|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Pobór do wojska- rocznik 81?
Ostatnio słyszałam że podobno rocznik 81 jest już wolny od służby wojskowej. Czy ktoś może potwierdzić info?
Nie palę ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2011-10-18 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pobór do wojska- rocznik 81?
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
wydaje mi się, że jest to tak:
jeśli chłopak skończył studia w normalnym trybie (tzn. wszystkie semestry, na koniec napisał i obronił pracę magisterską) to WKU da mu spokój, jeśli jednak został skreślony z listy studentów wcześniej (np. z powodu niezaliczenia semestru), to 25 lat to niestety za mało - powołują chyba do 27 albo 28 roku życia. Pewności jednak co do tych informacji nie mam, brat już daawno temu to przechodził i zapomniałam co i jak ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Wprosze się do Twego wątku z pytaniem
![]() Dziewczyny albo chłopcy...mój TŻ ma jutro komsje i ... czy dadzą mu odroczke do października jak powie, że che iść do szkoły odd nowego roku szkolnego na jakies studium?? Teraz ma komisje bo w poprzedniej szkle go wylali za niezaliczony semestr. Ranyyy może ktoś coś wie...to już jutro...nie chce go stracic na 9 miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz to że on im powie że chce się uczyć raczej nie zrobi wrażenia, a jak wiadomo póki co świstka nie ma że, np. zapisał się do studium, bo wiadomo na rekrutację chyba jeszcze za wcześnie. W każdym bądź razie niech niczego nie podpisuje i wyjaśnia, że np. za miesiąc sklada papiery i wówczas może im przynieść zaświadczenie że został przyjęty. Nie wiem wymyślajcie coś
![]() ![]() U mojego TŻta sytuacja dalej niewyjaśniona, nie odebrał tamtego poleconego i czeka na kolejny. W czerwcu składa paiery- czyli jeszcze miesiąc niepewności ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Nom to mi chłopa jednak chcą zabrać wrrr Dostał skierowanie na testy psychologiczne i jeśli je pozytywnie przejdzie ( w co nie wątpię
![]() ![]()
![]() |
#9 |
BAN stały
|
jak wasi TŻ dostaja polecone a nie sa nigdzie zapisani to niech ida sie na szybko zapisac na jakies prywatne uczelnie (np www.wsb.pl), tam rekrutacja jest od poczatku kwietnia i dostana swistek i maja spokoj do pazdziernika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Tylko że mojemu TŻ powioedzieli, że taki świstek że jest zapisany do szkoły nic nie daje. Bo nie chodzi o to, że jest do szkoły zapisany a o to, że musi byc w TRAKCIE nauki.
![]()
![]() |
#11 |
BAN stały
|
jakby wczesniej o tym pomyslal to by dal ten swistek i by mial z glowy
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
moj brat ma 25 lat i tez dostal wezwanie. odkładał obronę pracy i wkońcu go złapali. żaden świstek nie pomoże, bo już go kiedyś przyniósł że broni się za pół roku. teraz powiedzieli, że jak na obronę wyznaczoną na 15.02 to mogą go puścić na przepustke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A ja powiem, że wszystko zależy od podejścia komisji, bo mój były facet dostał bilet do wojska, bo go wyrzucili ze studiów, ale powiedział im, że złożył dokumenty do innej szkoły i za tydzień ma egzamin wstępny i będzie wiedział czy się dostał czy nie.I oni się na to zgodzili, kazali mu przyjść za tydzień po egzaminach i było ok. Poza tym można też napisać podanie, że nie chce się iść w tym poborze do wojska, tylko w kolejnym i jeśli w tym czasie znajdzie się szkołę, to i tak nie wezmą do wojska. Poza tym z tego co słyszałam, rocznik 81 jest najbardziej ściganym rocznikiem, bo zostało już im mało czasu na to, żeby ich wcielić do armii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
To prawda teraz wszystkich ciagna do wojska. Jest ono obowiazkowe dla wszystkich i nikt sie nei wymiga nawet jak sie skonczy studia czy wyjedzie potem trzeba to odrobic . Mój brat studjuje i wzioł sobie urlop dziekanski i tez go sciagneli do wojska i nie uwzglaednili nawety tego ze bedzie sie dalej uczyl powiedzieli ze moga go puszczac na zajecia
![]() Na poczatku moj brat tez myslal o jakis orzeczeniach lekarskich itd. ale w wojsku komisja wcale nie jeste chetna na takie numery ![]() ![]() ![]() ![]() zeszta tlumaczono im ze nie warto robic z siebie wartaia czy ciezko chorego bo to juz zostanie w papierach na całe zycie a potem z takim czyms ciezej o prace ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez magdzialenk@ Czas edycji: 2023-12-17 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
a moj TŻ (rocznik 86) mysli bardzo perspektywicznie i... sam sie zglasza do wojska
![]() ![]() ale TŻ chyba ogolnie chcialby isc do wojska. to bedzie dla niego cos jak darmowy wakacyjny oboz survivalowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
mój mąż (rocznik 80') gdy był w trakcie nauki w studium dostał wezwanie z WKU. I ponoć studium to żadna wymówka, chcieli go wziąć, ale wynikły poważne problemy z kręgosłupem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Oshinku ,spytałam się właśnie mojego TŻ ,który jest wojskowym.Oto co powiedział : - Skreśliony, ze studiów,to od razu go "pykli".
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
We wrześniu (przed obroną inżyniera), Mój TŻ też dostał awizo z WKU. Strasznie się bał tam iść. Myślał, że pewnie będą Go chcieli zabrać do woja ![]() Ale się okazało, że jeśli przyniesie dyplom ukończenia studiów to przeniesią Go do rezerwy (jest z rocznika 82). A tu podaję link do ustawy o przeniesienie części poborowych: http://bap-psp.lex.pl/serwis/du/2005/0838.htm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
TŻ jednak wymigał się
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.