|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czy warto inwestować w perfumy?
Witam;-) chyba każda kobieta lubi ładne zapachy. wiele z nas posiada po kilka buteleczek luksusowych perfum, czasami używamy ich codziennie, czasami, aby tym bardziej poczuć ich wyjątkowość oszczędzamy na specjalne okazje. niestety w drogeriach markowe zapachy są potwornie drogie, i osobiście nie stać mnie aby wydać 500 zł na 1 buteleczkę. na szczęście istnieją perfumerie internetowe i tu ceny są znacznie łaskawsze. myślicie, że faktycznie warto mieć droższe zapachy? wiele osób potępia taki zakup twierdząc, iż to czysta głupota, podczas gdy przepalanie 500 zł miesięcznie już nie jest rozrzutnością...uwielbiam Dolce Vita....mam 30 ml za 160 zł i zapach jest obłędny, trwały i naprawdę czuć że to coś innego niż woda za 20 zł
![]() http://www.e-glamour.pl/product-pol-...na-Tester.html polecam na co dzień;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: czy warto inwestować w perfumy?
ja używam codziennie perfum, mam kilka buteleczek po 100, 200 złotych, miesięcznie uzbiera się jakieś 500 złotych na perfumy, ale bez nich nie potrafię żyć. nigdzie się nie wybieram, jak nie wyperfumuje się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() uważam, że to ważne, żeby ładnie pachnieć, mam Paris Hilton Siren, Celine Dion Signature, Celine Dion, Halle Berry, Jenifer Lopez Deseo, ale to są zapachy "po domu";-) ostatnio kupiłam organzę, ale jakoś nie miałam okazji użyć;-), czasem tylko gdy widzę pogardliwe spojrzenia na moją toaletkę, gdy ktoś mnie odwiedza, ile to pieniędzy utopiłam zastanawiam się, czy faktycznie warto? ale z drugiej strony jaki jest sens kupować wody La Rive, które kosztują 30 zł, podczas gdy za te pieniążki przez internet można kupić tester porządnego zapachu, a jakość nie do porównania;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ale po co ten wątek powstał?
![]() |
#6 |
spin doctor
|
Dziwne pytanie na forum miłośników perfum-większość z nas tu obecnych inwestuje głównie w perfumy
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Aga
![]() ![]() Może dziewczyna chciała się pochwalić jakie ma perfumy ale jak napisała Małgosia od tego są odpowiednie wątki ![]()
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To zależy kto co lubi...niektórzy kupują buty, niektórzy torebki, inni przejadają albo przepijają, jeszcze inni kupują książki, płyty,... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Trudno będzie znaleźć na tym forum osobę, która będzie uważała, że nie warto inwestować w perfumy. Osobiście, perfumy sprawiają mi ogromną przyjemność - kupowanie, noszenie ich, wybieranie, testowanie i nie wiem, co jeszcze. Gdy zdarzają mi się wyrzuty sumienia, że za dużo wydaję na perfumy to tłumaczę sobie to tak, że np. nie palę papierosów i w porównaniu z moimi znajomymi perfumy wychodzą mnie dużo taniej niż nałóg
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzi o to, że to jest forum wielbicieli perfum no to tutaj takie pytanie jest po prostu bez sensu ![]() Po drugie, nie koniecznie trzeba zaraz wydawać kilka stów żeby coś fajnego kupić Po trzecie tak samo warto jak ubrania , buty, jedzenie ( i zanim się ktoś czepi- nie mam na myśli tego co nam trzeba zjeść żeby żyć ) , biżuterię i wszystko inne na czym ( tak jak na perfumach ) da się oszczędzić. I tak jeden kupi sobie dziesiątą podobną bluzeczkę z sieciówki , lub sushi z dowozem do domu, lub wypasione wino, lub kolejną bransoletkę z koralikiem na druciku ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdarzało mi się, ze ktoś usłyszawszy o tym, ile i jakie mam flakony pukał się w czoło i mówił "Przecież jest FM", że "Miałabyś to samo za 50zł, a nie 350". Spotykałam się czasami z reakcjami, że wydaję pieniądze na głupoty. Nikt mi tego nie powiedział wprost, ale ta mina i ten wzrok ![]() Autorko- tak, warto inwestować w perfumy ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Pewnie, że warto inwestować w swoje przyjemności
![]() Doskonale pamiętam, jak ze 20 lat temu dostałam od teściowej w prezencie 100 zł i pobiegłam do salonu Estee Lauder zakupić Pleasures (kosztowało 75 zł ![]() ![]()
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skąd ja to znam,zgadzam się z każdym słowem ![]()
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-02-19 o 18:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
źle mnie zrozumiałyście, lub ja źle się wyraziłam, chodziło mi o to, czy lepiej mieć np. 2 falkoniki czegoś ekstra, czy 5 zapachów ze średniej półki, oczywiście najlepiej byłoby mieć dużo najdroższych,ale na to mało kogo stać. i czy myślicie, że faktycznie jest różnica między drogimi a tanńszymi? więc czy warto aż tyle na nie wydać? osobiście zauważam różnicę, ale nie w każdym przypadku, więc nie wiem czy to kwestia samego zapachu, czy firmy, czy mojego powonienia;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej mieć tyle ile potrzebujesz, lubisz i na ile Cię stać ![]() Myślę, że rozkminy w stylu "lepiej mieć Chanel czy za to 4 Beyonce" jest...bez sensu. Każdy potrzebuje innej ilości, każdego stać na co innego.
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
dokładnie o to mi choziło, jestem tu nowa i może dlatego źle zadałam pytanie;-) chodziło mi o to, że zakup pewnych rzeczy, np perfum lub powiedzmy szklanych bombek na choinkę jest kwestią upodobań i priorytetów. znam osobę, która twierdzi, że nie warto, bo przecież to wisi przez tydzień w roku, to samo z perfumami, i mówi pogardliwym tonem, że "wolałaby sobie coś kupić", tylko co???? w zagraniczne wojaże nie inwestuje, w ciuchy również nie, ani w piękną porcelanę, ani w biżuterię, ani w nieruchomości, wszystko przejada.....i przepija....ja myślę, że zapach to pewnego rodzaju wizytówka
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie z tym namaszczeniem i oszczędzaniem to ja jestem sceptyczna. Bo zapachy nie są wieczne, też się starzeją. Bo przecież zapach teraz mi się podoba ale oszczędzam i wydzielam sobie aż tu nagle budzę się któregoś dnia i przestaje mi się podobać. Wtedy żałuję, że w czasie gdy tak bardzo mi się podobał to oszczędzałam a teraz muszę się go pozbyć bo mnie drażni. Nie mam zacięcia perfumeryjnego jak niektóre osoby na forum. Nie jestem aż takim kolekcjonerem. Ale podziwiam kolekcje ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Jeśli kogoś to cieszy, to czemu nie? Jeden inwestuje w droższy rower, drugi w perfumy
![]() Najbardziej rozwala mnie jak osoba, która np. pali fajki, zaczyna prawić, że szkoda by jej było tyle kasy na perfumy. Nie żebym coś miała do palących, ja im nie wymawiam, że 300 stówy miesięcznie puszczają z dymem- ich sprawa , ale takie gadanie mnie irytuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiecie jak to jest, coś tam się kupi samemu, coś się od kogoś dostanie, na coś się np mamę naciągnie i buteleczek przybywa;-) jasne, że chciałabym móc używać samych luksusowych produktów, ale skoro mam 30 ml drogiego zapachu i wiem, że ma mi starczyć np na rok, i 100 ml tańszej wody, powiedzmy Jenifer Lopez, to wiadomo, że po domu wybiorę JLo;-) możecie polecić jakiś fajny zapach, raczej z owocowo- kwiatowych? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
zielony stworek
|
Nie ma "odpowiedników" drogich perfum.
Nie stać mnie na oryginalne to nie kupię kopii za 20zł bo to nie jest to samo. Dlatego tak warto wydać więcej i mieć coś ekstra ![]() Z netu nie kupuję,bo boję się ryzyka podróbki,zostają jeszcze lotniska, wyprzedaże Rossmann, Super- Pharm itp. Zużywam na bieżąco,nie kolekcjonuję,bo nie lubię mieć staroci (obecnie sztuk raptem 3). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodzi mi o to, że jestem jakaś nonszalancka, również nie śpię na pieniądzach ani nie podkładam nimi do pieca- po prostu lubię sprawiać sobie takie małe przyjemności. Jeżeli nie wychodzę z domu, ale mam ochotę, to używam Diora. Tak jak napisała Kuki- jak się będzie tak oszczędzało, to się zepsują i tyle. Cieszmy się tym co mamy. Odkładaj co miesiąc 10zł- po roku masz już 120zł, poproś o prezenty na urodziny w formie gotówki i na pewno uzbiera się na flakonik. Możesz kupić odlewkę na wizażu (tu masz 110% pewności, że będą oryginalne) a potem sama zrobić rozbiórkę ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Elizabeth Arden Green Tea CK One ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,13616,summer.html Klasycznego poisona nie mogłam znieść na sobie,przetestuj przed zakupem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Może skorzystaj z wizażowych wątków wymiankowych?
![]()
![]() |
#30 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety zauważam różnicę między perfumami tanimi a drogimi - ale nie na zasadzie, że każde, które dużo kosztują, automatycznie są fenomenalne. Raczej odwrotnie - to, co mi się bardzo podoba, jest niestety nie najtańsze, i nie ma zamienników wśród zapachów z tańszej kategorii cenowej. Cytat:
Z tym psuciem nie przesadzajmy - prawidłowo przechowywane wytrzymują spokojnie kilka lat. I te kolekcje - przecież to też do używania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.