|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Aplikacja na kanapie
Witajcie kochane Wizażanki
Muszę zmienić poszycie na mojej kanapie i planuję nowe zrobić z szarego lnianego płótna ( pozostałośc po zapasach na blejdramy) i chce złamac "szarośc" szarego płótna czerwoną aplikacją rózy ( nawiązać do obrazu na ścianie ). Poszukuje wzroru rózy który nadawałby się jako aplikacja przy uzyciu jednego albo dwóch odcieni czerwonego materiału . Myslę jeszcze żeby gdzieś ( może w szmateksie znajdę coś co będzie miało dużą róże i wytne i naszyje, ale narazie nic takiego w ręce mi nie wpadło Pomóżcie bo szukałam juz na forach i nic nie znalazłam konkretnego. Moze któraś z WAs bawiła się już z obiciem własnych mebli i rzuci jakiś inny ciekawy pomysł. Bedę wdzięczna za kazdy podpowiedziany link ze wzorami aplikacji Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Aplikacja na kanapie
Osobiscie nie przepadam za motywami kwiatowymi ale to rzecz upodobania wydaje mi sie tez ze musisz nawiazac motywem do czegos w pokoju np jakies kwadraty czarnei fioletowe to np na poduszcze ten sam motyw. ale fajnie tez by wygladało jak bys juz zdecydowała sie na róże na poduchy w kolorze czerwieni - płatkow
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Tak myslałam wczoraj wieczorem i doszłam do wniosku że jezeli zrobie aplikację n obiciu to wtedy juz będe bardzo ograniczona kolorystycznie i stylowo w zmianach w przyszłości. Może obicie szare ale na np 1/3 czerwona udrapowana narzuta lub tak jak mówisz stos kolorowych poduszek. łatwiej i taniej to zmienic niz znów całe obicie. Choć jakaś odjazowa aplikacja mogłabyc głównym elementem pokoju.
Może Wy podsuniecie mi inny pomysł ? pozdrawaim |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
zdecydowanie zrezygnuj z aplikacji na kanapie - może lepiej z tego samego materiału uszyj poduszki i na jednej/dwóch (byle nie na wszystkich) naszyj taką aplikacje. Dokładniej widzę to tak:
kanapa gładka + 2 poduszki gładkie (z tego materiału co kanapa) + 2 poduszki (materiał jak na kanapie) z aplikacją --> czerwona róża + 2-3 poduszku czerwone ![]() już to sobie wyobrażam i bardzo mi się podoba a jak zmienisz koncepcj co do róży to tylko wywalisz te 2 poduchy i dalej możesz kombinować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.