|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Jaka spódnica na jesień/zimę?
Nigdy nie lubiłam spódnic(zawsze tylko spodnie i spodnie
), ale od jakiegoś czasu powoli się do nich przekonuję ![]() No i tu pojawia się problem. Chciałabym kupić sobie jakąś ładną spódniczkę na zimę do kozaczków. Jednak kompletnie nie wiem, co jest modne Jaka długość? Jaki kolor? Jaki fason?Proszę o jakieś podpowiedzi
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jaka spódnica na jesień/zimę?
CZEKOLADOWY BRĄZ
W jesienno-zimowych tendencjach kolorystycznych barwy ubioru zwykle gasną dostosowując się do melancholijnej kolorystyki otoczenia. W tym sezonie wyraźnym motywem kolorystycznym jest głęboki czekoladowy brąz. Pojawia się on zarówno w stroju sportowym jak i eleganckim i wieczorowym. Niemal każdy rodzaj tkaniny można dostać w kolorze czekolady; od modnych obecnie weluru i satyny do bardziej prozaicznych jak trykot. Brąz jest kolorem spokojnym, dlatego należy do niego umiejętnie dobrać dodatki, by ożywić całość i z tym nie przesadzić. Strój taki doskonale ożywiš turkusowe paski, koraliki, apaszki lub różnorodne akcesoria w kolorze purpury lub różu. |
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
modne sa zarowno mini z jeansu i do tego wlasnie kozaczki jak i spodnice kawalek za kolano lub tak na rowni, moga byc ze sztruksu, twedu. jesli chodzi o kolor to czern, braz i szarosci.
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
BOMBKA
Bardzo interesująca w swej formie jest spódnica bombka, która obecnie króluje na wybiegach. Ze względu na jej nietypowy kształt jest propozycja dla kobiet odważnych i zdecydowanych. Należy też pamiętać o tym, że nie każdy wygląda w niej dobrze. Niekorzystnie wpływa na sylwetkę osoby niskiej lub tęgiej, gdyż optycznie deformuje figurę. Bombki z tafty i satyny to doskonała propozycja na wieczór. Na co dzień możemy założyć bombkę z tkanin bardziej matowych. Ponieważ taka spódnica sama w sobie jest bardzo ciekawa, góra stroju powinna mieć prostą formę. Najlepiej wygląda ona w zestawieniu ze skromna bluzka koszulową lub topem na ramiączkach. a takie znalazłam wzory spódnic w najnowszych kolekcjach: |
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
WZÓR
Ważnym akcentem tego jesienno-zimowego sezonu jest także wzór na tkaninie. Przez wiele doskonałych kolekcji przewija się kratka. W kratkę może być dosłownie wszystko: bluzki, spódniczki, garnitury, płaszcze i sukienki. Kratka jest motywem nadającym się nie tylko do stroju spokojnego i klasycznego. Projektanci wykazali się tu ogromnš wyobraźnię tworząc szalone propozycje: asymetryczne stroje, zdekonstruowane i ozdobione przeróżnymi dodatkami. Dużą popularnoącią cieszą się też wzory graficzne a w szczególności "pepitka" kojarząca się z latami czterdziestymi. Podobnie jak w przypadku kraty i tu jest wiele możliwości kreowania nowych form ubioru, najczęściej jednak wzór ten występuje w płaszczach, kostiumach i żakietach. Ponieważ wzór jest dwukolorowy, a najczęściej czarno-biały, łatwo ubiór taki zestawić z innymi kolorami. najlepiej przejść się po sklepach i przymierzyć rózne spódniczki.....zobaczysz w jakich dobrze się czujesz |
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za wszystkie informacje
![]() Chyba rzeczywiście poszukam jakiejś brązowej spódniczki(bardzo lubię ten kolor) I długość za kolanko będzie akurat dla mnie ![]() Jakbyście miały jeszcze jakieś pomysły/zdjęcia to bardzo proszę! Ahh i tak się zastanawiałam, czy do brązowych kozaczków będzie pasować szara spódnica? Bo mam taką jedną, no ale jakoś nie widzi mi się z brązowymi butami....
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Wejdz na www.promod.com odszukaj spódnice - zobaczsz - napewno sobie coś wybierzesz!
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
SZARY to też modny kolor tego sezonu ja właśnie szukam jakiejś fajnej szarej spódniczki
i już nawet mam coś na oku ale musze iść i przymierzyć![]() kilka fotek.... |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

), ale od jakiegoś czasu powoli się do nich przekonuję 
Jaka długość? Jaki kolor? Jaki fason?