|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wianek komunijny - czym zastąpić mirt?
Witam!
Za miesiąc 1 Komunia Św. mojej córki. Zaczęłam przeglądać propozycje i najbardziej trwały wydaje mi się z mirtu ![]() Myślę, ze sama dałabym rade zrobić , ale problem okazał się z dostępnością mirtu ![]() W kwiaciarniach brak, wysyłkowo to chyba musiałabym ze 3 sadzonki kupić. Dlatego proszę o porady czym zastąpić mirt aby był równie trwały.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wianek komunijny - czym zastąpić mirt?
a bukszpan?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Też o nim myślalam, ale na Śląsku to roślina wielkanocna jest i na wianki raczej nie pasuje. Chyba, że za miesiac to będą takie młode gałązki, listki są jasne i mięciutkie, więc moze by przeszło
![]() Może ktoś kojarzy coś zielonego, albo pracował w kwiaciarni, niekiedy dodaje się do bukietów i stoi to i stoi nawet jak kwiaty zwiędnął to nadal sie trzyma.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
moze dopomoże http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/56,113...unijna,,2.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam mirt w doniczce, dość gęsty i duży, spokojnie na wianek wystarczy. Kwiaciarka kupowała dla siebie na giełdzie bo ma zamówienia na wianki i wzieła 1 dodatkowy
![]() Teraz tylko muszę się nim dobrze opiekować bo wiem, ze jak mu coś nie spasuje to potrafi szybko uschnąć ![]() Pozostaje wymyśleć jeszcze kwiatki jakieś delikatne szybko nie wiednące ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.