|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak wyglada ustna matura z angielskiego?
Witam!
Czy ktos moze orientyuje się jak wygląda nowa matura ustna z jezyka angielskiego?? Bardzo prosze aby ktos dokladnie opisal jej przebieg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak wyglada ustna matura z angielskiego?
Wchodzisz, losujesz nr. zestawu z którego będziesz egzaminowana. Siadasz "na uboczu" i masz (chyba ?!
![]() Siadaszm przed komisją i nawijasz... ![]() Potem obrazek i krótka rozmowa nawiązująca do obrazka ![]() A tak wogóle to zły wątek na takie pytanka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo rozszerzona inaczej:P poza tym mysle ze na www.cke.edu.pl znajdziesz wszystko ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
hmm ale chwilka,chwilka...Losuje obrazek...i jaka rozmowke mam przygotować...
Rozmowe mieszy ludzimy ktorzy sa na obrazku czy opisac obrazek czy co? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
I jescze jedno ile mam przygotowac tych"rozmowek"??
Jaka ilosc punktow zalicza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
czy ty w ogóle orientujesz się cokolwiek w maturach? bo chyba maturzystką jeszcze długo nie będziesz z tego co czytam. na maturze masz obrazek do opisania i odpowiadanie na pytania z nim związane, która zadaje ci komisja, a drugą częścią są rozmowy sterowane. w zestawie masz krótki ich opis i czego mają dotyczyc, a ty masz na tym "uboczu" sobie szybko coś wymyślić to o co będzie prośba w zestawie i nawijasz. ale widze że jestes zielona w tym temacie więc szukaj informacji na stronach komisji egzaminacyjnych, pewnie są nawet filmiki jak taka matura wygląda, bo sama pamiętam juz pare lat temu je oglądałam
rozmówek jest 3 a ogólnie z matury masz zdobyc 30%. calka matura to 20 punktów więc chyba z 7 punktów trzeba zdobyc, ale nie wiem jak jest teraz bo to juz tak dawno temu było ![]()
![]() |
#7 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Losujesz cały zestaw, który zawiera 3 rozmówki i obrazek. Rozmówki są na zasadzie "Spotykasz kolegę z zagranicy...a) zapytaj co u niego słychać; b) ...; c)... " W ten sposób. Jedna rozmówka to udzielanie informacji, druga negocjowanie, trzeciej nie pamiętam... Obrazek opisujesz...Ja np. miałam niedźwiedzia leżącego w lesie, nad nim stało dwóch facetów no i opisywałam co widzę, co Ci ludzie mogą mu robić/ co niedźwiedziowi mogło się stać... Potem zapytano mnie czy ludzie powinni uważać na dzikie zwierzęta , coś w tym stylu... ![]() Troszkę dziwie się, że tego nie wiesz... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zajrzalas w ogole do linka ktorego Ci podalam? ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mówie co widze na tych obrazkach czy jak? Czy bede meic obrazek i jakies pytania do niego i musze mowic do komisji odpowiadajac na te pytania? Czy to bedzie jakas rozmowa z egzaminatorem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mówie co widze na tych obrazkach czy jak? Czy bede meic obrazek i jakies pytania do niego i musze mowic do komisji odpowiadajac na te pytania? Czy to bedzie jakas rozmowa z egzaminatorem? Czy od wprowadzenia nowej matury zostaly wprowadzone jakies zmiany co do matury ustnej z anglika?? Wiem,ze jeszcze 2 lata temu byl sam opis obrazka..od kiedy jest jescze to przygotowanie do rozmowy?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz bys dawno wiedziala...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.