|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Poszukuję trwałych perfum
Napisałam to w innym wątku, ale doczekałam się tylko 1 odpowiedzi więc może tutaj będzie więcej
![]() Po prostu skopiuję tamten post : Mam problem, bo od kilku miesięcy staram znaleźć się jakieś perfumy ale prawie nic się mnie nie trzyma ![]() Testowałam już : eaudemoiselle- bardzo ładny, ale po chwili już go nie było coco mademoiselle- uwielbiam ten zapach ale nie trzyma się wystaraczająco długo jak na taką cenę miss dior cherie(edp)- śliczny, ale totalnie nietrwały euphoria-też całkiem przyjemna, ale nietrwała... lolita lempicka-tak samo jak euphoria angel-trzymał się strasznie mocno, ale był strasznie ciężki, chyba jeszcze za młoda na takie zapachy jestem dolce vita- po 1 psiknięciu całe otoczenie czuło ten zapach, ale jak dla mnie jest STRASZNY, trochę jak dla starej babci ;< tak się przyczepił że czułam go jeszcze po umyciu nadgarstka mydłem ZEN- też całkiem fajny, szczególnie końcowe nuty, ale początek mi się nie podoba, trzymał się całkiem przyzwoicie Moschino Hippy Fizz - używałam przez 2 ostatnie lata, nawet lubiłam, oczywiście też się mnie nie trzymały, ale chyba czas na zmiany Moschino Funny - podobne odczucia jak z Hippy Fizz, zużyłam 1 flakonik Kiedyś kochałam DKNY Be Delicious (zielone), ale przez nieświadomość 2 razy kupiłam podróbki na allegro, które skutecznie obrzydziły mi ten zapach. na pewno jeszcze więcej tego było, ale chwilowo nic poza tym nie mogę sobie przypomnieć xd Prosiłabym żebyście pomogły wybrać mi jakieś TRWAŁE perfumy w tym stylu co napisałam, jakieś kwiatowo - owocowe ? Sama nie wiem... Ale na prawdę zależałoby mi żeby było czuć że mam na sobie perfumy, skoro mam tyle na nie wydać... Zazwyczaj już po godzinie zapach jest blisko skóry i nic nie czuć ;/ Przetestowałam już wile zapachów bardzo dobrze ocenianych na KWC, ale ta trwałość... ;/ Co do zapachów w stylu Angela i Dolce Vity, to chciałabym taką właśnie trwałość, tylko żeby nie były tak cięzkie i poważne, bo jestem jeszcze młoda (17 lat) i takie zapachy po prostu do mnie nie pasują. Mam nadzieję że jakoś mi pomożecie ![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Poszukuję trwałych perfum
Cytat:
po drugie-niektóre zapachy są intensywne inne mniej, tych mniej intenywnych trzeba psiknąć więcej po trzecie-często tak jest ze osoba nosząca nie czuje zapachy który ma na sobie, a wszyscy wokół czują po czwarte-trwałośc perfum jest zmienna- zależy i od osoby i nawet na tej samej osobie mogą byc raz trwałe raz nie. Chociaz oczywiście są zapachy które mocą i trwałościa mogą zabić każdego, ale to wyjątki i raczej z kategorii orientalnej
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Oczywiście należy wziąć pod uwagę to, co napisała Polly, a ja ze swej strony radziłabym Ci spróbować Aliena edp. jest bardzo mocny, ale też z drugiej strony w pewien sposób subtelny. Podoba się i pasuje, moim zdaniem, osobom w każdej grupie wiekowej. No i jest diabelnie trwały, ja aplikuję max 3 małe psiki, a czasem nawet po kąpieli, myciu włosów dolatuje gdzieś tam do mnie cień Aliena.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
A ile psików dozujesz? I w jakie miejsca?
Bo ja znam osoby, które psikną się raz na nadgarstki i narzekają, że taaaaakie nietrwałe te perfumy ![]() U mnie najlepiej sprawdza się psikanie na dekolt (wczesniej nawilzony jakimś kremem/masłem/balsamem) - praktycznie każde perfumy są na mnie wyczuwalne od rana do wieczora - a przynajmniej wszystkie te, które wymieniłaś ![]() Druga sprawa - wg Ciebie jak długo ma trwać ten "trwały" zapach? Średnia długość "życia" wody perfumowanej, to ok 4-6 h. I to jest norma. Niewiele jest takich, które pachną cały dzień (jak wspomniany Alien). Po prostu musisz przyjąć to do wiadomości i po tych 4-6 h się dopsikać ![]() Trzecia - skad wiesz, że są nietrwałe? Pytałaś innych czy czują? Zwykle nos przyzwyczaja się do zapachu i szybko przestaje się go czuć - ale dla innych wciąż jest wyczuwalny i intensywny.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Z mojego doświadczenia perfumeryjnego wynika, że własnie to co do nas najbardziej pasuje to juz po chwili tego nie czujemy natomiast otoczenie tak...
Jeśli chodzi o ladne trwale EDP to ja polecam sprawdzic Chloe (opinie sa podzielone uwazane sa za mydlane) ja czuje sie w nim przez kilka godzin jakbym dopiero wyszla z pachnacej kapieli. Na ubraniu czuc ok20h!!! ale nie polecam wiecej jak zakup 30ml (jesli taka pojemnosc istnieje) Inny zapach trwaly, do ktorego zaczynam sie przekonywac mam na razie tester to Gucci II ktory po pierwszym wechu nic specjalnego ale z czasem rozwija sie/ przemienia nie do poznania. Jeden z tych ktory naprawde żyje polecam. Zanim zakupimy zapach 250-400zł polecam przetestowanie min 2 testerkow bo tak zawiodlam sie na Sunessence Alien ze po tygodniu od zakupu 60ml juz mdli mnie na sama mysl o nim. (siostrzyczka skorzysta... ) Powodzenia w poszukiwaniach Edytowane przez zyska28 Czas edycji: 2010-05-29 o 09:04 Powód: poprawka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Angel, Alien
piekielnie sie na mnie trzymał też Gicci Rush L de Lolita Lempicka i klasyczna Lolita Lempicka edp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Matka buldoga
|
A ja polecam przeczytac ten watek
![]() Trwale (najtrwalsze) perfumy
![]() |
#8 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||||||
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo wszystkim za odp ;*
Cytat:
![]() 2.rzeczywiście może powinnam spróbować psiknąć czasem więcej ![]() 3.zawsze po powrocie do domu (zawsze zachodzę do Dougalasa przed angielskim czyli w domu jestem tak max. 2 godziny od psiknięcia) pokazuję całej rodzinie czym się psikałam i zazwyczaj ledwo cokolwiek wyczuć ;l może rozwadniają te perfumy ? ![]() 4. no i ja właśnie chyba jestem z tych, na których perfumy nie lubią się trzymać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może i są wyczuwalne te 4-6 godzin ale tylko przy samej skórze, a żeby coś mocniej było czuć to max. 1 godzina ? Chyba nigdy jeszcze tak nie miałam , jak piszą np. na KWC dziewczyny, że czuły chmurkę perfum wokół siebie ![]() No właśnie najgorsze, że pytałam się i też nie czują ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Czlowiek jest tak skonstruowany, że wyczuwa nowe zapachy dla własnego bezpieczeństwa. Nie czujemy zapachu własnego domu, ale jak ulatnia się gaz to od razu wyczuwamy. Tak jest ze wszystkimi zapachami, jakie nas otaczają, niezależnie od ich ceny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
to ja akurat jestem jakaś odwrotna...bo często na początku uzywania jakiegoś zapachu mało go czuję i krótko, i psikam po 8-10 psików, a po pół roku stosowania psikam 2-3 psiknięcia i czuje zapach przez cały dzien ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teoria dziwna ale potwierdzona nie tylko przeze mnie, niestety zapach, który uwielbiamy nie wciska nam sie w nos i nie "maltretuje" przechodząc koło innych pozostawiamy po sobie, niczym tren, świeży ładny zapach, ktory dla nas nie jest wyczowalny bo idealnie z nim współgramy, tak jak klotylda 14 napisala -> nie wyczowamy zapachu wlasnego domu choc jak wiadomo kazdy dom posiada swoj zapach... tak tez nasza chemia wspolgra z niektorymi zapachami. (ja osobiscie dodaje czasem do prania zamiast plynu do plukania kilka psikow ulubionych perfum, nie smiejcie sie to naprawde dziala=> ubrania pachna tak jak ja) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
never say no to panda
|
Cytat:
Cytat:
![]() zapachu domu nie wyczuwamy, bo nasz nos "przyzwyczaja" się do niego i traktuje jako nautralny (wyjedźcie na dłużej, np. na wakacje i wróćcie potem do domu - od razu wyczujecie ten "aromat") - z gazem odwrotnie - odkręcamy go tylko na chwilę, przed zapaleniem, więc dla nosa to "nowość" (próbować nie radzę, ale gwarantuję, że przebywając dłużej w pomieszczeniu z odkręconym gazem w pewnym momencie przestaniemy go czuć - jeszcze zanim zagazujemy się na amen)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Choć ja niezupełnie z tą teorią się zgadzam, bo jaśmin postawiony w pokoju ciągle pachnie jaśminem i wcale mój nos nie przyzwyczaja się do niego (tzn. kiedyś pachniał, bo od kilku lat mam na niego uczulenie, więc już stać w pokoju nie może niestety). |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
Konkretnie moje największe miłości to Opium, Angel, Avignon, Sun Moon Stars, Jourdan The Parfum, Le Baiser du Dragon, Alien, Lempicka EDP, czarna Coco, Insolence EDT, Musc Ravageur, Fendi EDT, Blonde, Eternity, Le Male, Miss Dior, Knowing, Muscs Koublai Khan, Ivoire, Poison; z lżejszych Innocent, Gucci EDP II, Sheer Stella, Herba Fresca, Escada Magnetism, Puma Flowing, No. 5 Eau Premiere, Prada Infusion d'Iris, Cinnamon Bun, Coco Mademoiselle. Pojemne mam serce, co?
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2010-05-29 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
|
Jeszcze jest drugie tyle takich, które "tylko" bardzo lubię i całkiem sporo takich, że podejrzewam, że może być z tego miłość, ale za mało się znamy
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
haha no to nieźle ;D
![]() |
![]() |
#21 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Magnetism lżejszym zapachem ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
|
Cytat:
![]() A co nas łączy? ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2010-05-29 o 23:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
|
no proszę, całkiem niezły wynik
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie jednym z najtrwalszych zapachow jest Smok, Classic JPG, Casmir Choparda, Love by Kilian i Amber Absolute Toma Forda. Prznajmniej na mojej grubej skorze ![]()
FUNDACJA EMIR - Pomoz Psinie!!! http://fundacja-emir.pl/index.htm None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. Johann Wolfgang von Goethe ![]() EVOL Edytowane przez Tam Dao Czas edycji: 2010-05-30 o 15:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
z tych trwałych ciągnących się za mną:
Angel, Alien, Chance edp, Miss Dior Cherie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() eh zazdroszczę, bo śliczny zapach ale niezbyt trwały, przynajmniej na mnie ![]() a mówisz o tej starszej czy nowszej wersji ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja odświeżam wątek,bo mam straszny problem.Od zawsze perfumy trzymały się na mnie naprawdę długo ,po 6 h głupia Britney Spears zbierała komplementy,że tak pięknie pachnę.
Niestety od 3 tygodni kompletnie nie czuję perfum na sobie.Nie miałabym żalu po 6 h,ale ja po 1-2 godz. nic nie czuję....Nie chodzi o to,że się przyzwyczajam,ale o to,że naprawdę nawet otoczenie nie czuje. Jedynie Angel pachnie na mnie całą noc,ale do pracy jest dla mnie zbyt uciążliwy i dbam o osoby pracujące ze mną. Co można poradzić? Ostatnio się nie balsamuję ( w zimie mam zawsze ten problem,bo ciągle mi zimno ![]() Co się u mnie zmieniło?PH skóry?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.