książka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-25, 21:34   #1
wizazankaka
Raczkowanie

książka

Hej kupiłam koleżance książkę na święta taką optymistyczną. Zastanawiam się co jej napisać w niej jako dedykacje, może jakiś cytat znacie albo macie jakiś pomysł.? dodam, że ta książka jest dla mnie bardzo cenna i zawsze podnosi mnie na duchu w najgorszych chwilach
wizazankaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-25, 21:39   #2
Kasiunia66
Zakorzenienie

GG do Kasiunia66
Dot.: książka

Moja propozycja- nie pisz w książce, tylko włóż wkładkę z dedykacją. Jak dla mnie pisanie w książce totalnie passee

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post87641949
Kasiunia66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-25, 21:40   #3
olenkasz
Zakorzenienie

nie pisz po książkach, bo ci ręka uschnie.
napisz na kartce osobnej.
Stary 2013-12-25, 21:47   #4
wizazankaka
Raczkowanie

no to wiem ale co napisać?
wizazankaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-25, 22:00   #5
Kasiunia66
Zakorzenienie

GG do Kasiunia66

Musisz usiąsć, wziąć długopis do ręki i wymyślić coś tylko dla tej osoby, coś Twojego, osobistego....

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post87641949
Kasiunia66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-25, 22:03   #6
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiunia66 Pokaż wiadomość
Moja propozycja- nie pisz w książce, tylko włóż wkładkę z dedykacją. Jak dla mnie pisanie w książce totalnie passee
ja ostatnio znalazłam książkę gdzie ojciec napisał mi dedykację z 2003 roku i zrobiło mi się bardzo miło. Kartka pewnie by gdzieś wyleciała przez te lata.

Jak to przyjaciółka to machnęłabym w książce. Jak zwykła koleżanka to na kartce. Z tego względu, że taka zwykła to za 10 lat może o tobie nie pamiętać ;p
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-25, 22:06   #7
201705250955
Konto usunięte

Ja też napisałabym coś w książce, też mam takie 2 książki - jedna ze szkoły, ale co tam i miło ją przeglądać.
Nie bawiłabym się w jakieś chore złote myśli, napisałabym raczej coś w stylu 'niech ta książka zawsze będzie z tobą' czy coś.
Btw., zdradzisz tytuł książki?
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-25, 22:07   #8
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Mi się wydaje, że ok by było, jakbyś po prostu jej powiedziała, by sięgała po książkę kiedy będzie jej ciążko, i żeby wspomniała Twoje słowa o ksiązce wtedy (wtedy na pewno zapamięta, przynajmniej na mnie tak to działa).
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-25, 22:26   #9
201605161006
Konto usunięte

Nie pisz po książce!!!
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 08:24   #10
201712111032
Konto usunięte

Pisz po ksiazce

Tez mam dwie ksiazki z dedykacja w srodku (reka nikomu nie uschla) i bardzo milo sie to przeglada. Kartka faktycznie moze wypasc a dedykacja w srodku zostanie. Nie musi byc to nic wznioslego, u mnie jest 'dla kochanych wnuczek od dziadka' data i miejsce. I serce rosnie
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 09:35   #11
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
ja ostatnio znalazłam książkę gdzie ojciec napisał mi dedykację z 2003 roku i zrobiło mi się bardzo miło. Kartka pewnie by gdzieś wyleciała przez te lata.

Jak to przyjaciółka to machnęłabym w książce. Jak zwykła koleżanka to na kartce. Z tego względu, że taka zwykła to za 10 lat może o tobie nie pamiętać ;p
Ja też ostatnio otworzyłam "Poczwarkę", którą dostałam w 2002 na urodziny od przyjaciółki i również zawierała wpis i zrobiło mi się niezmiernie miło jak go przeczytałam. Karki pewnie by już dawno nie było. A wpis był prosty- coś typu "dla kochanej przyjaciółki...."

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-26, 10:24   #12
tempting
Rozeznanie

mój tata jako mały szkrab dostał od swojej ciotki "W pustyni i w puszczy" z dedykacją, nawet mi się robi ciepło na sercu jak to widzę

a co do dedykacji to coś prostego, żaden wierszyk itp, trudno Ci podpowiedzieć słowo w słowo co masz napisać, ale to w końcu Ty najlepiej znasz swoją przyjaciółkę

Ja kiedyś dostałam książkę od mojego pierwszego chłopaka, z dedykacją właśnie i akurat ta dedykacja jest dla mnie trochę niezręczna, bo taka właśnie ą, ę, wierszyk, miłość i te sprawy, a nie jesteśmy ze sobą już od 5 lat
Stary 2013-12-26, 11:47   #13
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wizazankaka Pokaż wiadomość
Hej kupiłam koleżance książkę na święta taką optymistyczną. Zastanawiam się co jej napisać w niej jako dedykacje, może jakiś cytat znacie albo macie jakiś pomysł.? dodam, że ta książka jest dla mnie bardzo cenna i zawsze podnosi mnie na duchu w najgorszych chwilach
Napisz coś od siebie jednak. Albo coś narysuj. Albo napisz i narysuj.

I, na Bogów, pisz po książce!!! Uważam, że książka z dedykacją jest cudowna, pomijając fakt, że jak umrzesz, to ktoś będzie miał przepiękną pamiątkę , że jak prawnuki koleżanki znajdą tę książkę gdzieś na strychu, to będą miały podróż w czasie gratis, to do tego jest to urocze.

Ja mam trochę ksiązek popisanych. I porysowanych. I uwielbiam je.

A najlepsze - kiedy ktoś będzie chciał tę książkę od niej pożyczyć, to będzie miała powód, żeby odmówić. Nie pożycza się książek z osobistą dedykacją, prawda?
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 12:03   #14
dacn
Zakorzenienie

PISZ po książce, bardzo nie lubię naszego wielbienia i chwalenia książek, zakazu pisania po nich i dbania o niezaginanie rogów i robienie wszystkiego aby się nie zniszczyły z zakazem czytania włącznie ;(

Dedykacje się wkłada na osobnej kartce do albumów wygrywanych w konkursach lub otrzymywanych w szkole za wyniki , takich które się później odsprzedaje na allegro lub wymienia z koleżankami- np bo taki się już samemu posiada, albo tematyka jest nudna.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 12:22   #15
ellish
Zakorzenienie

Nie pisz po niej, wystaczy jakas ladna zakladka do ksiazki i na niej napisac dedykacje.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 13:03   #16
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
PISZ po książce, bardzo nie lubię naszego wielbienia i chwalenia książek, zakazu pisania po nich i dbania o niezaginanie rogów i robienie wszystkiego aby się nie zniszczyły z zakazem czytania włącznie ;(

Dedykacje się wkłada na osobnej kartce do albumów wygrywanych w konkursach lub otrzymywanych w szkole za wyniki , takich które się później odsprzedaje na allegro lub wymienia z koleżankami- np bo taki się już samemu posiada, albo tematyka jest nudna.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-27, 19:14   #17
KiLaNeCzKa
Zakorzenienie

Uwielbiam książki i uwielbiam dedykacje w książkach. Dla mnie książki są mega cenne i owszem, należy o nie dbać, ale dedykacja sprawia, że staje się ona osobista. Nabiera zupełnie innego znaczenia dla osoby obdarowanej. Nie wyobrażam sobie dostać ksiązki bez tych kilku słów wewnątrz.
Więc pisz po książce!! I nie jaskieś tam nic nie znaczące, przypadkowe "złote myśli", któr do niczego się nie odnoszą. Jeśli ta ksiązka jest dla Ciebie taka ważan, to możen napisać, że życzysz, aby również obdarowanej przyniosła tyle dobrego, ile przyniosła Tobie.
KiLaNeCzKa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości