|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
MULTICOOKER - przepisy
Witajcie
Może macie jakieś sprawdzone, ciekawe przepisy obiadowe i nie tylko do multicookera? - oczywiście coś z poza książki, która jest w zestawie. W związku z tym ze założyłam ten wątek poniżej podaję przepis na przepyszne leczo! (znalezione kiedyś w necie - bakłażan robi robotę, polecam) Leczo Składniki: - 2 młode cukinie, - 2 bakłażany, - 3 czerwone papryki,... - 200 g koncentratu pomidorowego, - duża cebula, - pętko dobrej uwędzonej kiełbasy, - kilka pieczarek, - ząbek czosnku, - olej, - sól, pieprz, majeranek, lubczyk, zioła prowansalskie, - szklanka wody. Przygotowanie: Kiełbasę kroimy na plasterki (kostkę), cebulę w pióra, pieczarki w plastry i smażymy w urządzeniu z odrobiną oleju przez ok. 10 min. (FRY) - Od czasu do czasu przemieszać. W międzyczasie kroimy na plastry cukinie, bakłażany, a paprykę w paski. Czosnek siekamy drobno. Gdy zakończy się proces smażenia dodajemy pozostałe składniki oraz przyprawy. Delikatnie wymieszać, dodać wodę i włączamy funkcję BOIL na 5 minut. Po tym dusimy wszystko przez 50 min. (STEW) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: MULTICOOKER - przepisy
Zapraszam do dzielenia się przepisami, pomóżmy sobie nawzajem!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.