![]() |
#1 | |
Zakorzenienie
|
Do szkoły bez komórki-nakaz odgórnyCytat:
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do szkoły bez komórki-nakaz odgórny
Co do telefonów to się zgadzam(aż nie wierzę, że zgadzam się z "szanownym"ministrem; ))Do szału doprowadzają mnie dzieciaki które ledwo odrosły od podłogi a już biegają po szkole z telefonami i sprawdzają który ma lepszy model
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Zgadzma się z tym,żeby wprowadzić taki zakaz,przynoszenia telefonów do szkół.
![]() ![]() To dopiero początek zakazów,tak mi się zdaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nie uważam tego za dobry pomysł
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Można jeszcze rozwiązac sprawę sms-ów na lekcji konfiskując telefon i oddawac go rodzicom ![]() EDIT: proponuje jeszcze żeby minister wprowadził zakaz uzywania telefonów w Sejmie podczas obrad ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
W moim LO jest zakaz używania telefonów komórkowych NA LEKCJI. W czasie przerwy-ile wlezie. I myślę, że to wystarczy, bo uczniowie naprawdę boją się straty telefonu(telefon używany na lekcji jest konfiskowany-odebrać może tylko rodzic) I nie podoba mi się to, że w liceach tak, ale i gimnazjach i podstawówkach nie. Szkoła to szkoła i wszędzie powinno być tak samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
dla mnie to w ogóle dziwne, że podczas lekcji wysyła się smsy albo rozmawia przez tel :0
przecież to szkoła, a nie pub nie mam nic przeciwko - dzieciakom nic się nie stanie jeśli przez kilka godzin nie będą dzwonić ![]() co do mundurków - mi się podobają, kojarzą się dość elitarnie, chociaż dziwnie będą wyglądać niektóre osobniki w takim mundurku - np. właściciel/ka 10 kolczyków w róznych miejscach na twarzy, solidnej tapety, czy też irokeza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dlaczego nie można używać komórki podczas przerwy? Na lekcjach rozumiem, ale na przerwie? A poza tym dzieciom w młodszych klasach, służy on przede wszystkim do komunikacji z rodzicami.
A o tych mundurkach, to w ogóle szkoda mówić.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;3006188]W moim LO jest zakaz używania telefonów komórkowych NA LEKCJI. W czasie przerwy-ile wlezie. I myślę, że to wystarczy, bo uczniowie naprawdę boją się straty telefonu(telefon używany na lekcji jest konfiskowany-odebrać może tylko rodzic) I nie podoba mi się to, że w liceach tak, ale i gimnazjach i podstawówkach nie. Szkoła to szkoła i wszędzie powinno być tak samo.[/QUOTE]
Jestem przeciwko. O ile uczniowi podstawówki, ewentualnie gimnazjum nie jest za bardzo potrzebna - zazwyczaj szkoła znajduje się blisko domu, to licea często znajdują się daleko od domu. Jeśli istnieje możliwość prostego kontaktu ze światem dla ucznia to dlaczego mamy go komplikować ![]() Co innego kategoryczny zakaz używania telefonu na lekcji. Wiadomo z resztą jak to jest z zakazami. Papierosów i alkoholu też teoretycznie nie powinno się sprzedawać niepełnoletnim... ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
rozumiem i popieram,zeby na lekcjach nie uzywac telefonu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;3006188]W moim LO jest zakaz używania telefonów komórkowych NA LEKCJI. W czasie przerwy-ile wlezie. I myślę, że to wystarczy, bo uczniowie naprawdę boją się straty telefonu(telefon używany na lekcji jest konfiskowany-odebrać może tylko rodzic) I nie podoba mi się to, że w liceach tak, ale i gimnazjach i podstawówkach nie. Szkoła to szkoła i wszędzie powinno być tak samo.[/quote]
Od kiedy ten zakaz jest wprowadzony? Co wy na to jak nauczyciel rozmawia przez telefon w trakcie lekcji?
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dla przypomnienia .
Lat temu kilka jeszcze-komórki ,albo nie miał nikt,lub też mieli nieliczni. I się żyło ![]() Więc szczerze powiem,że nie rozumiem argumentu "dla kontaktu z rodzicami".To tylko wymówka,bo przecież nikt po skończonych lekcjach ,chyba nie melduje rodzicom,że oto zadzwonił dzwonek i jestem w drodze do domu.
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedys tez bylo duzo wiecej szkol ,na kazdym osiedlu po dwie, trzy. Wiec dziecko moglo sobie wyjsc piec minut przed dzwonkiem i bylo w szkole, teraz czasami najblizsza szkola jest dobre pare przystankow dalej.
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
to jest dobry pomysl
![]() kiedys nie bylo komorek i nie bylo z tym problemu. oczywiscie mozna by przynoscic do szkoly telefon ale zakazac go uzywac....ale...jakos nie chce mi sie wierzyc, zeby dzieciaki sie do tego zastosowaly ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Z komórkami to dobry pomysł zawsze w gimnazjum wnerwiały mnie bachory które podczas lekcji odbierały telefon a jeszcze za dzwonek mieli muczącą krowe. W moim LO obowiazuje zakaz używania komórek na lekcji i bardzo dobrze ale w czasie przerwy czemu nie .
A co do mundurków to uważam że w pożądnych LO nie ma takich osób które przychodzą ubrane jak na dyskoteke chociaż wyjątki zawsze się znajdą ale nie trzeba przez to karać cała reszte
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Natii-od kiedy to nie wiem, bo uczę się tam dopiero od 2 miesięcy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;3006317]Natii-od kiedy to nie wiem, bo uczę się tam dopiero od 2 miesięcy
![]() ![]() Za mojej bytności go tam nie było ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem "za".
Przeżyłam prawie całe liceum (oprócz ostatniej klasy) bez komórki i żyję ![]() Za to rzeczy, do których dzieciaki wykorzystują teraz te komórki to naprawdę porażka. Mało kto rozmawia przez nie z rodzicami ![]()
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Dodam jeszcze że nauczycieli w mojej szkole obowiązuje taki sama zakaz uzywania komórek na lekcji
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale naprawdę nie rozumiem czemu ten zakaz ma służyć. Chyba w każdej szkole obowiązuje zkaz używania telefonu podczas lekcji. Ale przerwa... Czemu nie? Zamiast zająć się czymś poważnym zakazują i wymyślają co raz więcej rzeczy do których i tak nikt się nie zastosuje.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
pomysl dobry, zarowno z telefonami jak i z mundurkami. moze w liceum juz nie sa konieczne takie zakazy, o tyle w podstawowkach i gimnazjach skonczy sie popisywanie i konkurowanie w taki sposob. jeszcze bym wprowadzila upomnienia dla wymalowanaych dziewczynek w podstawowkach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
A dla mnie to kolejny bezsensowny wymysł ministra, który czuje na plecach zbliżające się wybory i dawno szkoły na oczy nie widział. Nie sądze żeby istniały szkoły w których wolno używać komórek na lekcji. A jeśli o przerwe chodzi to komu to przeszkadza? telefon miałam jeszcze w podstawówce, nie raz się przydał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
u mnie tez. u mnie jest zakaz uzywania na lekcji. ma byc wylaczony. ma nie slychac ze dzwoni. a jak ktos uzywa to nauczyciel zabiera i do dyrektora :P
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Codzę d gimnazjum i dosyć się udzielam w życiu szkoły <to kółko, to akadademia, to wmiana uczniów z zagranicą itp.> i przyznam, że moja mama t by już dawno była siwa z nerwów, gdyby nie komórki.
Przykłdowy dzień z wczoraj: zamiast wrócić do domu o 13:30, czyli normaniepo 6 lekcjach w domu zawitała dopiero po 17. Bo akademia na 11 listopada ;/ i pomoc angliście ;/ A ponieważ moja mama jest w domu od 13, to zdążyłaby sę sporo nagłowić gdzie się podziewam. Zakaz używaia telefonów na lekcjach - tak. Ogólnie w szkole- nie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
kiedys ludzie nie mieli komórek i żyli. nikt nie umarł, pomoc można zawsze było wezwać, sama jeszcze w liceum korzystałam z karty telefonicznej i w nagłych wypadkach zawsze mogłam zadzwonić. ja sama traktuję komórkę jak smycz, w którą ludzie sami się pakują. i zupełnie niepotrzebnie. może bedą dzieciaki uważać na lekcjach, a nie smsować z kolegami o pierdołach.
z resztą pozniej zaczyna się licytacja, kto ma wiecej bajerów w telefonie, świecidełek i innych cekinów. mój kuzyn prawie płakał, "bo wszyscy mają" a on nie miał wypasionego telefonu. pozatym może zmniejszyłoby to zjawisko kradzieży w szatniach na wf.
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w czasie lekcji oraz przerw-powinien leżeć w torbie bądź kieszeni-wyłączony. To co się dizeje na przerwach w niejednej szkole-to przechodzi ludzkie pojęcie-nie tak dawno pokazywali uczniów podczas przerwy,gdzie kilku się lało ,a inni ich filmowali komórkami.To chyba do tego nie powinna służyć komórka-to takie przyzwolenie na chuliganienie.Bo młodzież aż korci,żeby jakąś zadymę sfilmować. A od takich niewinnych gierek na przerwach się zaczyna.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No prawie. Bo telefonu w podstawówce nie miałam ![]() Cytat:
Ale istnieją też takie gadżety jak aparaty, kamery i inne. A jeśli, ktoś się do tego zakazu zastosuje to ci grzeczni, dobrze ułożeni uczniowie, którzy w życiu by takiej awantury z komórką nie zrobili. A ci do których ten zakaz jest skierowany i tak będą te komórki nosić. A jak zostaną skonfiskowane to przyjdzie mamusia wielce urażona, że własność dziecka zabrali...
Tom Waits Edytowane przez rambo Czas edycji: 2006-11-02 o 18:18 Powód: odniesienie się do jeszcze jednego cytatu :) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
moim zdnaiem to kolejny beznadziejny pomysl giertycha, z reszta jak wszystkie poprzednie;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.