|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mam najbrzydsze zęby na świecie:( !! czy da sie to zmienić?? nie wystraszcie sie FOT
totalna załamka. poprostu chcialabym miec ząbki łądne nie koniecznie juz bialusie jak śnieg ale proste i ładne!! a to chyba jest juz nie możliwe?? tak?? jest tu jakis dentysta???? kurcze co mi da wymiana plomb, wymienilam te w 3 i co, moze nie widac ich ALE JA JE WIDZE. a na początku tzn jedynki to jak wymienie plomby to i tak nic nie da bo te zeby mam martwe!! kurcze moze korony sobie zrobic?? ja sie kompletnie nie znam, jestem zdesperowana prosze pomóżcie!!!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam najbrzydsze zęby na świecie:( !! czy da sie to zmienić?? nie wystraszcie s
Nie rozumiem, chcesz się leczyć przez internet? Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta u dentysty...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mam najbrzydsze zęby na świecie:( !! czy da sie to zmienić?? nie wystraszcie s
tylko że ja pytajac sie juz wczesniej "czy to szare bedzie widac na przodzie" dto powiedzial dentysta że tak bo to jedst martwe. Wiec ja sobie myśle że juz koniec. Ale moze on jest jakis niedokształcony i sa nowsze metody leczenia zębów!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Skoro twierdzisz, że dentysta jest niedokształcony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie cio? Trudno byłoby Wam borować i wybielać Autorce zęby przez neta...
Przecież wiadomo, że nie chce się tutaj "wyleczyć" a jedynie dowiedzieć o dostępne metody... A wracając do pytanie, niestety nei umiem Ci pomóc. Sama mam paskudne ząbki, a na dodatek boję się dentystów jak ognia albo i jeszcze bardziej :| Ale mam nadzieję, że któraś z Wizażanek Ci pomoże, chociaż wydaje mi się, że te Twoje ząbki nie są najgorsze... a co do zmiany dentysty tez bym się do tego skłaniała no...może nie zmiany, ale np. konsultacji u jakiegoś innego ![]() Jeśli powie Ci to samo, to trudno, bedziesz szukać dalszych metod tu na necie, albo w jakichś artykułach. a może okaże się, że ten "nowy" dentysta zna jakieś metody i rozwiąże Twój problem... Życzę powodzenia i głowa do góry!! pozdrawiam ![]()
Edytowane przez nutka85 Czas edycji: 2006-11-12 o 10:35 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
mysle ze nie chciałabyś zobaczyć moich zębów. a jednak ja z tego powodu samobójstwa popełniać nie bede
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Tak
![]() Jestem właśnie w trakcie wybielania jedynek na górze (1 w stanie martwym), więc może cokolwiek podpowiem. Były poprzebarwiane od plomb, przez kilka miesięcy nabrały barw prawie tęczowych ![]() ![]() ![]() Acha, i popieram Nutkę, tutaj chodzi przecież o małe podpowiedzi a nie leczenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
To nic ze masz martwe przody.Mozna je zrobic tak ze nie bedzie widac nic.Przy dzisiejszych metodach to nic trudnego.Mam kolezanke ktora w wyniku wypadku jak byla mala uszkodzila sobie dwa przednie zeby, przez jakis czas miala je szare ale potem poszla do dentysty i on jej cos zrobil i ma teraz bardzo ladne zabki.Takze musisz zmienic dentyste.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
na początku zmień dentyste, jak ci ten nie pasuje. Moje zęby do piękności też nie należa, ale mam proste, ale nie białe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Droga Załamana,
ja w wyniku wypadku na rolkach dorobiłam się niedość, że martwej (górnej) jedynki to jeszcze cofniętej... W te wakacje poszłam z tym do dentysty (szkoda że tak późno) i wyszłam z pięknym, "nowym" ząbkiem. Wiertłem do borowania "zjechał" mi trochę powierzchnię zęba i na to położył najzwyklejsze wypełnienie w odpowiednim odcieniu. Później tylko wyprofilował i wygładził. W moim przypadku musiał trochę tego wypełnienia nadłożyć żeby wyrównać do zdrowej jedynki. Niektórzy dentyści nie chcą czegoś takiego robić bo to wypełnienie może z czasem odpryskiwać i takie tam, ale ja wolę w razie czego iść na ponowne nałożenie niż mieć ciągłe kompleksy. EDIT: coś mi się zdaje, że to ta sama "metoda" o której napisała badzia987 Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Czesc
o jak fajnie , widze że odzew jest. Może faktycznie czas zmienic dentyste. Tylko że jak do tej pory myslalam że nie ma lepszego od tego do któego chodziłam. Miał gabinet w imare nowoczesny, mimo że to prowincja ale co z tego, bede musiala zainwestowac i wyruszyc do wiekszego miasta na polowanie na dentyste. jednak moge miec łądny uśmiech. Niekoniecznie zależy mi na usmiechu prezenterki Wiadomosci ale poprostu o ładnych zabkach bez wypełnien itp. Pozdrawiam!! i piszcie ........... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
![]()
Masz strasznie przebarwoine zęby, na początek proponuje kupić szczoteczkę elektryczną, fluor i oczywiście zmienić dentystę, bo niestety jak to bywa sa gorsi i lepsi specjalisci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
a może założyć sobie licówki na ząbki - świetna rzecz można zupełnie zmienić kształt zębów - pozbyć się np szpar pomiędzy zębami - i zmienić ich kolor. Licówek nie musisz zakładać na wszystkie zęby tylko na te na które jest taka potrzeba no tylko na 1 lub tylko na górę albo na dół.
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
dubel
Uciekaja wszystkie mysli zle - z kazdym dniem .... Edytowane przez Moniquee Czas edycji: 2006-11-16 o 15:22 Powód: dubel |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
licówki są strasznie drogie,mi by sie przydały na górne jedynki i dolne bo prawe jedynki mam wysunięte do tyłu,na licówki mnie nie stać,na aparat też jedyny sposób to usunąć te ząbki i wstawić sztuczne mocuje sie je chyba drutami czy czymś...u mnie taki zabieg to 360 zł. obojętnie czy za 1-2-3 czy wszystkie zęby na jednym łuku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.