|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Ryzyko ciąży vs niski progesteron
robiłam badania hormnalne,które wykazały niski poziom tego hormonu(nadajacy sie do leczenia).pani doktor powiedziała,ze moje cykle mogą byc bez jajeczkowania,podejrzenie również zanik ciałka zółtego,wiec ryzyko zapłodnienia i ciaży jest chyba niewielkie(???).Pytam bo mam regularne cykle, i niestety...doszło do współżycia w 14dniu,czyli teoretycznie w dniu owulacji...
Bardzo prosze o wypowiedzi na znających sie w temacie.. Jakie jest ryzyko ciąży w takim wypadku...? Czy test ciążowy wykonywany przed spodziewaną miesiaczka(w 6dni od zapłodnienia)wyjdzie równie precyzyjnie co ten wykonywany w dniu spodziewanej miesiaczki??? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ryzyko ciąży vs niski progesteron
lepiej zrobić test w dniu spodziewanej miesiączki. bo skąd wiesz kiedy doszło do zapłodnienia?
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
kiedys tez mialam niedobor progesteronu i prolaktyny a mimo to zaszlam w ciaze. Nie zabezpieczylam sie bo myslalam ze nic sie nie stanie. Czasem poziom hormonow ulega ciaglym zmianom.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
zrob w dzień spodziewanej miesiączki
asia27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.