|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
plowanie na mysz..
Witam..opisze pewną sytuacjie..z jednego punktu widzenia zabawną a z drugiego okropnie męczacą i "straszą"(jak dla kogo
![]() Otóż w niedziele moja mama otworzyłą balkon (zaznaczam ze mieszkam na pierwszym piętrze w bloku ![]() ![]() Szukam szukam nie ma..wkoncu wyszła mała szaro czarna myszka (jak dla mnie słodka ![]() ![]() ![]() Porozstawiane łapki po całej kuchni cfaniara wyciąga jedzenie z łapek i nic jej sie przy tym nie dzieje i zawsze uciekała ![]() Wkoncu przekonani ze mysz znajduje sie w kuchni mama lekko odstresowana. Siedze własnie teraz w pokoju z mama i słysze ze cos podżera za moim łózkiem..mama spanikowała wybiegła z pokoju i zeczeła tak płakac i mówic takie rzeczy że az sie przeraziłam.. że spotkała ją najwieksza kara w zyciu ze najwieksze cierpienie i tak płacze ze nie mogłam jej wogóle uspokoic siedziała i płakała.. ![]() I niewiem pomyslałam ze moze udac sie do psychologa niewiem jakiegos terapeuty bo to juz jest męczące dla mnie troche ![]() ![]() ![]() Ciągle próbuje jej wytłumaczyc zeby sie nie bała ze ja sobie z nią poradze ze nic jej nie zrobi ale to nic nie daje ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
xxyy
|
Dot.: plowanie na mysz..
doskonale rozumiem Twoja mama, mam taka sama fobie, tylko ze przed zabami. kiedy widze zabe wapdam w panike, czasem placze bo musze obok niej przejsc... TŻ i wiele oob tluamczylo mi ze nie ma sie czego bac, to tylko zaba, nic mi nie zrobi. ale ten starch jest silniejszy.
postarajcie sie wymyslec jaks inny sposob i zlapac mysz. a do psychologa tez mozesz sie wybrac z mama.. o ile bedzie chciala.. powiedz jej ze niepokoisz sie o nia.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Własnie poruszyłam z nią ten temat isc do psychologa czy cos no niewiem kurde jakos chce jej pomuc ale kurde tej myszy nawet sie wyczaic czasem nie da bo siedzi cicho ze wogóle nawet niewiadomo czy zyje nagle znalazła sie w moim pokoju wiec zostawiłam łapke obok łózka zobacze co będzie dalej..
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
rozumiem Twoja mame
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ale nie dajesz jako wabika ser zółty ? Ostatnio przeczytalam ze myszy nie lubia sera i mnie zszokowalo. Każdy ma jakąś fobię. Ja bym uzyla wszelkich dostepnych na rynku srodkow myszobojczych. To moze by Twoja mame uspokoilo. A jak nie to isc do psychologa :/ Bo w przypadku Twojej mamy ta fobia jest bardzo zawansowana i wrecz uniemozliwia normalne zycie i jej i pozostalym domownikom.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
wszystkie trutki jakies chemikalia specyfiki odpadają bo naje sie i gdzies mi potem za szafą zdechnie i co wtedy?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Myszy to PASKUDNE GRYZONIE! Można się przez nie bardzo niebezpiecznych chorób nabawić!! Żeby mysz się przecisnęła przez szparę, wystarczy płaski otwór o grubości długopisa
![]() TROCHĘ TEORII ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
boze, ja tez mam takie cos. jak tylko zobacze mysz to dostaje czegos. kiedys u dziadka w domku byla to weszlam na stolek i dostalam histerii jakies. straszne to jest, ze to tylko male stworzenie, ale ja sie tego boje, brzydze i co tylko!
ale to jescze nic. moj TZ ma domek w gorach. kiedys pojechalismy tam sami, z moja kumpela. poprosilam ja zeby pierwsza weszla do saloniku, poogladala, czy nie ma, w szafkach itp. nie bylo. ja uradowana. ale za jakis czas chcialam wrzucic cos do kosza na smieci. otwieram wieko ( w ktorym byla dziura) a tam na dnie mysz zdechal, rozlozona po czesci.... chyba nie musze pisac co sie ze mna dzialo..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
xxyy
|
przypomnialo mi sie ze tez kiedys mialam taka akcje. siedzialam sobie pewnego majowego wieczoru w pokoju, okno mialam otwarte, bylo dosc cieplo. patrze a tu nagle na suficie.. wielki gruby czarny pajak
![]() TŻ przyjechal do mnie odsunelismy meble, odkurzylam kazdy zakamarek i pajaka nie znalazlam. po jakims czasie stwierdzilam ze go nie ma i wrocilam do pokoju. ale to co wtedy przezywalam to byl koszar. wiem ze to tylko pajak.. ale balam sie go, brzydzilam. i ogolnie taka bezradnosc..
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
To z pająkami to inna historia mam to samo...heh
A mysz prawie złapana dziadek rpzyjechał i nawet ja zagonilismy do pokoju duzego siedzi pod łózkiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj nastapił tragiczny koniec mysiego harcowania po moim domu..wzruszyłam sie troche bo nie chciałam jej usmiercac tylko wolałam złapac ale niestety nie dała się
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.