|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Problem z kurtką :(
Witajcie! Chodzi o to że około 2 miesiące temu kupiłam w Zarze kurtkę. Niestety zepsuł się przy niej zamek (normalnie sie zapina ale potem rozchodzi sie na dwie cześci - mam nadzieję że nie zamotałam i wiecie o co chodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z kurtką :(
Jezeli tam nie pojdziesz i nie sprobujesz nie dowiesz sie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja napewno pobiegłabym z reklamacją
![]() ![]() Ja kiedyś kupilam spodnie - takie przecierane - i własnie też po jakichś dwóch miesiącach zaczęły pękać na tych przetarciach. Odniosłam do reklamacji - oczywiscie uznali. Więc Ty też sie nie zastanawiaj, tylko bierz kkurteczkę i wracaj do tej Zary. Muszą Ci to uznać. ![]() Daj znać jak poszło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Pójdę na pewno ale chyba dopiero w niedzielę będę miała czas a chciałabym się dowiedzieć już dzisiaj czy mam jakieś szanse bo aż mnie trzęsie jak sobie myślę że kurtka którą nie zdążyłam się jeszcze nacieszyć i jak dla mnie dość droga - narazie nie nadaje się do noszenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Aga ta, z całego seduszka życzę Ci powodzenia, ale okres reklamacji w Zarze wynosi maksymalnie miesiąc.... więc, nie sądzę, że Ci pomogą, chyba, że z dobrego serca
![]() http://www.zara.pl/i05/index.php?idioma=en, fiszka exchanges & refunds. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc tu chodzi tylko o zwrot. W Polsce obowiązuje taka ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej, w której art. 10 ust. 1 mówi: "Sprzedawca odpowiada za niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową jedynie w przypadku jej stwierdzenia przed upływem dwóch lat od wydania tego towaru kupującemu; termin ten biegnie na nowo w razie wymiany towaru. Jeżeli przedmiotem sprzedaży jest rzecz używana, strony mogą ten termin skrócić, jednakże nie poniżej jednego roku." Przy czym kupujacy jest zobowiązany powiadomić sprzedawcę o niezgodności towaru z umową w ciagu dwóch miesięcy od momentu stwierdzenie tej niezgodności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Edytcia, pewno masz rację, powołując się na tę ustawę, ale jakiś czas temu rówież zgłaszałam reklamację i chciałam wymienić spodnie na identyczną parę po okresie ok.5tyg. od dnia zakupu. I właśnie odpowiedzieli, że nie ma takiej możliwości - ich termin reklamacji wynosi 30 dni.
I nie mam na myśli tylko tych, które mogą być ZWRÓCONE, ale również i te do wymiany. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
W Zarze nie ma żadnych problemów z reklamacją, ani ze zwrotem w ciągu miesiąca(jeśli oczywiście ciuch nie był noszony). Twardo obstawaj przy swoim i na pewno Ci zareklamują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żenada jak dla mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
Tak, w Zarze. U mnie problem polegał na tym, że po kilku praniach materiał przy suwaczku zaczął się dziwnie wybrzuszać. Pojechalam do nich i dowiedziałam się, że niestety, czas minął i teraz nic nie mogą zrobić.
Nie awanturowałam się nie wiadomo jak, bo szkoda była mała, wolałam dać mojej Krawcowej do zrobienia i po sprawie, ale fakt, że zachowują się nieładnie. A swoją drogą, co oni mają ostatnio z tymi suwakami ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Moja siostra często reklamuje coś w Zarze albo zwraca, bo dużo tam kupuje. Ostatnio była to reklamacja płaszcza i na pewno nie było to w ciągu miesiąca, raczej dwóch. Chyba, że coś pozmieniali.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie za zainteresowanie z Waszej strony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Gość
|
Powodzenia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i daj znać jak poszło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
heh, co oni mają z tymi ubraniami w Zarze??
![]() 2 tygodnie temu kupiłam tam kurtkę, niedawno z przerażeniem zauważyłam, że jeden z zewnętrznych szwów już sie popruł ![]() myślicie, że to się nadaje do reklamacji?? tym bardziej, że tą kurtkę to już trochę nosiłam... no ale żeby się popruła po 2 tygodniach??!!?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy tam nie kupowałam (to chyba droższy sklep) i juz wiem, że nic tam nie kupię. benito próbuj, skoro to dwa tygodnie to - jak pisza dziewczyny - powinni Ci to uznać, ale jak bedzie to nie wiadomo. Też daj znać jak poszło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
No więc byłam dzisiaj z tą kurtką i sprawa wygląda tak: Bardzo miła pani poinformowała mnie że mam dwa wyjścia: albo oddam kurtkę do reklamacji i powędruje ona do rzeczoznawcy i on określi co dalej robić (a przeważnie decyzja jest taka że produkt po prostu naprawiają i oddają) ale to będzie trwało do 4 tygodni nawet. Drugie wyjście to takie że od razu decyduję się na oddanie kurtki do ich krawcowej (bez wypisywania reklamacji) i ona w ciągu 3-4 dni mi kurtkę naprawia. Może też zajść sytuacja że ta krawcowa nie będzie miała odpowiedniego zamka do mojej kurtki i wtedy zwracają mi pieniądze. Oczywiście nie wiem czy dobrze zrobiłam wybrałam opcję drugą
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
No to w sumie dobrze Ci poszło, bo reklamacja podlegała rzeczywiście naprawie i nie mogłaś liczyć na zwrot kasy od razu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też wybrałabym drugą opcję - przynajmniej wiesz, że pochodzisz jeszcze w tej kurtce w sezonie, a jak zwrócą kasę to kupisz nową. Pozrdawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Nie chciałam zakładać nowego wątku więc się podepnę.
Tydzień temu kupiłam kurtkę wczoraj zakładając ją stwiedziłam, że pękła na szwie i jest dziura. Wzięłam paragon i poszłam do sklepu i oddałam kurtkę. Pani przyjęła reklamacje wypisała kartę zwrotu. Spytała się czy chce zwrot kasy czy nową kurtkę. Ja powiedziałam, że kurtkę. I jest jedno ale na odpowiedż mam czekać 20 dni!!!! Zostałam bez kurtki w okresie jesienno- zimowym na tak długo? Oczywiście mam inne kurtki, ale czy reklamacja naprawdę aż tyle trwa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Niestety... ja kiedyś czekałam na rozpatrzenie reklamacji butów 21 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedź, ja troszkę niecierpliwa jestem i już bym chciała wszystko szybko, ale to nic poczekam tylko obawiam się, że ja będę czekać te 20 dni, a oni mi powiedzą, że to moja wina i że sama sobie rozprułam ją
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.