Mam najbrzydsze zęby na świecie:( !! czy da sie to zmienić?? nie wystraszcie sie FOT - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-11, 23:12   #1
zalamana1990
Przyczajenie

Mam najbrzydsze zęby na świecie:( !! czy da sie to zmienić?? nie wystraszcie sie FOT

totalna załamka. poprostu chcialabym miec ząbki łądne nie koniecznie juz bialusie jak śnieg ale proste i ładne!! a to chyba jest juz nie możliwe?? tak?? jest tu jakis dentysta???? kurcze co mi da wymiana plomb, wymienilam te w 3 i co, moze nie widac ich ALE JA JE WIDZE. a na początku tzn jedynki to jak wymienie plomby to i tak nic nie da bo te zeby mam martwe!! kurcze moze korony sobie zrobic?? ja sie kompletnie nie znam, jestem zdesperowana prosze pomóżcie!!!!!!!!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_16681.jpg (13,6 KB, 194 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_16841.jpg (18,2 KB, 176 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_16861.jpg (15,0 KB, 152 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_16901.jpg (14,1 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_16881.jpg (13,7 KB, 149 załadowań)
zalamana1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-12, 09:24   #2
cheer
Zakorzenienie

Dot.: Mam najbrzydsze zęby na świecie:( !! czy da sie to zmienić?? nie wystraszcie s

Nie rozumiem, chcesz się leczyć przez internet? Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta u dentysty...
cheer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-12, 09:33   #3
zalamana1990
Przyczajenie

Dot.: Mam najbrzydsze zęby na świecie:( !! czy da sie to zmienić?? nie wystraszcie s

Cytat:
Napisane przez cheer Pokaż wiadomość
Nie rozumiem, chcesz się leczyć przez internet? Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta u dentysty...
tylko że ja pytajac sie juz wczesniej "czy to szare bedzie widac na przodzie" dto powiedzial dentysta że tak bo to jedst martwe. Wiec ja sobie myśle że juz koniec. Ale moze on jest jakis niedokształcony i sa nowsze metody leczenia zębów!!!
Stary 2006-11-12, 09:53   #4
Jelonek
Zakorzenienie

Skoro twierdzisz, że dentysta jest niedokształcony to wybierz się do innego. Leczenie przez internet raczej nie wchodzi w grę.
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-12, 10:33   #5
nutka85
Wtajemniczenie

Wiecie cio? Trudno byłoby Wam borować i wybielać Autorce zęby przez neta...
Przecież wiadomo, że nie chce się tutaj "wyleczyć" a jedynie dowiedzieć o dostępne metody...

A wracając do pytanie, niestety nei umiem Ci pomóc. Sama mam paskudne ząbki, a na dodatek boję się dentystów jak ognia albo i jeszcze bardziej :|

Ale mam nadzieję, że któraś z Wizażanek Ci pomoże, chociaż wydaje mi się, że te Twoje ząbki nie są najgorsze...

a co do zmiany dentysty tez bym się do tego skłaniała
no...może nie zmiany, ale np. konsultacji u jakiegoś innego
Jeśli powie Ci to samo, to trudno, bedziesz szukać dalszych metod tu na necie, albo w jakichś artykułach.
a może okaże się, że ten "nowy" dentysta zna jakieś metody i rozwiąże Twój problem...

Życzę powodzenia i głowa do góry!!
pozdrawiam

Edytowane przez nutka85
Czas edycji: 2006-11-12 o 10:35 Powód: literówki
nutka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-12, 10:35   #6
novakia
Zakorzenienie

mysle ze nie chciałabyś zobaczyć moich zębów. a jednak ja z tego powodu samobójstwa popełniać nie bede tez mam martwą dwójke, mam krzywe i bardzo szybko sie psują-takie życie
Stary 2006-11-12, 10:42   #7
elisek
Zadomowienie

GG do elisek

Tak , trzeba zmienić dentystę.
Jestem właśnie w trakcie wybielania jedynek na górze (1 w stanie martwym), więc może cokolwiek podpowiem. Były poprzebarwiane od plomb, przez kilka miesięcy nabrały barw prawie tęczowych Nie potrafię w tej chwili podać ci fachowych nazw preparatów,ale kuracja wygląda tak. Najpierw dentystka pozbyła się wszystkich wypełnień, na to zostały nałożone podkłady i dopiero właściwy preparat wybielający. Wszystko przeprowadzane od wewnętrznej strony zębów. Stomatolog zaproponował mi wstępnie 3 wizyty, czyli 3 zmiany opatrunków (jak sam je nazywa). Po pierwszej wizycie mniej przebarwiona jedynka była już w bardzo dobrym stanie, po drugiej w idealnym, a druga w bardzo dobrym. Wymianki odbywają się co 3-4 dni, koszt jednego ząbka to tylko 20zł. Nie jest to typowe wybielanie, raczej pozbawianie zębów nabytych przebarwień i powrót do ich naturalnego koloru. Jeśli chcesz radykalniej zmienić barwę-wybielić wszystkie zęby to jedną z metod (jest o nich dużo na forum, musisz pogrzebać) jest nakładanie przez stomatologa żelu, a następnie naświetlanie lampą. Musisz wybrać się do osoby, która dysponuje taką metodą, tzn. ma w gabinecie lampę Na pewno nie odprawi cię z kwitkiem. Jak twierdzi moja dentystka, koszt takiej kuracji (kilka sesji) to 600-800 zł (u niej). Czekam więc niecierpliwie, aż zakupi ową lampę Co do krzywych zębów to chciałabym mieć takie krzywe jak ty. Mam tysiąc razy gorsze, a na to tylko jedna rada - aparat ortodontyczny.

Acha, i popieram Nutkę, tutaj chodzi przecież o małe podpowiedzi a nie leczenie.
elisek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-12, 11:01   #8
traci
Wtajemniczenie

To nic ze masz martwe przody.Mozna je zrobic tak ze nie bedzie widac nic.Przy dzisiejszych metodach to nic trudnego.Mam kolezanke ktora w wyniku wypadku jak byla mala uszkodzila sobie dwa przednie zeby, przez jakis czas miala je szare ale potem poszla do dentysty i on jej cos zrobil i ma teraz bardzo ladne zabki.Takze musisz zmienic dentyste.
traci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-12, 11:05   #9
badzia987
Wtajemniczenie

Hej. Bardzo Ci współczuję i patrząc na Twje foty pomyślałam o swojej jedynce. Otórz u mnie była trochę inna sytuacja: Ponieważ miałam złamaną jedynkę do połowy pewna dentystka nadrobiła mi ją jakimś materiałem. Pierwszy dzień był OK ale potemm ząbek sciemniał bo chyba jakaś krew tam doszła i zczęła się rozwijać jakaś próchnica . Byłam niezadowolona i przez 4 lata chdziłam z takim ciemnym zębem . Potem na szczęście trochę tego materiału odpadło i znowu trzeba było dorobić. Też byłam niezadowolona bo efekt był taki że pół zemba było powiedzmy białego a pół szarego. Znów po kilku latach materiał zszedł: zaczął sie na zembie osadzać osad z herbaty i wszystkiego co jadłam. Dobra tyle z mojej historii ale wiem co znaczy jak chcesz się wyszczerzyć i uśmiechnąć ale myślisz o tym. Zbliżenia na zdjęciach są dla Ciebie masakrą. W tym roku byłam na tyle zdesperowana że nawet myślałam o sztyftach.Poszłam do mojego osiedlowego dentysty. Babeczka taka średnia ale zrobiłam jej wywiad i powiedziałam czego chcę. Myślałam że będzie mi robić niewiadomo co a ona zborowała mi trochę tej "twarzowej części zęba" i na to nałożyła jakiąś masę- szkliwo czy co. Miałam to robione w kwietniu. Nałożyła na ząbek i spytała czy taki odcień tego szkliwa mi pasuje czy może jaśniejszy czy ciemniejszy i to było sprawdzane w różnym świetle: tzn z lampą i bez lampy.To coś się dobrze trzyma , nie zachodzi żadnym osadem i nareszcie mogę w pełni korzystać ze swojego uśmiechu a nie robić minę nr5. Ja nadal mam to coś czarnego w środku bo mi tego nie usunęła ale dobrze to tym szkliwem zamaskowała i jeszcze to jest na tyle fajne bo "uformowała mi" ten ząbek-nadała kształt. Radzę Ci żebyś popytała innych dentystów o takie coś czy można u Ciebie taką "maskę zastosować" bo wiadomo że każdy ma inny problem. Ja teraz po 7 latach( bo technologia idzie do przodu) nareszcie jestem szczęśliwa. Życzę powodzenia!!! Dodam że zapłaciłam za to chyba 100 czy 120 zł.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-12, 11:14   #10
pAtiŚ
Zakorzenienie

na początku zmień dentyste, jak ci ten nie pasuje. Moje zęby do piękności też nie należa, ale mam proste, ale nie białe mam taką już kość - niestety, żadne pasty wybielające mi nie pomagają, ani ani!
pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-12, 13:48   #11
Laity
Wtajemniczenie

Smile Dot.: Mam najbrzydsze zęby na świecie:( !! czy da sie to zmienić?? nie wystraszcie s

Droga Załamana,

ja w wyniku wypadku na rolkach dorobiłam się niedość, że martwej (górnej) jedynki to jeszcze cofniętej...

W te wakacje poszłam z tym do dentysty (szkoda że tak późno) i wyszłam z pięknym, "nowym" ząbkiem. Wiertłem do borowania "zjechał" mi trochę powierzchnię zęba i na to położył najzwyklejsze wypełnienie w odpowiednim odcieniu. Później tylko wyprofilował i wygładził. W moim przypadku musiał trochę tego wypełnienia nadłożyć żeby wyrównać do zdrowej jedynki.

Niektórzy dentyści nie chcą czegoś takiego robić bo to wypełnienie może z czasem odpryskiwać i takie tam, ale ja wolę w razie czego iść na ponowne nałożenie niż mieć ciągłe kompleksy.

EDIT: coś mi się zdaje, że to ta sama "metoda" o której napisała badzia987

Pozdrawiam

Laity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-12, 18:53   #12
zalamana1990
Przyczajenie

Czesc
o jak fajnie , widze że odzew jest. Może faktycznie czas zmienic dentyste. Tylko że jak do tej pory myslalam że nie ma lepszego od tego do któego chodziłam. Miał gabinet w imare nowoczesny, mimo że to prowincja ale co z tego, bede musiala zainwestowac i wyruszyc do wiekszego miasta na polowanie na dentyste. jednak moge miec łądny uśmiech. Niekoniecznie zależy mi na usmiechu prezenterki Wiadomosci ale poprostu o ładnych zabkach bez wypełnien itp.
Pozdrawiam!! i piszcie ...........
Stary 2006-11-16, 14:33   #13
zalamana1990
Przyczajenie

up
Stary 2006-11-16, 15:06   #14
ivonix
Raczkowanie

Smile Dot.: Mam najbrzydsze zęby na świecie:( !! czy da sie to zmienić?? nie wystraszcie s

Masz strasznie przebarwoine zęby, na początek proponuje kupić szczoteczkę elektryczną, fluor i oczywiście zmienić dentystę, bo niestety jak to bywa sa gorsi i lepsi specjalisci.
ivonix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-16, 15:17   #15
Moniquee
Zadomowienie

GG do Moniquee

a może założyć sobie licówki na ząbki - świetna rzecz można zupełnie zmienić kształt zębów - pozbyć się np szpar pomiędzy zębami - i zmienić ich kolor. Licówek nie musisz zakładać na wszystkie zęby tylko na te na które jest taka potrzeba no tylko na 1 lub tylko na górę albo na dół.
Stary 2006-11-16, 15:21   #16
Moniquee
Zadomowienie

GG do Moniquee

dubel

Edytowane przez Moniquee
Czas edycji: 2006-11-16 o 15:22 Powód: dubel
Moniquee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-16, 16:21   #17
kami828
Zadomowienie

licówki są strasznie drogie,mi by sie przydały na górne jedynki i dolne bo prawe jedynki mam wysunięte do tyłu,na licówki mnie nie stać,na aparat też jedyny sposób to usunąć te ząbki i wstawić sztuczne mocuje sie je chyba drutami czy czymś...u mnie taki zabieg to 360 zł. obojętnie czy za 1-2-3 czy wszystkie zęby na jednym łuku.
kami828 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości