|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak GO rozgryść?
Witam wszystkie Wizażanki
![]() Zwracam się z prośbą o pomoc, może znajdzie się jakaś dobra dusza i pomoże rozwiązać mój "głupi" problem ![]() Najpierw krótki opis sytuacji: Pewnego dnia poszłam do ojca do pracy i w biurze zauważyłam właśnie JEGO. Nastąpiła dłuższa wymiana spojrzeń i dziwna cisza (czułam się jakby ktoś na chwile zatrzymał czas). Okazało się że ten przystojniak jest podwładnym mojego taty (jego prawą ręka). Dyskretnie przeprowadziłam wywiad środowiskowy, okazało się że jest stanu wolnego ![]() ![]() Może ktoś był w podobnej sytuacji i zna jakieś rozwiązanie. Pozdrawiam AdZiA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
KWC
|
Dot.: Jak GO rozgryść?
według mnie facet trzyma dystans własnie przez Twój status bycia córką szefa. To dosyć ryzykowny układ i chłopak obawia się pewnie, że będzie miał duże nieprzyjemności.
Z drugiej strony, gdybyś mu się podobała bardzo, baaardzoo- to pewnie odważyłby się na coś więcej, bo uznałby, że gra warta jest świeczki. A on Cię ewidentnie spławił. Ja nie zniosłabym takiego upokorzenia i już nigdy nie zaproponowałabym spotkania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
to bardzo mozliwe ze trzyma dystans z tego powodu ze jestes córka szefa,ale tak samo moze byc uprzejmy dla ciebie z tego samego powodu.Moze ta siła ktora was przyciaga jest tylko twoją iluzja i on z nia wcale nie musi walczyc?Mnie by zupelnie wystarczylo "nie dziekuje ,moze innym razem "w ustach mezczyzny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Myślę, że nie odmówił spotkania z Tobą, bo mu się nie podobasz, przecież mało co Cię widział. Ja na Twoim miejscu kontynuowałabym znajomość przez internet czy smsy. Przecież wielu ludzi boi się spotkać z osobą, z którą rozmawia wyłącznie na gg w obawie, że można się zawieść albo Ty jego. Może boi się też o to, że w przypadku gdyby Cię zranił to odbiłoby się to na jego pracy.
A ile czasu już ze sobą rozmawiacie? Czy rozmawiacie wyłącznie o sprawach codziennych czy są to "głębsze" rozmowy? Może zbyt krótko się znacie. Trudno stwierdzić czemu odmówił spotkania, ale uważam, że ludzie, którzy zapoznają się przez gg mają spore opory przed spotkaniem w 4 oczy.
"You can have anything you want You can drift, you can dream, even walk on water Anything you want" Edytowane przez maryd Czas edycji: 2006-11-20 o 01:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Myślę podobnie jak przedmówczynie.
Uważam, że chłopak mógł Cię bardzo polubić i z miłą chęcią umówiłby się z Tobą, jednak dzieli go dystans właśnie przez ojca. Bo jeśli by założyć, że ze sobą będziecie, a nie daj Boże noga by się podwinęła w związku i byście zerwali, to jak on później ma pracować z Twoim ojcem? Albo jak ty będziesz na niego wściekła po tym wszystkim? Poza tym, mi np. głupio by było pracować z SZEFEM, a wieczorem przychodzić do domu pracodawcy- i siedzieć z córką :P
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z wypowiedziami wcześniej,dodam jeszcze że moze mu jest troche niezręcznie.Bo jeśli w firmie jest więcej pracownikow i dowiedzieliby się że on,ma bliskie układy z córką szefa to może mieć przypiętą metke liuzusa,lub kapusia.itp.A może poprzedni związek się nie ułozył i teraz jest niepewny albo z twojej strony to cos poważnego a zj ego tylko chwila oderwania sie od pracy przez rozmowę na gg.Gdy będziesz w firmie a on będzietam to powiedz z usmiechem cześć zobaczysz jak zareaguje i wtedy bedziesz miala jasną sytuację.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
agatha christie napisała swoje pierwsze opowiadanie do gazety wlasnie z motywem corki szefa i pracownika
![]() corka tam wyszla z inicjatywa,ale chłopina sie obawiał, na dodatek wcale ona sie mu nie podobała,bo gdyby podobała to by zrozumial co oznacza zaproszenie na obiad do nich do domu ale nie,nie czul do niej nic oprocz sympatii natomiast zakochal sie w jej przyjaciolce,ktora spotkal na tymże obiedzie po literackim przerywniku moj wniosek: Ty dużo działasz,on natomiast nie podziela Twojej fascynacji nawet nie przez wzgląd na Twojego ojca,po prostu nie myślę że się boi tylko nie czuje że tak powiem bluesa
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Całkiem prawdopodobne, ze facet obawia się spotykać z córką szefa. Dokładnie jak napisała Juda- dzień w pracy z szefem, wieczór u niego w domu z córką- może być sytuacją niezręczną dla niego.
Może być też tak, że 'siła', o której piszesz jest wyczuwalna tylko dla Ciebie. Wiem sama, że zdarza się czuć do kogoś niewytłumaczalne 'coś', jakąś fascynację, ale nie wiem, czy możesz być pewna tego, że on czuje podobnie. Zwłaszcza, że wasze kontakty to smsy i gg, gdzie niestety nierzadko nie udaje się wyczuć prawdziwych intencji człowieka. Gdybym znalazła się w podobnej sytuacji i na propozycję spotkania usłyszałabym "nie, dziękuję" chyba bym się więcej nie odezwała do takiego faceta. Jeśli nagle zrozumiałby 'swój błąd' ![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że ojciec ojcem- i to na pewno ma jakiś wpływ na jego zachowanie ale... myślę, ze za bardzo naciskasz. Osaczyłaś go i on teraz panikuje- bo zamiast to on za Toba latać Ty go obwąchujesz ![]() ![]() Przystopuj troszeczkę, kilka razy udaj że "nie mogę teraz z Tobą rozmiawać bo się umówiłam" itp. ![]() Żeby zobaczył, że świat się wokół niego nie kręci- i że zostawiasz dalsze rozwinięcie sprawy w jego rękach. A co on zrobi... to już nie wiem. Życzę powodzenia- i podsuń tacie myśl, żeby nie był taki okropny dla swoich pracowników bo to się może źle skończyć ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Hmm
![]() Po pierwsze -tak jak wspomniała spray: według mnie facet trzyma dystans własnie przez Twój status bycia córką szefa. Ma dobrą posadę, jest młody i boi się stracić pracy .. różnie to przecież bywa, prawda? :/ Wg mnie właśnie ten powód jest najbardziej wiarygodny! Po drugie -może on jest po prostu miły, życzliwy i nie chciał wcześniej Ciebie obrazić. Chcę aby wasze stosunki były czysto koleżeńskie. Może wybierz się znowu do biura .. zobaczymy jak on wtedy zareaguje? ![]() Jeśli masz dobre kontakty z tatą to może sama porozmawiaj z nim tzn. zapytałabym go co myśli o tym chłopaku, jakie efekty wynosi jego praca w firmie itp. -żadnych szczegółów dot. waszego kontaktowania się. Wyczujesz wtedy jak Twój ojciec o nim mówi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
kontynuacja kontaktow na płaszczyźnie przyjacielskiej, tylko wtedy, gdy on będzie wyrażał widoczne chęci
![]()
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
No niech zapyta się taty np. "oo widzę, że jakiś nowy chłopak zaczął pracować. Na dodatek jakiś młody ... myślisz że coś z tego będzie ? W sensie ... czy jakiś mądry czy aby tylko odwalić swoją robotę i mieć kasiorkę? Oczywiście nie mam na myśli tego, aby zaraz go zwolnić, młody nie zawsze oznacza głupi, prawda ? Młodzi szybciej się uczą i dostosowują się prędzej do nowszych technologii. "
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za opinie i rady
![]() Ta znajomość ciągnie się od miesiąca,a rozmawiamy na wszystkie możliwe tematy ![]() Na chwile obecną to postanowiłam przystopować i troszke go poolewać, jesli mu zależy to będzie musiał się postarać, a jeśli nie to trudno, odpuszcze sobie. Jeszcze raz wszystkim dziękuje i pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
a podczas tych rozmów na wszystkie tematy dowiedziałaś się czy on rzeczywiście nikogo nie ma?
![]() myślę, że w tej sytuacji obie wersje są prawdopodobne- zarówno ta, że bliższa znajomość z córką szefa byłaby dla niego niezręczna więc woli trzymać dystans, jak i ta, że nie jest zainteresowany znajomością w sensie kobieta-mężczyzna chyba nie pozostaje nic innego niż poczekać na jakiś ruch z jego strony - jeśli takiego nie będzie najlepiej dać sobie spokój i ograniczyć się do tych wirtualnych niezobowiązujących pogaduszek ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Jestem w prawie identycznej sytuacji. Tyle ze my chcielismy sie spotkac no i spotkalismy się. On dalej pisze na gadu, smsa tez od czasu do czasu skrobnie, ale kolejnego spotkania jakos nie proponuje. Chce miec taka kolezanke z gadu czy co?? No ale do kolezanek sie chyba nie zagaduje za kazdym razem jak się ja widzi na gadu. Ja sie bardzo przywiązalam do niego i chyba sie zauroczyłam.... No i tez nie moge go rozkminić. Juz wolałabym zeby napisał cos takiego, zebym wiedziała ze nie zamierza nic w moim kierunku, a tak nie wiem i troche mnie to juz męczy.
eeeh AdZiA jestem z Tobą ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Dobrze wiem co czujesz
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę wytrwałości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
No u mnie chyba jest juz wszystko jasne. Zagadał wczoraj ale ja się jakos strasznie nie siliłam na rozkręcanie rozmowy, on tez niekoniecznie. Obecnie ma opis "gdzies... ;*"
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.