|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Vintage
Przeglądałam sobie dzisiaj ciuszki na allegro-raczej tak z nudów, bo zdecydowanie wolę coś pomacac, przymierzyc, obejrzec z każdej strony w 'normalnym' sklepie... nio i zauważyłam, że wielu sprzedających nadużywa określenia VINTAGE... a ja albo jakas niedoinformowana jestem albo cuś, ale nie bardzo wiem o cio to chodzi... czym jest vintage? albo inaczej-czym dla Was jest vintage??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Vintage
w starym stylu
![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
ponad czasowe, klasyczna moda...... słusznie zauważyłaś santi19, że wielu sprzedających nadużywa określenia VINTAGE!! to że coś przetrwało kilka lat jest sprane i znoszone wcale nie znaczy że można zaliczyć to do vintage a tak właśnie czasem zdarza się na allegro!bardzo mnie to złości!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Kiedyś (w sumie jeszcze całkiem niedawno) używano vintage do określania ciuszków używanych, "z drugiej ręki". Teraz znaczenie słowa się zmieniło, chodzi o rzeczy nowe, ale specjalnie postarzane, np. bluzy, które są tak podrasowane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
muszę się zgodzic zarówno z lillu jak i z elisek
fakt, na allegro masa rzeczy jest teraz vintage, a wcale nie wyglądaja one jakby były z jednego nurtu, czy tez jednego podejścia do mody... yyy mam nadzieję, że wiecie o co chodzi ![]() co do vintage i retro to na wspomnianym juz allegro pojęcia te, sa często używane jednocześnie do rzeczy, które na pewno nie wyglądaja jakby były retro... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a teraz tak sobie pomyślałam, że skoro vintage jest teraz takie juz nie trendy a jazzy to może powklejamy jakieś przykłady co dla Was drogie dziewczynki jest właśnie vintage... takie vintage każdej z Nas...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.