|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
decoupage na szkle od spodu. JAK??
Witam, potrzebuje szybkiej pomocy. =) Już jakiś czas bawię się decoupagiem a teraz chciałam zrobić na prezent szklany talerz z craclem jednoskładnikowym, od spodu. Podobny do tego http://www.prezenty.art.pl/product_i...roducts_id=603
Jaka jest kolejność składników?? (farba, motyw, crack???) Pozdrawiam i czekam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: decoupage na szkle od spodu. JAK??
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Kurcze przepraszam za ten sam watek dwa razy ale cos mi komp nie zaskoczył
![]() Dzięki za link tylko ze ja szukam caly czas tego samego ale z crackiem Jednoskładnikowym... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
mysle ze z kakiem jednoskladnikowym nie da sie zrobic bo robi sie od konca i nie da sie raczej zrobic jednoskladnikowego w odwrotnej kolejnosci, moze zrob po prostu bez kracka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dot.: decoupage na szkle od spodu JAK??
Na tym talerzu jest krak dwuskładnikowy
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie robiłam nigdy ale zapytałam o to pracownika Stamperii na pokazie decu.
I tak kolejno:najpierw motyw,potem pierwsza farba,krak,i druga farba.Czyli dwrotnie jak na innych przedmiotach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Aha no i ta pierwsza będzie widoczna od góry i popękana a ta druga będzie widoczna tylko w spękaniach.Oczywiście muszą być kontrastowe
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Jeżeli robimy decu na szkle "od spodu" to należy postępować w odwrotnej kolejności niż normalnie czyli: najpierw naklekamy motyw, następnie nakładamy kraka jednoskładnikowego później malujemy kolorem który nam popęka a jak wyschnie to nakładamy kolor który będzie widać w spękaniach - czasem trzeba go nałożyć kilka razy (bo czasem krak zadziała również na kolejną warstwę) a następnie lakier. Robiłam w ten sposób podstawkę pod świecę i wyszła.
Życzę powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.