|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
**pomóżcie Mi Uszyć Sukienkę Please :))))**
Witam,
Niedługo mam imprezę i bardzo chciałabym mieć wymarzoną sukienkę, problem jednak w tym, że w żadnym sklepie takiej nie ma. Postanowiłam więc, że sama ją uszyję. Bardzo Was proszę kochane osóbki o pomoc bo średnio się na tym znam. Dołączam zdjęcie tej sukienki. Ma to być coś takiego tylko z nieco mniejszym dekoldem. bardzo chciałabym żebyście pomogły mi z wykrojami i jakimiś pomysłami np dotyczącymi materiału itp. Będę wdzięczna za każdą radę. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: **pomóżcie Mi Uszyć Sukienkę Please :))))**
Cześć wydaje mi się że to zwykła mała czarna dosyć prosta poszukam w swoich wykrojach może coś znajdę.
Co do materiału to proponuję koniecznie coś z laykrą żeby materiał był rozciągliwy z innego nie widzę tej sukienki |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
jeśli tylko znajdziesz jakies pasujace wykroje byloby cudownie
))) ja mam 175cm wzrostu, chciałabym zeby sukienka siegala mniej wiecej do polowy kolana, jak myslisz ile materialu trzeba kupic? pozdrawiam |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
miało być do połwoy uda
![]()
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Na sukienkę potrzeba długość sukienki plus długość rękawa jeżeli materiał ma 1,5m bo jeśli jest węższy to więcej.Zmierz sobie długość od ramienia dotąd dokąd ma sięgać sukienka i długość rękawa.Dobrze jest wziąć 5-10cm materiału więcej na podłożenie i szwy na ramionach.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Tu jest sukienka bardzo podobna wystarczy wyrównać dół
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
dzięki wielkie,
jutro biegne po material i cos bede probowac, pozdrawiam
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Pochwal się jak już uszyjesz sukienkę.Miłego szycia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.

bardzo chciałabym żebyście pomogły mi z wykrojami i jakimiś pomysłami np dotyczącymi materiału itp. Będę wdzięczna za każdą radę. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi