczajenie

Naprawde Wam dziękuje..
a jak pójdzie jeszcze napisze
Stary 2007-02-04, 23:26   #11
_Brzoskwinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SiSleyS Pokaż wiadomość
Droga Rachelko, myślę że najpierw powinniście zacząć od małych kroczków.

Na razie i on i Ty jesteście chyba zbyt nieśmiali na pocałunki. Najlepiej najpierw poznajcie się lepiej, przebywajcie ze sobą, zobaczysz to zbliży Was bardziej do siebie i spowoduje że będziecie się krepować swojej obecności coraz mniej.

Pocałunki myślę, że nastąpią naturalnie, nie ma się co spieszyć
Powodzenia!

Wykorzystaj również kontakt wzrokowy .

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości