|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() pieszczoty i postinor :/
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pieszczoty i postinor :/
prawdopodobinestwo, że będziesz wciazy jest naprawde znikome, wiec nie panikuj
![]() a co do okresu to niekoniecznie pojawi sie za 13 dni bo postinor to wielka dawka hormonow, wiec nie wiadomo jak sie zachowa organizm.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
mam nadzieje choć czytałam ze plemniki są strasznie sprytne i mogą się przedostać przez połączenie płynów:/ a u nas to być może nastapiło
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
co prawda nie mialam nigdy do czynienia z postinorem ale mysle ze mozesz byc spokojna. gdybys go nie wziela to pomimo ze byly to tylko 2 sekundy byloby ryzyko, a tak moim zdaniem wszystko bedzie ok, tzn bez niespodzianki za 9 miesiecy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jezeli za 13 dni nie dostaniesz okresu to zrob dla pewnosci test ciazowy
![]() a skoro planujesz wspolzycie to moze warto o tabletkach anty pomyslec?
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
chciałam brać tabletki nawet mam je wykupione, lekarz mi przypisał Cilest. Ale wiecie.. chwila zachciało się i ... jest stresik:/ choć narazie chyba zrezygnujemy ze zbliżeń ja i mój chłopak okropnie się boimy. Dzięki za pocieszenie dziewczyny, już sama nie wiem czy te objawy to przypadkiem nie sa spowodowane stresem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłam w gorszej sytuacji niż Ty( bo u mnie niefortunnie prezerwatywa pękła na pół podczas stosunku,czego nie zauważyliśmyi mój TŹ został we mnie do końca!)Wzięłam Postinor i też żyłam w stresie..naszczęscie wszytsko sie dobrze skończyło,więc wierzę w ten lek ![]() Radzę na przyszłość nie ryzykować tak bez żadnego zabezpieczenia ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
tak jest, teraz bez zabezpieczenia ani rusz! Nigdy okres nie kojarzył mi się z czyms przyjemnym, ale w tym miesiącu byłby najlepszym prezentem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Jestem teraz w takiej samej sytuacji jak Ty. Współżyłam w noc sylwestrową bez zabezpieczenia, ale na drugi dzień wzięłam postinor. Wiem, że okres może się nawet opóźnićw tym wypadku do następnej miesiączki.
Powiedziałabym Ci, żebyś nie panikowała, ale sama nie jestem spokojna... Chociaż nie wiem dlaczego, bo zażycie tych tabletek w 24 h po stosunku to ponad 99% skuteczności. Potem już mniejsze liczby. Konsultowałam się przez neta z jednym ginekologiem i kazał być się nie denerwować, ponieważ to jest naprawdę skuteczna metoda. Myślę, że jednak za parę dni przemogę się na wizytę u lekarza... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Skoro wytrysku nie bylo, to czego tu sie bac ??
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Skuteczność: zmniejsza się wraz z upływem czasu od stosunku - 95% po przyjęciu w ciągu 24h, - 85% po przyjęciu e ciągu 24-48h, - 58% po przyjęciu w ciągu 48-72h" Więc żadne tam ponad 99%. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zajrzyjcie na stronę www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ i poczytajcie o skuteczności tego typu preparatów (http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/jakajestskutecznosc.aspx) lub choćby do ulotkęi postinoru lub escapelle. Przy zażyciu w pierwszej dobie od stosunku skuteczność faktycznie wynosi PONAD 99%!! Ale fakt, z upływem czasu się ona zmniejsza, dlatego najlepiej przyjąć te tabletki w ciagu pierwszych 12 godzin po. i głowka do góry, na pewno będzie ok! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak z ciekawości wpisałam w google "ulotka + postinor" i pierwsza storna jaka "wyskoczyła" to strona http://www.gedeonrichter.pl/pdf/postinor_duo.pdf tam jest ulotka Postinoru i pisze jak byk "95% po przyjęciu w ciągu 24 godzin". To co to - są dwie wersje ulotki? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
no ok, przyznaję, że ulotki postinoru nie miałam w ręku, ale escapelle (co jak sugerują lekarze ma identyczne działanie, tylko jest wygodniejsze w uzyciu, bo bierze sie tylko jedną tabletkę), a moje uogólnienie pewnie wzięło się z połączenia tych informacji z wiedzą z "wpadki" ;-) ale coś mi każe miec pewność, ze w pierwszej dobie to faktycznie ma 99%... choć może się mylę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.