|
Notka |
|
Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
problem z długimi postami, edycją i zdjęciami. :)
Witam.
Mam problem, który może nie jest uciążliwy, ale chciałabym znaleźć jego rozwiązanie. A właściwie to mam problemy. po pierwsze: nie mogę załączyć żadnego długiego postu, jesli pojawiają się w nim linki. Mam tu na myśli założenie tematu na targowisku - nie udaje się. Poza tym nie ładują mi się długie posty tego typu: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...6&postcount=39 i teraz mam problem..bo dziś pewnie posprzątam następne strony na moim gotowaniu i nie będę mogła zamieścić efektów do niedzieli..bo w niedzielę wraca TŻ, który zawsze robi to za mnie. u niego działa bez zarzutu. po drugie: edycja takich postów tez nie działa. jednak myślę, że to spowodowane jest tym, że one się nie ładuja. wniosek - po edycji też nie mogą się załadowac i pewnie dlatego nie mogę edytować. po trzecie: zdjęcia też sie nie chcą załączyć i tutaj tez zawsze wysługuje się TŻtem. wszelkie pliki usunięte. posprzątane. wylogowywanie sie i logowanie na nowo też. biedna ja ![]() edit. chciałam jeszcze dodać, że nigdy nie miałam problemu z załączeniem czy edycją zwykłych postów. tak jak np mogę teraz edytowac ten. ![]()
![]() |
#2 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: problem z długimi postami, edycją i zdjęciami. :)
Cytat:
Komp wolny od robali / wirusów / programów typu eMule? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
windows xp.
przeglądarka - na jednym komputerze najnowsza opera, na drugim trochę starsza wersja równiez opery. wirusów brak, bo jest i firewall i kaspersky i ad aware. wszystkie używane. ale zauważyłam, że nie mogę zamieszczac zdjęć też na innych stronach np. grono. moze to u mnie w firmie dostarczającej net coś dziwnego zrobili.
![]() |
#4 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Sugestia: spróbuj ściągnąć i zainstalować np. Firefoksa (www.firefox.pl) i powtórzyć te działania w innej przeglądarce. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: próbowałam w tym wątku dołączyć zdjęcie. nic z tego ![]() czekam, czekam, czekam i wyświetla się żądany url nie może zostać sprawdzony. błąd odczytu.
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Program typu Internet Security? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
po konsultacji z TŻtem już wiem
![]() Firewall jest, ale wyłączałam, gdy chciałam zrobic coś z czym miałam problem. nie wiem czy w Kasperskym nie ma czegoś takiego jak Internet Security. pewnie jest. jednak TŻ powiedział, bym napisała, że mamy to samo oprogramowanie, tak samo skonfigurowane i u niego udaje się bez problemu dołączyć to wszystko, u mnie nie udaje się nic.
![]() |
#8 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
1. firewall/IS ma ustawione preferencje dla domeny, na której działa 2. firewall/IS ma ustawioną blokadę na wizaz.pl niektórych czynności ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
hm. to teraz będę musiała poczekać na Tżta, by pogrzebał w ustawieniach tych programów, bo ja niestety na tyle informatycznie sprawna nie jestem
![]() to dam znać w poniedziałek co i jak. i dziękuję Złosiu za zainteresowanie ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
TŻ posprawdzał wszystko. nawet odinstalował programy, by była pewność. do tego wyłączył zaporę w service packu 2. i nadal nic nie udało się zrobić, pozostały te same problemy.
poza tym na IRCu osiedlowym wszyscy, których się spytałam mają taki sam problem. może wiesz o co miałabym się upomnieć u administratora sieci tzn. co może być zablokowane, że występuja takie problemy?
![]() |
#11 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Rozwiązanie: powiedz TŻ, żeby przejrzał ustawienia sieci i jeśli w kompie masz wskazany serwer proxy, to niech pokombinuje (wyłączy go). To samo w przypadku serwera w3cache. Jeśli nie pomoże, zgłoś problem do prowajdera. Takie sytuacje występują niemal zawsze przy przeglądaniu dynamicznych stron opartych na technologii AJAX za pośrednictwem jakiegoś "polepszacza" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
![]()
Podepnę się pod ten wątek, bo mam ostatnio problemy częściowo w podobnym temacie. Mam Mozillę Firefox 2.0, zainstalowaną najnowszą Java i nie działają przyciski. Np. nie działa szybka odpowiedź (ale cytowanie już tak), przy edycji, czy w "zaawansowanym oknie" nie mogę sformatować tekstu (np. wyboldować), nawet enter nie działa (edycja), tylko cały tekst jest w jednej linii. Sprawdzałam pod IE, i funkcje te działają bez zarzutu.
Zresztą od czasu instalacji najnowszego Firefoksa co jakiś czas mam problem z przeglądaniem stron. "Rozjeżdżają" mi się, co polega na powstaniu jednej kolumny z aktywnymi tematami (np. na Gazecie). Zero obrazków, brak normalnego układu strony i tła, tylko taka "litania" z podświetlonych tematów do artykułów (wstawię zdjęcie, jak akurat się to znów przydarzy). Przeinstalowałam Firefoksa, sprawdziłam ustawienia i wszystko jest "na swoim miejscu" (używam kilka lat MF, więc jej funkcje nieźle opanowałam) i nic się nie zmienia. Z góry dzięki za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() BTW: Ty też masz jakiegoś lokalnego dostawcę netu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Tak, ale jestem w tej sieci ponad 2 lata i wszystko jest ok. Zresztą to firma obejmująca z 1/3 Krakowa i opinie ma dobre. W razie problemów (np. piorun spalił kartę sieciową) bardzo mili panowie informatycy służą pomocą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez elsi Czas edycji: 2006-11-30 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba ja musze ruszyć tyłek do tej firmy od siedmiu boleści.
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
edytować coś sie nie udaje, to napisze w nowym poście, że ta firma od siedmiu boleści stwierdziła, że to nie ich wina, tylko forum i grona. tak..tak samo jak net ustawia się u mnie automatycznie po formatowaniu kompa (nie ustawia się oczywiście. trzeba to zrobić ręcznie).
dobrze, że TŻ jest tak blisko ![]()
![]() |
#17 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Aby ta firma nie weszła ostatnio na giełdę? Po nowy kapitał? Jeśli tak, to może wreszcie zainwestują w wykształconego inżyniera sieci... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
u mnie w ogole nie sa aktywne przyciski pogrubienia, zdjec itd.. Sa normalnie ikonki ale nie mozna na nie klikac. Mam firefoxa. Wczesniej bylo ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
robilam tak juz wczesniej - nie podziałało. Wczoraj robilam formata i postawiony jest nowy system a problem nadal jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Do osób które mają podobny problem!
Info ze strony FF Cytat:
U mnmnie podziałało;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.