|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
książka
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: książka
Moja propozycja- nie pisz w książce, tylko włóż wkładkę z dedykacją. Jak dla mnie pisanie w książce totalnie passee
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
nie pisz po książkach, bo ci ręka uschnie.
napisz na kartce osobnej.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
no to wiem ale co napisać?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Musisz usiąsć, wziąć długopis do ręki i wymyślić coś tylko dla tej osoby, coś Twojego, osobistego....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to przyjaciółka to machnęłabym w książce. Jak zwykła koleżanka to na kartce. Z tego względu, że taka zwykła to za 10 lat może o tobie nie pamiętać ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ja też napisałabym coś w książce, też mam takie 2 książki - jedna ze szkoły, ale co tam
![]() Nie bawiłabym się w jakieś chore złote myśli, napisałabym raczej coś w stylu 'niech ta książka zawsze będzie z tobą' czy coś. Btw., zdradzisz tytuł książki? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje, że ok by było, jakbyś po prostu jej powiedziała, by sięgała po książkę kiedy będzie jej ciążko, i żeby wspomniała Twoje słowa o ksiązce wtedy (wtedy na pewno zapamięta, przynajmniej na mnie tak to działa).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Nie pisz po książce!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Pisz po ksiazce
![]() Tez mam dwie ksiazki z dedykacja w srodku (reka nikomu nie uschla) i bardzo milo sie to przeglada. Kartka faktycznie moze wypasc a dedykacja w srodku zostanie. Nie musi byc to nic wznioslego, u mnie jest 'dla kochanych wnuczek od dziadka' data i miejsce. I serce rosnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
mOLDerator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
mój tata jako mały szkrab dostał od swojej ciotki "W pustyni i w puszczy" z dedykacją, nawet mi się robi ciepło na sercu jak to widzę
![]() a co do dedykacji to coś prostego, żaden wierszyk itp, trudno Ci podpowiedzieć słowo w słowo co masz napisać, ale to w końcu Ty najlepiej znasz swoją przyjaciółkę ![]() Ja kiedyś dostałam książkę od mojego pierwszego chłopaka, z dedykacją właśnie i akurat ta dedykacja jest dla mnie trochę niezręczna, bo taka właśnie ą, ę, wierszyk, miłość i te sprawy, a nie jesteśmy ze sobą już od 5 lat ![]()
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I, na Bogów, pisz po książce!!! Uważam, że książka z dedykacją jest cudowna, pomijając fakt, że jak umrzesz, to ktoś będzie miał przepiękną pamiątkę ![]() Ja mam trochę ksiązek popisanych. I porysowanych. I uwielbiam je. A najlepsze - kiedy ktoś będzie chciał tę książkę od niej pożyczyć, to będzie miała powód, żeby odmówić. Nie pożycza się książek z osobistą dedykacją, prawda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
PISZ po książce, bardzo nie lubię naszego wielbienia i chwalenia książek, zakazu pisania po nich i dbania o niezaginanie rogów i robienie wszystkiego aby się nie zniszczyły z zakazem czytania włącznie ;(
Dedykacje się wkłada na osobnej kartce do albumów wygrywanych w konkursach lub otrzymywanych w szkole za wyniki , takich które się później odsprzedaje na allegro lub wymienia z koleżankami- np bo taki się już samemu posiada, albo tematyka jest nudna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Nie pisz po niej, wystaczy jakas ladna zakladka do ksiazki i na niej napisac dedykacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam książki i uwielbiam dedykacje w książkach. Dla mnie książki są mega cenne i owszem, należy o nie dbać, ale dedykacja sprawia, że staje się ona osobista. Nabiera zupełnie innego znaczenia dla osoby obdarowanej. Nie wyobrażam sobie dostać ksiązki bez tych kilku słów wewnątrz.
Więc pisz po książce!! I nie jaskieś tam nic nie znaczące, przypadkowe "złote myśli", któr do niczego się nie odnoszą. Jeśli ta ksiązka jest dla Ciebie taka ważan, to możen napisać, że życzysz, aby również obdarowanej przyniosła tyle dobrego, ile przyniosła Tobie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.