Problem z GG miała któraś error26b30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-17, 20:24   #1
Tasteme
Rozeznanie

Problem z GG miała któraś error26b30

Witam
otóz mam problem z moim gg 0.7 nowa wersja
otóz występuje mi bład error 26b30 i nie wiem jak się go pozbyć
Czy któraś z was miała taki problem?

Pozdrawiam i dziekuje za kazda odpowiedz
Tasteme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-17, 20:35   #2
pink69
Zakorzenienie

Dot.: Problem z GG miała któraś error26b30

a) przinstaluj
b)usuń i zainstaluj od nowa
c)ściągnij inną wersję np.7.6 -podobna jest

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-18, 09:26   #3
Tasteme
Rozeznanie

a jak ja chce miec te gg
Ogolnie podobaja mi się te mordki itp

up up
Tasteme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-18, 09:36   #4
pink69
Zakorzenienie

ale 7,0 ma te same mordki co 7.6

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-18, 09:46   #5
blueania
Zakorzenienie

a mi w ogole przestalo dzialac gg jakis miesiac temu wyswietlila mi sie reklama z gg,ze jest nowa wersja gg zebym ja sciagnela bo stara niedlugo przestanie dzialac.Wiec zrobilam tak i przy instalacji wyskakuje jakis blad i nic nie moge z tym zrobic probowalam zainstalowac starsze wersje ale pojawia sie to samo potem sciagnelam tlen ale znow ten sam blad.....nie wiem co sie nagle stalo z moim kompem
blueania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-18, 09:51   #6
jejchlopak
Przyczajenie

ach te baby hehehe =) jak gadu zainstalowane i nie dziala badz sie czesto samo wylacza nalezy wejsc w C:\Program Files\GG (jesli tam jest zainstalowany program oczywiscie) i bedzie ikonka ze sloneczkiem GG klikna prawym myszy wlasciwosic i zgodnosc i ustawic na Uruchom ten program w trybie z godnisci Windows Milenium nawet jesli sie nie ma tego windowsa ;D =) a Tu jeszcze jedna Ciekawostka gg: http://www.gadawski.pl/gg/
jejchlopak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-18, 11:47   #7
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jejchlopak Pokaż wiadomość
ach te baby hehehe =) jak gadu zainstalowane i nie dziala badz sie czesto samo wylacza nalezy wejsc w C:\Program Files\GG (jesli tam jest zainstalowany program oczywiscie) i bedzie ikonka ze sloneczkiem GG klikna prawym myszy wlasciwosic i zgodnosc i ustawic na Uruchom ten program w trybie z godnisci Windows Milenium nawet jesli sie nie ma tego windowsa ;D =) a Tu jeszcze jedna Ciekawostka gg: http://www.gadawski.pl/gg/
wiec tak weszlam do C:\Program Files\Gadu-Gadu (katalogu gg nie mam a gg jest zainstalowanie poprawnie). znalazlam ikonke ze sloneczkiem (okazalo sie ze to plik gg.exe) kliknelam prawym, z listy menu jaka sie pojawila wybralam ostatnia pozycje wlasciwosci i pojawilo sie okienko z dwoma zakladkami. Pierwsza zakladka to ogolne i nie ma tam zaznych info o zgodnosci z systemem operacyjnym, druga zakladka to wersja gg - w moim przypadku 7,1,0,6 - kilka info dodatkowych o samej wesji i znow nic o zgodnosci z systemem operacyjnym. Mowie o gg zainstalowanym na windowsie 98 (moj ukochany), ale mam jeszcze gg na windowsie xp - zobacze moze tam tez mam jakies info.

sytuacja w windows xp - znow nie ma katalogu o ktorym piszesz jest za to taki C:\Program Files\Gadu-Gadu i znow gg dziala poprawnie, wchodze i tym razem widze nie jedna ikonke ze sloneczkiem a dwie :
1. agent.exe - klik prawym myszka - 5 zakladek, pierwsza to ogolne - zero info o zgodnosci z systemem operacyjnym, w zaawansowanych mam mozliwosc wyboru metody szyfrowania, zakladka wersja nic o zgodnosci z systemem operacyjnym, zakladka ZGODNOSC, jest opcja Tryb zgodnosci i check box + pole wyboru systemu operacyjnego, ale ja mam nie zaznaczone, jest link do pomocy dowiedz sie wiecej o zgodnosci programow starszych niz ten system operacyjny (nawet dziala i duzo info jest), najwazniejsze ze mozna odpalic kreatora zgodnosci i nie trzeba aktualizowac wszystkich programow recznie, dwie kolejne zakladki podpisy szyfrowe, oraz podsumowanie nie wiele nowego wnosza do tematu.
2. gg.exe - takie same zakladki, w zakladce wersje dowiaduje sie o wersji mojego gg 7.6.0.1359, tu rowniez mam zakladke zgodnosc - znow nic nie zaznaczone a gg hula.

Edytowane przez Rena
Czas edycji: 2006-11-18 o 12:08 Powód: dopisek o xp
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-18, 12:17   #8
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueania Pokaż wiadomość
a mi w ogole przestalo dzialac gg jakis miesiac temu wyswietlila mi sie reklama z gg,ze jest nowa wersja gg zebym ja sciagnela bo stara niedlugo przestanie dzialac.Wiec zrobilam tak i przy instalacji wyskakuje jakis blad i nic nie moge z tym zrobic probowalam zainstalowac starsze wersje ale pojawia sie to samo potem sciagnelam tlen ale znow ten sam blad.....nie wiem co sie nagle stalo z moim kompem
jaki to blad? czy blad w trakcie instalacji, czy juz po jak probujesz wlaczyc gg??
Cytat:
Napisane przez Tasteme Pokaż wiadomość
Witam
otóz mam problem z moim gg 0.7 nowa wersja
otóz występuje mi bład error 26b30 i nie wiem jak się go pozbyć
Czy któraś z was miała taki problem?
http://generacja.gadu-gadu.pl/forumEntries.php?tid=3180 - czy Ty aby nie stracilas listy z numerami znajomych??
Stary 2006-11-19, 09:47   #9
jejchlopak
Przyczajenie

to tam gdzie jest zakladka zgodnosc w XPnalezy wybrac Uruchom ten program w trybie zgodnisc z Win98/ Win ME i zaznaczyc ta opcje
Stary 2006-11-19, 09:56   #10
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
to tam gdzie jest zakladka zgodnosc w XPnalezy wybrac Uruchom ten program w trybie zgodnisc z Win98/ Win ME i zaznaczyc ta opcje
ale ja wlasnie mowie, ze nie mam jej zaznaczonej a gg dziala poprawnie. Zreszta poczekajmy na opinie dziewczyn, czy to rozwiazalo ich problem.
Stary 2006-11-19, 20:28   #11
jejchlopak
Przyczajenie

ja tez nie mam jej zaznaczonej ;D ale kiedys mi nie dzialalo i wyczytalem ze trzeba zaznaczyc jak to mozna miec problem z Gg :d nie pojetnee dla mnie
Stary 2006-11-19, 20:45   #12
Rena
Zakorzenienie

...

Edytowane przez Rena
Czas edycji: 2006-11-19 o 20:51 Powód: dubel
Stary 2006-11-19, 20:50   #13
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez nie mam jej zaznaczonej ;D ale kiedys mi nie dzialalo i wyczytalem ze trzeba zaznaczyc jak to mozna miec problem z Gg :d nie pojetnee dla mnie
kolego wywolales usmiech na mej twarzy jak to nie masz zaznaczone?? no wiesz co?? a co z przykladem "pro populi bono"??

Gdzies Ty takie madrosci wyczytal??

jasne ze mozna miec problemy z gg. Kazdy program moze sie zle zainstalowac lub uszkodzic. a tak z ciekawosci to jakie problemy wypada miec, a jakie juz nie??
Stary 2006-11-20, 15:53   #14
jejchlopak
Przyczajenie

Nie wdaje sie w dyskujsie na temat jakie problemy wypada miec a jakie nie... nie widze sensu poruszania tego tematu
Stary 2006-11-20, 16:09   #15
blueania
Zakorzenienie

Rena ten blad wyskakuje w momencie gdy juz wszystko zaistalowane w 100% i nagle wyskakuje takie duze okno chyba z napisem NSIS ale nie ejstem pewna.Tam jest text po angielsku,ze moze byc virus lub jakies inne bledy
blueania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-20, 21:27   #16
Rena
Zakorzenienie

to??
NSIS ERROR
The intaller you are trying to use in corrupted or incomplet. This could be the result of a damaged disk, a failed download or virus. You may want to conttact the author of this intaller to obtain a new copy. It may be possible to skip this check using the /NCRC command line switch (NOT RECOMMENDED).

tu masz linka do strony opisujacej blad http://nsis.sourceforge.net/Why_do_I_get_NSIS_Error

NSIS - program ulatwiajacy automatyczna instalacje.

byc moze nie sciagnelas calkowicie instalki do gg (np sciagnelas 99% w pospiechu). Sprobuj sciagnac ja jeszcze raz i zainstalowac.

jak to nie pomoze, to moze sie okazac ze masz firewalla, ale sprobuj najpierw jeszcze raz sciagnac instalke.

Edytowane przez Rena
Czas edycji: 2006-11-20 o 21:46 Powód: problem zacytowaniem ang nazwy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości