zimowe bucili:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-02, 11:33   #1
lillu
Wtajemniczenie

Question

zimowe bucili:)

witam mam tyci tyci problem hm...jak widać za oknem już zima i nie ma jak się już bronić przed cieplejszymi hihi butami. Nowy sezon nowe zakupy i tu pojawia się mój problem .Nadal podobają mi się kowbojki ale one były raczej preferowane w zaszłym roku teraz nosi się oficerki.... wszystko fajnie ale ja jestem niskiego wzrostu i w oficerkach(chociaż całkiem są fajne) wyglądam mało ciekawie.... będę mi miło jak pomożecie, może jakieś podpowiedzi co mam zrobić i na co się zdecydować ????
lillu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-02, 13:42   #2
Arwena84
Zadomowienie

Dot.: zimowe bucili:)

Ja jestem antyfanka butow "kowbojkowatych", jak dla mnie straszne sa. Za to oficerki cudne
Arwena84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-02, 14:23   #3
oluśkaaaaa
Rozeznanie

Jeśli źle wyglądasz w oficerkach to nie noś (chociaż nie wiem dlaczego niska osoba mo dziwnie wyglądać w oficerkach). Kupuj buty które Ci sie podobają i w których dobrze się czujesz, poprostu
oluśkaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-02, 14:31   #4
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Cytat:
Napisane przez oluśkaaaaa Pokaż wiadomość
Jeśli źle wyglądasz w oficerkach to nie noś (chociaż nie wiem dlaczego niska osoba mo dziwnie wyglądać w oficerkach). Kupuj buty które Ci sie podobają i w których dobrze się czujesz, poprostu
Dokładnie.
Ludzie nie można się nontoper opierać na modzie.Ja w tym roku noszę moje "nibykoty" i glany,ewent. oficerki(i absolutnie nie dlatego,że są modne,bo wtedy musiałabym tez kupić kurtkę z futerkiem oczywiście,obowiązkowo w zieleniach).Nie można robić wszystkiego pod kogoś,więc nie można tez kupowac rzeczy pod modę i tak zgodnie z modą się nosić.Kurtkę w tym roku mam zwyczajną czarną,do tego zwyczajny czarny płaszcz ze sztruksu albo zwykły beżowy,pikowany do kolan.
Wolę wyglądać po swojemu,niż modnie,albo niż jeden/dwa sezony za późno i uważać,że to jest właśnie teraz modne i ,ze tak się teraz nosi(potępiam i to przeświadczenie,że mody trzeba się trzymać i to,że te przekonanie,że cos jest modne a wcale nie jest).

Musiałam to z siebie wydusić w końcu.
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-02, 16:29   #5
grzeczna_dziewczynka
Raczkowanie

GG do grzeczna_dziewczynka

moim (skromnym ) zdaniem najwazniejsza jest wygoda i samopoczucie moda w sumie tez nie jest bez znaczenia ale ile widzi sie lasek na miescie ktore chcac byc modne chodza w za duzych lub tez za malych ciuchach... to samo tyczy sie butow!! ja jestem malutka (158cm) a mam calkowicie plaskie buciki bo... sa wygodne a na wyjscia jakies mam na obcasiku ale tez niskim-zeby sie nie zabic na sniegu i lodzie w sprawie oficerki czy kowbojki- wybralabym oficerki i nie z tego powodu ze modne a Ty pomysl ktore do Ciebie bardziej pasuja, no i do Twojej garderoby
I hear it calling to me,
calling my name...

grzeczna_dziewczynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-02, 16:35   #6
Agniesia18
Zadomowienie

GG do Agniesia18
Smile Dot.: zimowe bucili:)

Zgadzam się z przedmówczyniami
Mi nie podobają się wcale buty modne w tym sezonie (ani oficerki ani kowbojki). Nie podobały mi się także modne w zeszłym sezonie Emu itp.
Odkąd sięgam pamięcią zawsze kochałam szpilki(nawet w wieku 4 lat, kiedy to podkradałam mamie pantofle i udawałam "damę")
Najważniejsze w modzie to być sobą i mieć swoje własne zdanie w kwestii ubioru
Agniesia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-02, 17:55   #7
obca
Zadomowienie

ja postanowiłam, że kupię sobie w tym sezonie oficerki - podobają mi się, pasują do różnych zestawów ubraniowych i wyglądają na wygodne ( chciałam właśnie jakieś bardzo wygodne kozaczki)

przymierzyłam wszystkie jakie stanęły na mojej drodze no i oczywiście większość odstawała na łydce a jeśli w miarę przylegały to na mojej nodze wyglądały jak kalosze

no i skończyło się na zakupie kozaków, które nie wiem czy mają jakąś szczególną nazwę są na stabilnym 3cm obcasie, bez żadnych klamerek, kwiatków, cekinów, ćwieków - jedynie zszycia są dość mhm kobiece bo lekko "pofalowane"
z daleka trochę przypominają oficerki, w każdym razie nie odstają i wydają się wygodne
obca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-02, 20:17   #8
asioota
Przyczajenie

A ja zupełnie nie biorę do siebie tego, czy butki Emu wyszły z mody, czy jeszcze nie - zakupiłam sobie kilka tygodni temu pomarańczowe buciki, zwane przez znajomego pieszczotliwie "gumiaczkami" Lubię się wyróżniac, więc będę się w nich dobrze czuła. A co do kowbojek i oficerek - zupełnie nie mój styl.
asioota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-02, 23:20   #9
lillu
Wtajemniczenie

Arrow Dot.: zimowe bucili:)

miło że odpowiedziałyście zdziwiłam się tylko tym hm... nazwać to delikatnie.... atakiem . To nie tak że ślepo wybierać chce rzeczy "modne" i tylko to się dla mnie liczy wiem co to wygoda i indywidualizm hihi... od niedawna pracuje i chcąc zachować prace musze prezentować się ciekawie - w formie że wiem co się w świecie dzieje..dobrze więc troche pokombinować i zobaczyć co, jak i gdzie ... mam swoje zdanie ale wiecie jak to jest czasem drobna sugestia może dopomóc nam w stworzeniu czegoś niepowtarzalnego wcale nie ingerując w nasz wizerunek .
pozdro
Stary 2006-11-02, 23:25   #10
lillu
Wtajemniczenie

a i jeszcze jedno szaleństw zbyt wielkich nie poczynie mam 35 roz. a w wieku jestem poza ...dziecięcym !!
Stary 2006-11-03, 12:27   #11
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Cytat:
Napisane przez lillu Pokaż wiadomość
miło że odpowiedziałyście zdziwiłam się tylko tym hm... nazwać to delikatnie.... atakiem . To nie tak że ślepo wybierać chce rzeczy "modne" i tylko to się dla mnie liczy wiem co to wygoda i indywidualizm hihi... od niedawna pracuje i chcąc zachować prace musze prezentować się ciekawie - w formie że wiem co się w świecie dzieje..dobrze więc troche pokombinować i zobaczyć co, jak i gdzie ... mam swoje zdanie ale wiecie jak to jest czasem drobna sugestia może dopomóc nam w stworzeniu czegoś niepowtarzalnego wcale nie ingerując w nasz wizerunek .
pozdro
Wybacz jeśli Cię uraziłam,ale takie jest moje zdanie,może niekoniecznie pasujące do Ciebie,ale spotykam się coraz cześciej z paniusiami-modnisiami,które swoje złośliwości tworzą na podstawie tego kto jest w jakim stopniu modnie ubrany

Pozdrawiam
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-03, 20:22   #12
lillu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez windykatorka Pokaż wiadomość
Wybacz jeśli Cię uraziłam,ale takie jest moje zdanie,może niekoniecznie pasujące do Ciebie,ale spotykam się coraz cześciej z paniusiami-modnisiami,które swoje złośliwości tworzą na podstawie tego kto jest w jakim stopniu modnie ubrany

Pozdrawiam

fajnie ze odpisałaś dzięki
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości