|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Dalczego moj okres tak zwariowal??
Przyjmuje tabletki anty od 6 lat ostatnio przez 4 miesiecy zazywam Yasmin i.....zobserwowalam cos i nie iwme czy mam sie zaczac martwic??? Po zazytam 1 opokawaniu dostalam okres tak jak zawsze po innych tabletkach o tej samej godzinie.Z kolejnymi było inaczej okres pojawial sie coraz pozniej(dodam ze niestety w sierppniu i we wrzesniu trafilo mi sie zapomniec o przyjaciu tabletki i musialm zazywac czasami dwie naraz a stosunek)Mamy teraz koncowke pazdziernika okres sie pojawil owszem ale 24 godziny za pozno niz zwylke a do tego jest baaardzo skapy.Co jest tego przyczyna?Dlaczego tak sie dzieje i czy to moze byc ciaza??Bo podobno przy tabletkach jesli sie zajdzie w ciaze okres moze byc nawet 3 mieisace??
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dalczego moj okres tak zwariowal??
Nie, nie przy tabletkach. Bez tabletek można mieć przez trzy miesiące. Przy tabletkach to wogóle nie jest okres. Krwawienie może być coraz bardziej skąpe. Wydaję mi się, że wszystko jest w porządku (grunt żeby wystąpiło w przerwie). Ale najlepiej zapytaj ginekologa przy najbliższej wizycie
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
a jeżeli martwisz się o ciążę, to leć do apteki po test i zobaczysz.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie nie ma nic dziwnego w tym ze "okres"pojawil sie 24h pozniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.