|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Gloria Vanderbilt
Witam.
Mam nadzieję, że nie powielam tematu, ale poprzez wyszukiwarkę nic nie znalazłam ![]() Proszę o opinie na temat perfum marki Gloria Vanderbilt. Widziałam te perfumy na allegro w całkiem przyzwoitych cenach, ale nigdzie nie znalazłam nic na temat zapachów (oprócz nut zapachowych poszczególnych perfum). Wolałabym jednak poznać opinie osób, które używały lub używają tych zapachów. Z góry serdecznie dziękuję ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Gloria Vanderbilt
Używałam V Glorii Vanderbilt-lekko brzoskwiniowo-herbaciany,przyjemny,owoc owy zapach,dość trwały.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
czy to te w tej buteleczce z łabędziem?
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Nie-V jest w prostej buteleczce-ten z łabędziem to chyba pierwszy zapach GV i nazywa się po prostu Gloria Vanderbilt.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedź
![]() myślę też nad reverie
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Znam tylko jeden zapach Honeymoon, miodowy z nutą cynamonu. Piękny
![]() Pamietam jak kilka lat temu dostalam od Paniszprotki wlasnie Honeymoon, Dzing i Stile Crime ale był szał ![]() To były czasy... Edytowane przez Vanessa io Czas edycji: 2009-03-04 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Moja koleżanka używa namiętnie. Kupuje poprzez internet, bo w perfumeriach ciężko o niego. Ja mam mieszne uczucia. Taki PRL owski troszkę. Przytłaczająco duszący. Podobny do "Być Może'. Małe pojemności są w prostąkątnym flakonie, większe w okrągłym, wszystkie z łabątkiem. Ale , co kto lubi!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam w ciemno na allegro, ale nie te z łabędziem tylko Reverie. Opis brzmiał interesująco, a jak będzie w rzeczywistości przekonam się jak do mnie dotrą
![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Podczas świątecznych porządków odkopałam w szafie zabytkowe znalezisko w postaci 50 ml flaszki edt Honeymoon Glorii Vanderbilt (z około 8-9 ml ubytkiem). Chciałabym poprosic którąś z Was o ekspertyzę - chodzi mi ocenę znawczyń i wielbicielek tego zapachu - czy perfumy te pachną tak jak powinny??
Na pewno są orginalne (pochodzą z bezcłówki, mają kartonik) i były przechowywane w pudełeczku, z dala od światła. Moja mama dostała je w prezencie - ja sama nigdy wcześniej ich nie testowałam, a mają już swoje lata... w początkowych nutach zbyt mocno czuc przez kilka chwil alkohol, po jakimś czasie zapach "normalnieje" - jest ciepły, lekko gryzący i cynamonowy, trwały. Chciałabym się tej nieszczęsnej flaszki pozbyc, ale też nie chcę nikomu wciskac bubla. Stąd moja prośba: która z Was, drogie Wizażanki, zechciałaby przyjac małą, zrobioną przeze mnie próbeczkę tego zapachu i go ocenic? Będę wdzięczna za pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamie sie podobal. Teraz pomyslalam, ze sobie gp przypomne i meandrujac miedzy polkami w sklepie - tadam! 15tka za ... 3 funty. Testowalam nadgarstkowo raz, strasznie ... PRL czuje. Troche herbaty ale calosciowo chyba nigdy nie uda mi sie go oswoic. Mama chyba zostanie uszczesliwiona vanderbiltem kolejny raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.