|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Język hiszpański......... jeszcze raz!!!!
Prośba do uczących się hiszpańskiego.
Szukam fajnej gramatyki, takiej która niemalże w sposób łopatologiczny Proszę podajcie tytuły i autorów pozycji, z których warto korzystać. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#2 |
|
Killing me softly
|
Re: Język hiszpański......... jeszcze raz!!!!
Witaj !
Niedawno zaczęłam uczyć się hiszpańskiego i też poszukuję książki z gramatyką, gdzie wszystko wyłożone byłoby prosto i przejrzyście - co, jak, kiedy. Też mam małego fioła na punkcie zagadnień gramatycznych Przeglądałam ostatnio książki w Empiku, ale nie trafiłam na żadną ciekawą. Pytałam też moją lektor-kę
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
ja korzystam z
"GRAMATICA DE USO DE ESPANOL PARA EXTRANJEROS - TEORIA I PRACTICA" To jest poziom podstawowo-średniozaawansowany. Nie napisałaś jaki poziom Cię interesuje, ale myślę że ta będzie ok. Każdy zbiór ćwiczeń jest poprzedzony opisem (po hiszpansku) zagadnień teoretycznych. Dla mnie bardzo ważne jest że są wyjaśnione róznice między czasami np. P. Perfecto i P. Indefinido. Ćwiczenia są na początku zawsze bardzo łatwe, żeby załapać o co chodzi, a później poziom się zwiększa, aż do porównań poszczególnych czasów. Jeśli chcesz książkę po polsku to jest coś takiego jak "Repetytorium języka hiszpańskiego" ale nie używałam |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Czy ta gramatyka to nie czasami wydawnictwa Edelsa w czarnej okładce? ja mam właśnie taką ale jest cała po hiszpańsku a wolałabym jednak po polsku. Hiszpańskiego uczę się 4 rok to chyba średniozaawansowany poziom
Lukrecjo napisz jak będziesz wiedzieć o jakiś książkach. Czekam |
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm no wlasnie ja tez szukam książki do hiszpańskiego ale takiej która zawiera czasowniki nieregularne (oczywiście w różnych czasach).Widziałam w księgarniach chyba 2 różne książki ale nie wyglądały zbyt przystępnie.Może coś polecicie?
Ja się uczę w Liceum w klasie dwujęzycznej gdzie mamy 18h hiszpańskiego w tygodniu :P za 4 lata będę zdawać 2 matury-polską i hiszpańską :P staram się ale boję się że sobie nie poradzę
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w Hiszpanii nie bylam, ale jezyk kocham mimo ze od matury go zaniedbuje
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
W Hiszpanii byłam trzy razy
Języka uczyłam się 2 lata a teraz strasznie zaniedbałam. Chyba trzeba będzie zacząć od poczatku
|
|
|
#8 |
|
Killing me softly
|
nati__xxx napisał(a):
> Ja się uczę w Liceum w klasie dwujęzycznej gdzie mamy 18h hiszpańskiego w tygodniu :P > za 4 lata będę zdawać 2 matury-polską i hiszpańską :P staram się ale boję się że sobie nie poradzę Z taką ilością godzin chyba możesz być spokojna > A wy dziewczyny,byłyście już w Hiszpanii?Co myślicie o tym kraju.kulturze i ludziach?A jak język?Podoba się?Bo ja go uwielbiam Mi też język hiszpański bardzo, bardzo się podoba i tylko z tego powodu się na niego zapisałam
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Język hiszpański......... jeszcze raz!!!!
Hiszpania to coś dla mnie...
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Język hiszpański......... jeszcze raz!!!!
Ja też noszę się z zamiarem nauki języka hiszpańskiego...
Właśnie Hiszpania i Włochy to dwa kraje, które najbardziej chciałabym zwiedzić w Europie. Poza tym fascynuje mnie też Ameryka Południowa Krajobrazy i krainy geograficzne, kultura, muzyka Poza tym podobają mi się faceci, którzy reprezentują śródziemnomorski/południowy typ urody Latynosi przyprawiają o szybsze bicie serca A język hiszpański strasznie mi się podoba
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

Poza tym podobają mi się faceci, którzy reprezentują śródziemnomorski/południowy typ urody
A język hiszpański strasznie mi się podoba