|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Mandarynka ...
Korzystając z świątecznej atmosfery gdzie na stołach znajdują się pyszne owoce - mandarynki i pomarańcze naszła mnie taka myśl podajcie z czym albo jak najbardziej lubicie je jeść - może jakieś sałatki albo własne pomysły ??
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Mandarynka ...
A ja lubię same
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
do głowy przychodzi mi tylko sałatka owocowa, kiwi, ananas, truskawka i mandarynka.
szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie mandarynki w konkretnych daniach. lubię je same jeść. Edytowane przez 2016070150903 Czas edycji: 2007-12-27 o 20:08 Powód: literówka- madaryki?! :D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mandarynki lub pomarańcze - najlepiej solo
![]() Albo tak, jak napisała Umbra, najwyżej w jakiś sałatkach. Od święta zatopione w galaretce albo jako dodatek do drinków, koktajli.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ja też lubie jeść same. ewentualnie skórka pomarańczowa do ciast
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
lubię też je wykorzystywać do ozdoby, wciskam w nie goździki. ale jednak lepsze są w tym celu pomarańcze i grejpfruty, bo wolniej się psują.
do tego jakieś świeże gałązki choinki i mamy ładną ozdobę i piękny zapach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Podwałam tu kiedys serniczek z mandarynkami .Wprawdzie byly w puszce ale mysle że spokojnie mozna by dodac takie świeże
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Bardzo lubię takie danie z mandarynkami
![]() ![]() ![]() Curry z mandarynkami i jabłkami: - filety z kurczaka, - jabłka, - mandarynki z puszki, - sól, pieprz, curryFilet z kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić solą, pieprzem i curry. Na patelni rozgrzać oliwę/ olej, podsmażyć mięso na złoto-brązowo, dodać pokrojone w paseczki jabłka i jak mięso będzie usmażone na końcu dodać mandarynki. Sok z mandarynek wymieszać ze śmietaną i zalać mięso, jabłka i mandarynki. Pogotować troszkę, aby śmietanka zgęstniała. Mandarynki się rozpadną, ale całość nabiera ślicznego złoto pomarańczowego koloru ![]() Podaję najczęściej z białym zwykłym ryżem. Bez sałatek już. Bardzo ładnie to wygląda. Autorka przepisu poleca z surówką z marchewki, ale kiedyś zrobiłam i było już za słodko. Polecam dla amatorów mięsa na słodko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.