| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2006-10-31, 08:46 | #1 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Łódź 
					Wiadomości: 6 629
				 | Kiedy pora obiadowa wypada podczas zajęć...
			
			Wpadłam na pomysł umieszczania pomysłów na domowe jedzonko które można jeść w roli obiadu gdy jego pora nadchodzi a my mamy wtedy np. zajęcia na uczelni lub jesteśmy w pracy. Oczywiście można skoczyć na hamburgeras lub słodką bułę ale nie zdrowiej (i smaczniej) przyrządzic coś samemu? Przynajmniej wiesz co jesz   Ja sama muszę jeść dość regularnie 5 posiłków dziennie więc takie rozwiązanie jest dla mnie idealne na 15 min. przerwy. I nie wmawiam sobie że nie mogę jeść bo nie mam czasu. Zwykle brałam taki oto zestaw: bułka "saszetka" (taka jak spód do pizzy w kształcie prostokąta złożona na pół), a w niej: sałata, upieczona w piekarniku z przyprawami w folii aluminiowej bez tłuszczu pierś indyka (wygodnie ją później pokroić w kostkę), pomidor, ogórek, papryka, oliwki. Zawinięte w folię aluminiową i gotowe do jedzenia. Można bułeczke wcześniej przypiec w tosterze żeby była chrupiąca. wczoraj jednak bułeczki w sklepie nie było iz braku laku zrobiłam sałatkę w pojemnik: ugotowałam makaron razowy, połączyłam z tą samą co wyżej piersią z indyka, liściem kalpusty pekińskiej, paskiem papryki, pomidorem, ogórkiem kiszonym, kilkoma oliwkami. Warto polać oliwą. Zobaczymy jak się sparwdzi. A wieczorem obowiązkowo coś ciepłego na kolację (dziś ryż na mleku z gruszką) A wy macie jakieś pomysły? | 
|     |   | 
|  2006-10-31, 09:00 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 
					Wiadomości: 6 288
				 | 
				
				
				Dot.: Kiedy pora obiadowa wypada podczas zajęć...
				
			 
			
			Byl juz taki watek, chyba na  forum z przepisami   Ryz + warzywa ugotowane na parze (brokuly, marchewka, kalafior). Mieso (piers z kurczaka skrojona w paseczki i ugotowana na parze lub usmazona, schab upieczony w calosci i skrojony w plastry, dziczyzna, cielecina przygotowane tak jak schab) + warzywa gotowane na parze (2/3) + surowe (1/3). To moje zestawy na 13 i na 18.30  . | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Dietetyka | 
|  | 
 
 
 
	| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.
 
                



