![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Vichy, Mleczko ochronne 50+ dla dzieci
Vichy jest u nas traktowane trochę po macoszemu
![]() Vichy Capital Soleil, Ultra protection SPF50+ UVA ultra (PPD 22) Mleczko ochronne do twarzy i ciała dla dzieci Skład:Aqua/Water, C12-15 Alkyl Benzoate, Cyclohexasiloxane, Cyclopentasiloxane, Alcohol Denat., Isohexadecane, Ethylhexyl Salicylate, Propylene Glycol, Titanium Dioxide, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Octocrylene, Butyl Methoxydibenzoylmethane, PEG-30 Dipolyhydroxystearate, Glycerin, Lauryl PEG/PPG-18/18 Methicone, Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid, Ethylhexyl Triazone, Butylparaben, Dimethicone, Drometrizole Trisiloxane, Ethylparaben, Glycine Soja, Isobutylparaben, Methylparaben, Pentasodium Ethylenediamine Tetramethylene Phosphonate, Phenoxyethanol, Propylparaben, Silica, Tocopherol, Triethanolamine. 100ml/ok.60zł W każdym bądź razie to mleczko może być dobrą alternatywą na zimę - właśnie ze względu na dostępność, w miarę dobre PPD (22), pojemność -100ml, dostępnymi próbkami 7ml. Moje wrażenia: -filtr pod względem konsystencji i wchłanialności mogę porównywać z LRP DP: jest nieco bardziej śmietanowy ![]() -nieco bieli - nie jest to wprawdzie biel porównywalna z tym, co na mojej twarzy robi Bioderma, ale warto uprzedzić, że nawet od białego odwłoku będzie się odcinać ![]() -na skórze wydelikaconej kwasami przypomina musujący drink, obecnie odstawiłam kwasy na kilka dni i szczypanie nie jest tak uciążliwe, ale wciąż jest Zapraszam do dzielenia się spostrzeżeniami ![]() Przydałoby się też zgłosić do KWC ![]() Edytowane przez agnieska Czas edycji: 2010-06-05 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Vichy, Mleczko ochronne 50+ dla dzieci
miałam próbkę 7 ml i więcej tego nie użyję. Wchłanialność, brak świecenia, minimalnie bielenie - wszystko ok, ale szczypał mnie niemiłosiernie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Bardzo możliwe, że może podrażniać -uwaga naczynkowcy!
Chociaż po dwóch dzisiejszych aplikacjach (i dwóch demakijażach) moja skóra wcale nie jest zaczerwieniona (z pominięciem oczywiście czerwonych blizn ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Akurat mam kilka saszetek tego mleczka ale jeszcze go nie testowalam,ciekawe jak podziala na moja skore.
Chyba jednak z testami wstrzymam sie az bede w domu,zeby nie pojawila sie czasem przykra niespodzianka.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
aha, przypomniało mi się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
zobaczę jutro ile mi zostało - dziś dawałam 2x2,5ml, a jeszcze coś jest. Może Twoje jakaś przekłamana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię ten filtr.
Faktycznie przypomina DP, ale jest dużo lżejszy, szybciej się wchłania i do większego matu. Koko porównała go do fluidu Vichy - ja sama nie wiem, bo nie używałam, ale jestem z niego zadowolona - nie bieli, pochłania mało mieszanki pudrowej, można go szybko nałożyć. Mnie jeszcze nie podrażnił, mimo alkoholu w składzie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Mnie również podrażnił
![]() ![]() Na zime i w przypadku mało wrażliwej skóry może się sprawdzić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Uzylam go na cialo, testowalam saszetki po 7 ml. Testowalam go w dosc dogodnych warunkach: nad jeziorem w pelnym sloncu. Zawiera alkohol, wiec nie bylo mowy o smarowaniu nim twarzy (od tego mam avenke). Mimo to nie zajezdza denatem, ma bardzo mily zapaszek (nie to co DP
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
mam dziś na sobie ten filtr, dzięki próbce od Joasi
![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
justa, a rozsmarowywałaś zaraz po nałożeniu czy po kwadransie? u mnie po kwadransie spokoj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jak wspomniała Joasia przypomina mi Fluide Vichy. Noo, jest ciut cięższy. Coś pomiędzy Ultra Fluide a DP. Bardzo fajny, aczkolwiek chwilę trzeba poświęcić na rozsmarowanie. To bodaj jedyny mankament jaki udało mi się znaleźć. Nawet skóry pod oczami, ani samych oczu mi nie podrażnił, w odróżnieniu od Fluidu. Filtr godny polecenia, jak najbardziej. Na razie miałam tylko próbkę, ale na pewno kupię.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Tak sobie oglądam te filtry z vichy i przeszukałam KWC i forum ale nic nie znalazłam (być może źle szukam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skład ma taki sam jak krem, bo już sprawdzałam w aptece, ale wiadomo, że to o niczym jeszcze nie świadczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
No a mi się w końcu udało dokopać do wątku o kremie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Właśnie dziś kupiłam. W ciągu kilku najbliższych dni będę testować i zdam relację.
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dla dzieci czy to antyalergiczne...? Jeśli to drugie, to czekam na relację z niecierpliwością ![]() Aż nóżkami przebieram ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
No ja właśnie też szukam czegoś na wakacyjny wyjazd
![]() Wczoraj byłam w trzech aptekach i w żadnej z nich nie było mleczka dla alergików ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kochane, wiem że to wątek o dzieciaczkowym vichy ale interesuje mnie skład antyalergicznego vichy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Anah, jak chcesz to później Ci przepiszę, bo szczęśliwie weszłam w posiadanie dwóch próbek (choć mogliby się bardziej wysilić, a nie 1,5 ml tylko
![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Chcę, chcę, chcę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
eee tam, ona bardziej z tych upadłych, demonicznych
![]() ![]() Rayne wampirze :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Taka się dowartościowana poczułam, że aż to zrobię od razu
![]() ![]() Vichy, Capital Soleil 50+, Anti-Reaction Sunscreen for intolerant skin - face and highly sensitive areas (z eperuliną, krem do twarzy 50 ml - mleczka nie posiadam niestety): Aqua/Water, Octocrylene, Glycerin, Alcohol Denat., Propylene Glycol, Titanium Dioxide, Drometrizole Trisiloxane, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Dimethicone, Hydrogenated Polyisobutene, Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid, Stearyl Alcohol, Triethanolamine, Isohexadecane, PEG-100 Stearate, VP/Eicosene Copolymer, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurateco polymer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Aluminum Hydroxide, Dextrin, Dimethiconol, Disodium EDTA, Eperua Falcata / Eperua Falcata Bark Extract, Ethylhexylglycerin, Glycine Soya / Soybean Oil, Polymethyl Methacrylate, Polysorbate 80, Silica, Stearic Acid, Tocopherol, Xanthan Gum. Jak pisałam, próbek mleczka nie posiadam; jego skład można poczytać tu http://www.saninforma.it/Sezione.jsp...SezioneRif=426 Zresztą skład kremu też jest na tej stronie, dopiero teraz znalazłam, nie ma to jak ślepota ![]() http://www.saninforma.it/Sezione.jsp...SezioneRif=424
![]() |
#28 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edit: chociaż nie, nie obrażę się - nazwaniem mnie demoniczną zmazałaś swoją winę ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz podziękowania, pokłony i jeszcze
![]() Zdaj koniecznie relacje z wypróbowania próbki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Relację zdam, ciągle czekam na dzień, kiedy nie będę musiała "wychodzić do ludzi", bo niektóre filtry z alkoholem fundują mi podrażnienia, dlatego może w weekend się uda... w każdym razie na pewno napiszę, jak już wypróbuję ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.