![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
M*a*s*h
Całkiem przypadkiem włączyłam dzisiaj tvp2 i co widzą moje piękne oczy? Sokole Oko, Radar, Gorące Usta, Frank, pułkownik Black... ech, co to był/jest za serial.
co za dialogi, jaki humor na poziomie, jaki błysk, jaka finezja czasami. Ludzie, ja nawet nie czułam jaka papką nas teraz karmią póki nie zobaczyłam powtórnie tego serialu i zobaczyłam, że mozna było zrobic takie cacko, taką rozrywkę dla inteligentnych ludzi. Czy twórcy dialogów do tego serialu dostali kiedys jakąś nagrodę? Jeśli nie, to dostają moją osobista super nagrodę za serial który nie ogłupia, nie wymaga myślenia na poziomie gleby i bawi. czy ktos jeszcze pamięta ten serial? Czy oglądacie/oglądaliscie coś na podobnym poziomie? Mozecie cos przypomnieć/polecić/ podzielic sie wrażeniami? Łza sie w oku kręci...
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: M*a*s*h
ooo, uwielbialam Sokole Oko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
uwielbiam ten serial
![]() pamietam go jeszcze z dziecinstwa, gdy jeszcze w zalodze byl traper ![]() ![]()
![]() |
#4 |
BAN stały
|
uwieelbiam ten serial jest świetny. a sokole oko i traper nie do przebicia! radar też niczego sobie- ten jego misiu uroczy!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, to polecam program drugi tp. Sprawdziłam, dają po dwa odcinki popołudniami
![]() Ja to chyba nagrywac będę ![]()
![]() |
#6 |
BAN stały
|
no ale z tego co wiem to ten serial już jakis czas leci!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Łe no, to dawniej obowiązkowa pozycja była
![]() ojciec kazał mi to oglądać i dobrze robił ![]() sympatia do tego serialu mi została do dziś, jak trafię to oglądam ![]()
![]() |
#8 |
BAN stały
|
ja kiedyś natknęłam się na stronę internetową serialu i tam były różne wycinki z gazet zagranicznych. to tam podawali że jak w stanach ostatni odcinek serialu nadawali to w usa wybuchła zbiorowa histeria. .... to się nazywa przywiązanie do serialu i do bohaterów.... u nas chyba nigdy czegoś takiego nie doświadczę!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Już trochę. Ale to znowu nie tak dużo odcinków minęło, jeszcze dużo przed nami
![]() Świetny pomysł ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ha, tez uwielbiam
![]() Tez wraz z rodzicami ogladalam, na zmiane MASH z Allo, Allo a teraz sie ludzie dziwia, ze mam dziwne poczucie humoru ![]() Ja dzis akurat oibiad jadlam jak zobaczylam, i obejrzalam sobie kawalek odcinka. Zeby to czlowiek mial wiecej czasu...
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbiałam ten serial i żałuję że teraz leci o takiej niekorzystnej porze ![]() ale jak trafię to z chęcią pooglądam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Niestety... dlatego ja sobie będę nagrywać
![]() ![]() Ciesze się, ze sie tu objawiło więcej entuzjastów tego serialu ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
No co tu dużo mówić...uwielbiam!!! I szkoda,że nie jestem w POlsce i nie mogę sobie pooglądać z Wami
![]()
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Mam wszystkie odcinki na płytach, ale na dwójce i tak dalej oglądam.
No i co tu kryć: jak tylko słyszę "Suicide is painless", to serce drży ![]() Mam swoje ukochane odcinki, które śmieszą mnie nawet wtedy, kiedy oglądam je po raz setny w krótkim czasie (np. o loterii) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Uwielbiam!!! M*a*s*h to chyba najzabawniejszy serial jaki widziałam
( dorównuje mu chyba tylko "Co ludzie powiedzą" ![]() Świetny był odcinek jak Gorące Wargi pokłóciła się z Frankiem i biedak miał doła, traper i sokole oko poczęstowali go martini żeby mu nie było smutno,a Frank się upił i chciał ze wszystkimi przyjaźnić (pijany Frank-boski widok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja też uwielbiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
I ja się dolącze do grona uwielbiających ten serial
![]() W dawnych czasach oglądalam ech ile to lat minęlo... I jeszcze 'Hotel Zacisze' no i jak już Awia napisala 'Allo Allo '. Oczywiscie popoludniami jestem w pracy i sobie serialu nie obejrze :[
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Czytam i widzę, że są tu też wpisy moich ulubionych wiazażanek. Coś w tym musi byc, że podobne poczucie humoru ludzi do siebie przyciąga
![]() Mnie "Allo, allo" juz mniej bawiło. Źle się wyraziłam... Bawiło, ale powiedzmy intelektualnie bliżej mi do M*A*S*H. Ja czasem tak gadam ze swoimi starymi znajomymi: ktos rzuci jakies niewinne zdanie,a reszta już cos do tego dorabia, rozmowa toczy sie pełna dwuznaczności (nie tylko w sensie seksualnym ![]() ![]() Ktos już tu wspomniał o "Co ludzie powiedzą" (Jestem fanka pani Bukiet ![]()
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Tez ogladam M*a*s*h`a
![]() ![]() ![]() W "Co ludzie powiedzą" wszyscy przed Hiacynta uciekaja ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
ech...jeden z moich ulubionych seriali. Uwielbiałam Sokole Oko i Trapera, jak chodzili w tych szlafrokach i popijali bimber(czy co to tam bylo, w każdym razie własnej roboty) z kieliszków do martini. Jak zginął pułkownik Black to sie popłakałam. Szkoda, że teraz dają go o takiej głupiej porze, no ale telewizja publiczna już tak ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
A "Hotel Zacisze"?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Taaak jak trafie to oglądam. Mama mnie zaraziła tym kiedyś i tak zostało.
![]()
![]() |
#23 |
BAN stały
|
a oglądał ktoś kiedyś film "MASH"? Powstał w 1970 roku i byli całkiem inni aktorzy np Pierce'a grał Donald Sutherland! dopiero potem postanowiono kontynuować akcję ale już w serialu i tak powstał serrial.! (powstał w 1972)
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
No tego wątku nie mogę przegapić...
Uwielbiam ten serial i żałuję, że nie moge rzucić na niego okiem ![]() Przecudne postacie, prześwietne dialogi, mistrzowska gra aktorska. Ile to godzin spędziłam w latach mojego późnego dzieciństwa przed telewizorem... Często oglądałam z dziadkiem, ech... Dobra udzieliłam się w łakomym kąsku i mogę znikać ![]()
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Ja również go pamiętam.
Telewizor włączało się na "M.A.S.H.". ![]() Luba, za scenariusze serial uhonorowano kilkakrotnie nagrodami Emmy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Milorda, Allo Allo i Hiacyntę też oglądałam, a jak
![]()
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Dołączam się do grona wielbicielek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Teraz "Allo Allo" leci na BBC Entertainment.
"Co ludzie powiedzą?!" mam całą kolekcję na DVD ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.