|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Od czego zacząć?
Witam, chciałabym schudnąć kilka kilogramów (ok. 5), lecz mam problem z doborem odpowiednich ćwiczeń... Kilka tygodni temu przeszłam na dietę, ale wiem, że to nie wystarczy, dlatego chcę się wziąć za ćwiczenia. Nie wiem od czego zacząć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Od czego zacząć?
jeśli do tej pory nie ćwiczyłaś regularnie i przez dłuższy okres czasu, to wystarczy jak będziesz ruszać się 3-4 razy w tygodniu - będzie to wystarczający bodziec dla organizmu. z ćwiczeń polecam gotowe programy (tym bardziej jeśli nie masz doświadczenia). mnie pomogły ćwiczenia z Jillian Michaels (wcześniej ćwiczyłam mniej efektywnie, bo po swojemu - tak jak WYDAWAŁO mi się, że będzie dobrze). na początek polecam chociażby 30 day shred. co do techniki wykonywania ćwiczeń, to wiadomo, że na początku nie robi się wszystkiego poprawnie, ale z czasem wszystko da się opanować
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o domowe ćwiczenia to tak, jak wyżej Zomzom pisała, jeżeli jesteś początkującą to spróbuj Jillian. Możesz zerknąć też na Zuzkę Light. Z czasem możesz też pójść w kierunku domowego treningu siłowego ![]() Przy gruszkach nie koniecznie należy się skupiać na dolnych partiach. Jeżeli one będą miały schudnąć to schudną. Często korzystniej jest popracować nad górnymi partiami tak, aby wyrównać proporcje między dołem, a górą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
hejka, jak tam Twój trening? ja nie bede dawac porad-nie jestem do tego odpowiednia osoba
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
to i ja się dołączę z prośbą...
mam przed sobą długą i ciężką walkę z moimi zbędnymi kg...póki co robię rozeznanie w klubach fitness i siłowniach więc pomyślałam, że może zacznę ćwiczyć w domu zanim zbiorę się do klubu. Mam bardzo dużo do zrzucenia, głównie chciałabym się pozbyć brzucha i wewnętrznej strony ud. Niestety niedawno miałam uraz kolana (ach te śliskie chodniki....) i wszelkie przysiady i tego typu rzeczy muszę ograniczyć. Co byście mi poleciły? Błagam o pomoc... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.